השרשור של גוספן מביא אותי לבקש עזרה במשהו אחר

פנדה30

New member
השרשור של גוספן מביא אותי לבקש עזרה במשהו אחר

דומה. ערב גיבוש לאמהות הגן. אנחנו (אני בוועד
) מתכננים ערב גיבוש לאמהות, רעיון שגנבנו מחברה אחרת...(גם אבות מוזמנים, למרות שההנחה היא שרק אמהות תגענה...) בתוכנית כרגע - הכנת חנוכיות (כל אמא מכינה חנוכיה לילד שלה, מחומרים מוכנים מראש). אבל חסר לי משהו שממש יגבש, איזה חלק בערב שייצור אינטראקציה בין הבנות. אנחנו 40, בלי תקציב כמעט בכלל- הוצאנו כסף על החנוכיות, ואנחנו מנסות לחסוך בעלויות, אז חשבתי אולי שאני אעשה איזו שהיא הפעלה. אבל צריך לחקחת בחשבון שאנחנו המון אמהות. עצות/הצעות? (אה, וכמובן שיהיה קפה ועוגה, אז אולי המינגלינג מספיק?- מישהי הציעה ממש ארוחת ערב, ואז אולי זה יהיה הגיבוש?) תודה!

רעיונות

לדעתי כדאי כן להתחיל בכמה משחקי גיבוש.. אני אוהבת את משחק האמת והשקר - כל אחת מספרת על עצמה משהו אמיתי ומשהו שקרי ושאר המשתתפות צריכות לנחש מה האמת ומה השקר (מנסיון - אם הראשונות יספרו דברים יחסית חושפים (לא בהגזמה) זו תהיה האוירה אז אולי תתחילי את) עוד משחק - כל אמא מביאה תמונה שלה משהיתה ילדה ותמונה של הילד. שמים את הכל במרכז וצריך לנסות לנחש ולהתאים ארוחת ערב פוטלאק כזה שכל אחת מביאה משהו יכול להיות נחמד..

טוב שאת לא בגן שלי

מודה, אין לי ולו שמץ של גרם סבלנות לדברים האלה . אולי בגלל הקילומטרז' שלי, אולי בגלל האישיות שלי, ואולי בגלל אין לי מושג מה. אני לא מרגישה צורך להתגבש עם אמהות הילדים שבמסגרות עם ילדי (בוחרת לבד מתוכן את מי שמתאים לי,אם מתאים לי), ולא אוהבת שיוצרים סיטואציה שכופה עלי ערבי חברה עם אנשים שלא בחרתי. גם ככה בקושי יש לי אנרגיות וזמן למי שכן בחרתי. כל זה נאמר בכדי להגיד לך שכדאי שתבדקי קודם איך זה באוזני האחרות (בדרך שתהיי בטוחה שאין להם בעית חוסר נעימות להגיד את האמת), כי עבודות יצירה ומשחקי חברה דורשים הרבה נכונות ומוטיבציה. עם פעילות פסיבית כמו הרצאה למשל קצת יותר קל להסתדר. סליחה אם פגעתי, הגילוי הנאות בא לפקוח עיניים לכיוון שאולי לא חשבת עליו.

adif11

New member
חייבת להודות שגם בשבילי זה היה עונש

למה לא לארגן פיקניק משפחות בשבת בבוקר ? זה גם יעיל כי כשהילדים בגילאי הגן ההורים בכל מקרה מחפשים מה לעשות בשבתות בבוקר כדי לאוורר אותם ואת אחיהם/אחיותיהם קצת ובאותה הזדמנות אפשר קצת לעשות מינגלינג עם הורי הילדים האחרים להתחיל להוציא את האמהות בשעות הערב מהבית לצורך גיבוש עם יתר האמהות והכנת חנוכיות - נשמע לי מעיק ביותר סליחה על הכנות המזעזעת...

מאיהתי

New member
בהצלחה

הרעיון מקסים אבל גם לי אין סלבנות כמו שקשוקה לדברים הללו.. גם ככה הזמן שלי כל כך קצר ומעדיפה להיות עם הקטנים בבית מאשר להפגש עם עוד אימהות. אבל לשאלתך... אולי אפשר שכל אחת תציג את עצמה ותספר משהו אחד מיוחד על הבן שלה, בתור מינגלינג. אני חושבת שקפה ועוגה זה דווקא חשוב ואולי כדאי לבקש התנדבות מכמה אימהות (תמיד יש את אלו שאוהבות לאפות) המון בהצלחה

פנדה30

New member
נו, ילד ראשון שלי...

הודענו שיהיה ערב, לא אמרנו מה יהיה. מניחה שיהיו כאלה שפחות ישתפו פעולה, ויהיו כאלה שיותר. מניחה שאולי יהיו אפילו שלא יבואו. אבל זה קורה, ויקרה...
אישית לא מתלהבת מהרצאה למטרה זו, כי הרי לא יהיה באמת גיבוש אם רק נשב ונקשיב... לגבי הרעיונות הפרקטיים האחרים- חשבתי על משהו בסגנון (משהו בסגנון מחשרים של ערבי רווקות...), אבל תהיתי אם זה לא יהיה ארווווך. כי גם אם כל אמא תדבר רק 2 דקות (ומה הסיכוי שזה יקרה??), זה יקח לנו מעל שעתיים!! תודה לכולן!

efratcn

New member
אצלנו עשו ערב כזה

כל אחת הביאה מאכל מהעדה שלה (סיפרתי על זה בפורום בטמקא. סיפור בפני עצמו
), הם ארגנו פרחים ומכתב מבני הזוג (נוט מיי קאפ אוף טי אבל המאמץ היה כביר וגם הביצוע היה מוצלח) והיתה עוד איזה הפעלה מצחיקה, לא זוכרת מה. לא הייתי מציעה לעשות משהו לילדים. וכן הייתי מגדירה ערב גיבוש והיכרות עם משחקי היכרות נחמדים.

פנדה30

New member
שניה, שניה. פרטי נמקי והסבירי

מה זתומרת מכתבים מבני הזוג?- שמה היה התוכן/מהות שלהם? ומאכל מהעדה...מממ...אנחנו ים פולניות. מי כי זו עדתה, ומי כי זהו אופייה... פרחים לאמהות?- זה רעיון נחמד!! תודה!

efratcn

New member
זה היה לכבוד יום האם

במחילה, אני גרה בדרום. פה זה עוד התקיים כשהגדול היה קטן
צוות הגן עשה את זה. הן אספו מכולם מכתבי אהבה/תודה/הוקרה לבנות הזוג והגישו את זה עם הפרחים (עוד טקס משמר את מקום הנשים
). האמת שזה היה ממש נחמד. המאמץ שלהן ושל בני הזוג והכוונה היו מאד מרגשים. ותתפלאי כמה מאכלי עדה יש. בסופו של דבר אנחנו מדינה של מהגרים.

פנדה30

New member
מקסים...

וגורם לי להזיכר שלא תכננו כלום ליום המשפחה (כי מתכננים משהו לילדים).. תודה!

sigmao

New member
גם אנחנו קיבלנו מכתבים מבני הזוג...

כל אחד היה צריך לספר איך "נפגשנו"... הקריאו את הסיפורים בערב והיה צריך לנחש למי שייך כל סיפור. כולם קיבלו סיפורים ארוכים, רומנטים ונרגשים שבסופם תיאור מעורר קבס (נו, בעיני..) של הצעת הנישואין. אני קיבלתי משפט. "נפגשנו בשנה א' באוניברסיטה" היה מרגש. (זה לא שהוא היה מקבל משהו טוב יותר אם היה הפוך) מתעבת את הערבים האלה, לצערי צפוי עוד אחד השנה. לשמחתי סביר שאני אלד בסמיכות ואהיה פטורה

D X 9

New member
פעמיים ארגנתי ערב דומה

פעם אחת עם המון חברות + התינוקות שלהן (כולנו היינו בוגרות פורום הריון ולידה בטמקא), הבאתי רפלקסולוגית, סגרתי איתה על 50 ש"ח ל-20 דקות טיפול, רוב הבנות הספיקו והיה מאד נחמד. שאר הבנות אכלו, שמרו זו על הילד של זו והתמנגלו. פעם אחרת - עם 5 אמהות מהגן, ארוחת ערב וקשקשיאדה, עשינו סבב איך הכרנו את הבעל ואיך קיבלנו הצעת נישואין - זה הוביל לאחלה שיחה והמון צחוקים.

בפורום של אמהות מהגן

לא הייתי עושה סבב על איך הכירו את הבעל והצעת נישואין - לא בטוח שכולן נשואות (מניחה שאת ה-5 אמהות הכרת, אבל כשהיא מדברת על 40 זה ריסקי ועלול לשים מישהי שנניח מתגרשת עכשיו במצב לא נעים..)

פנדה30

New member
ממממ....אנחנו 40, שלא מכירות אחת את השניה,

לא רואה איך אנחנו עושים את זה... אבל תודה!

פישים

New member
אצלנו עשו פיקניק משפחתי ...

אולי תהפכו את זה לפעילות משפחתית? הכיבוד וכו' מעדות הכל אחד מביא משהו (רשימה) כמה מחצלות, חומרי יצירה יש, בשביל תפסוני או תופסת עכברים לא צריך תקציב - ויש לכם גיבוש.

h 3

New member
אני דווקא כן הייתי הולכת על הרצאה...

אולי בנושא הורות, יש הרצאות מרתקות. להכין חנוכיות לילדים, למשל, זה משהו שאותי אישית משעמם ברמות... אבל מניחה שיש אחרות שמאוד יהנו מזה. כן הייתי הולכת על הרצאה, אזל כזו שמשתפת את הקבוצה, שאפשר לשאול שאלות וכאלה. אולי משהו הומוריסטי, כמו הבחורה הזו, אור משהו.... (שכחתי את השם). אם זה לא מאוד יקר ומביאים משהו כייפי, אפשר לאסוף 20-50 שקלים מכלאמא, אני הייתי משלמת... H

למעלה