השרשה של זית

kfirik

New member
השרשה של זית

יש לי חלקי גזע מזית בן חמישים שנה שאני מאוד רוצה להשריש שמתי הורמון השרשה על חלקי הזית קברתי באדמת חמרה בקרקע בגינה,כיסיתי בניילון כהה לשמור על לחות מקסימלית תוך שמירה על כניסת אוויר ואור,האם יהיה סיכוי להשתרשות? אולי עדיף לי לא לנטוע בקרקע,אולי בכלי עם אקאדאמה נקייה? מישהו מכיר דרך טובה יותר,פשוט חתיכות הזית האלה מהממות,פשוט פסלים איך שהם וראיתי שאנג'ל מוטה מפאלמה די מיורקה עושה דברים דומים...!

אולמוס

New member
ראה בסעיף הודעות חשובות בפורום

לפני למעלה משנה תיארתי בפורום תהליך של השרשת גזעי זית או ענפי זית עבים. קרא את ההודעה ואם יש שאלות נוספות- אשמח לענות.

סן תאי

New member
כנס למאמרי הפורום

בקטגוריית 'טיפים' ישנו ריכוז הודעות מהפורום, קרא את הודעתו של אולמוס בעניין השרשת זיתים - מניסיוני זו הדרך הקלה והטובה ביותר להשרשת ענפי זית.

kfirik

New member
אקאדאמה

ראשית כל תודה רבה לסאן תאי ואולמוס על ההפנייה המשותפת...האם הורמוניל 3 מספיק מרוכז בשביל השרשה של זיתים? איך יודעים מהו הריכוז של הורמון השרשה? לגבי האקאדאמה לפני מיספר חודשים הזמנתי שקית אחת מיפן מהאתר:http://www.stonelantern.com/bonsaisoil.html אך היא כבר ניגמרה לצערי,השתמשתי באקדאדאמה במינון של 70% למצע של אורן שהעתקתי בינואר.. המחירים יקרים באתר הזה אמנם אבל אני מאמין שבעתיד כשאצטרך ארכוש שוב.

סן תאי

New member
הורמון השרשה

מניסיוני הורמון השרשה 8 עושה עבודה טובה, נסיונות עבר שעשיתי עם הורמון 3 לא עלו יפה הוא כמעט חסר ערך או כפי שאומר כרמי: "אבקת חשמל". אני לא חושב שיש דרך לזהות את ריכוז ההורמון אלא על פי התווית שע"ג הקופסה.

למעלה