השראה!

untitled

New member
השראה!

תהיתי, מה היו הדברים (יצירות האומנות) שהכי נתנו לכם, חברי הפורום, השראה? אני מדבר על אומנות פלסטית, מוזיקה, ספר, סרט (ועם יש עוד קטגוריה אשמח להוסיף אותה לרשימה) בכל אופן ההשראות שלי הן: ספר: זן ואומנות אחזקת האופנוע. אולי מי שלא שמע אף פעם על הספר ירים גבה בתימהון, ואני גם מתאר לעצמי שמי ששמע, על אחת כמה וכמה מי שקרא יסכים איתי, שזה פשוט אחד הספרים היותר טובים שנכתבו אי פעם מוזיקה: החומה של פינק פלויד. אותי אחרי ששמעתי בפעם הראשונה עניין מאד לדעת מה עומד מאחורי זה ובדקתי. אחרי שהבנתי את הסיפור לשמוע איך מועבר המסר ע"י המוזיקה הזאת זה ממש מדהים סרט: אני לא יודע אני צריך לחשוב, יש המון סרטים טובים שראיתי, זה קשה. בעיקרון סרט אני אחלק לשי סוגים, אחד שאתה נהנה ממנו תוך כדי צפיה, ואחד שאתה נהנה ממנו אחרי שראיית אותו והבנת אותו. מבחינת הסוג הראשון לפחות אני הכי אוהב קומדיות. ציור: לא יודע, זה גם קשה לבחור. אני נורא אוהב את פיקאסו ואת קנדינסקי, וגם את הציורים המופשטים של המורה שלי לציור. גם על זה אני צריך לחשוב מחכה לתשובות שלכם

השראה, מוזה והתרוממות הנפש...

היי לך, איזה יופי של שאלה, אבל אני לא יכולה להתיחס לקטגוריות כי אצלי זה קצת שונה, למשל בקטע של סרטים יש לי נטיה לשכוח טת הסרט אחרי חצי שנה (אפילו אם הוא גרם לי למרר בבכי ולבעלי פדיחות בקולנוע
) מבחינת מוזיקה היתה לי פעם חוויה שחיברה אותי למוסיקה הקלאסית: הייתי ילדה ונסעתי עם הורי לירושלים העתיקה, נתנו לי לשמוע ווקמן כדי שלא אשתעמם, בשלב מסוים ירדנו מהאוטו ליד החומה, וברדיו נתנו קטע מוזיקלי מדהים, באותו רגע היה נראה י שהמוזיקה מושמעת מהשמיים מעל החומות - אתה בטח מתאר לעצמך מה זה בשביל ילדה, מאז מוזיקה קלאסית זה אחד הדברים שמרגיעים אותי ומנקים לי את הראש, אבל כשאני יושבת לעבוד - זה רק להקת קווין (איזה ניגוד הא?
) מבחינת ציור כבר ציינתי במכתבי את אלפונס מוקה...פשוט נערץ בעיני. אשמח לשמוע מאחרים על ההשראה שלהם.

moonkiss

New member
באמת שאלה מעניינת...

שאלה שעושה לחשוב, כי בדרך כלל כשמשהו עולה לראש אז לא חושבים הרבה וישר מעלים אותו על הדף...ואחר כך כשמסתכלים על היצירה הסופית מוצאים את ההשפעות, את מקור ההשראה... אז אני הושפעתי מאוד מפינק פלויד, שאני חושבת שכל מי שראה את הסרט או שמע את המוזיקה שלהם הושפע בצורה זו או אחרת... אני גם ראיתי את הסרט(יצירת אומנות בפני עצמה של הצייר ג´ראלד סקארף) ויש לי כמה ציורים שציירתי שהדמות של הבובה (הילד) בולטת בהם.עוד מוסיקה שנותנת לי השראה היא כמובן מוזיקה קלאסית... סרט שנורא אהבתי הוא ´המיספרים של אדוארד´ זה סרט ממש מקסים, וגם סרטים מצויירים...(מי שראה את ´פנטזיה´). ספר ספציפי ממש לא עולה לי לראש כרגע...אולי ´ההוביט´ וגם ´שר הטבעות´. זה בקיצור הדברים שעושים לי חשק לעבוד... אשמח לשמועמה עושה לכם חשק...! MOONKISS

מגיקל

New member
אף פעם לא חשבתי על זה...

אבל כל פעם שאני מציירת אני שומעת שלמה ארצי
חוץ מזה אני אוהבת נורא את מונה. המחמאה הכי טובה שנתנו לי הייתה שבאחד הציורים שלי יש משהו שמזכיר את מונה... אני חושבת שהציורים של מונה נותנים לי המון השראה, והכי הרבה, הביקור בגן של מונה בצרפת, בז´יוורני. (לכל מי שמתכנן אי פעם לנסוע לצרפת- המקום הזה פשוט גן עדן!) מבחינת סרטים - גם אני כמו אפרת, פשוט שוכחת מהם! לא נראה לי שיש סרט שממש השפיע עליי... שאלה יפה! אהבתי...

untitled

New member
גם אני שומע (שמעתי ליתר דיוק)

שלמה ארצי כל פעם שציירתי כי זה מה שהמורה שלי לציור שמה ברדיו, את זה ואת אחינועם ניני וריטה דברים שאני ממש לא מתחבר עליהם ואז, בהמלצה של אחת מחברות הפורום הזה (הישן) התחלתי לבוא עם ווקמן ואז עם דיסקמן ומאז אני מצייר בעיקר עם פינק פלויד (וגם עם קינג קרימזון) ופעם שעברה נגמרו לי באמצע הבטריות לווקמן, ופשוט לא הייתי מסוגל להמשיך לצייר

oren*

New member
אצלי זה הולך כך:

סרט: טראזן של דיסני, פשוט עשה לי את זה גם מבחינת הסיפור וגם מבחינת המוזיקה והשירים של פיל קולינס וגם הנסיכה הקסומה והסיפור שאינו נגמר - שניהם יחד אהבתי בתור ילד וראיתי המון המון פעמים. ספר: קשה לי לבחור אחד, אני קורא כל כך הרבה. אני מניח ש"חוכמת הבייגלה" הכי עשה לי את זה לאורך זמן, ההומור והפשטות. אומנות: וורהול, ליכטנשנטיין ו-הרינג. צביעת משטחים, התרסה כנגד התיעוש ושימוש בפרסומות ומוצרים יומיומיים בכדי להעביר מסרים חברתיים ופוליטיים. משלושתם אני הכי אוהב את העבודות של רוי ליכטנשטיין, השימוש בקומיקס שהוא "הזבל האמריקאי" בתור בסיס לעבודת אומנות - כמה אירוני. מוזיקה: אייטיז פופ עדכני (MTV) וישראלי. כרגע מתנגנים אצלי במערכת שלושה דיסקים - החדש של REM, רמי וריטה והאוסף של יוריתמיקס. הכי אוהב את אביב גפן, "שומקום" שמחזיר אותי לגיל 15 בו גם התחלתי לעסוק ברצינות באומנות - עיצוב גרפי. אני לא ממש מכיר את הגילאים של אנשים כאן, ומה שבאמת מעניין זה האם הטעם האומנותי משתנה עם השנים או שמהרגע שמתמכרים - אי אפשר להפסיק?

moonkiss

New member
אז ככה...

הקשר לגיל אני בת 18 (וגם אני אשמח לדעת עוד קצת על האנשים שפה...) ובקשר לשאלה ששאלת: אני חושבת שעים הגיל לומדים להכיר דברים חדשים, טכניקות חדשות ומעגל ההשפעות וההשראה האישי שלך מתרחב... ולכן לדעתי הטעם האישי (כשמו כן הוא- אישי- ומשתנה אצל כל אחד ואחת) לא משתנה אלה פשוט מתווספים לו עוד דברים... נ.ב חייבת לציין שגם אני אוהבת את הסיפור שאינו נגמר ו...נכון שהחדש של R.E.M. מצויין? MOONKISS

oren*

New member
אני בן 19 ואהבתי את דרך המחשבה שלך

ראיתי אנשים כאן שאוהבים למשל את פיקאסו, ואני לא חושב שכרגע אני מחשיב אותו לאמן אהוב מבחינתי - השאלה שלי הייתה האם בעוד עשר שנים נניח אני כן אתלהב מעבודות שלו זה כמו שתמיד אומרים שמוזיקה קלאסית זה לזקנים, ולעומת זאת יש המון ילדים שהולכים לחוגי נגינה ומקשיבים למוסיקה קלאסית.

moonkiss

New member
אורן... ../images/Emo24.gif

אני חושבת שאים עכשיו אתה לא מוצא את פיקאסו כאומן האהוב עליך, אז אני מניחה שגם בעוד עשר שנים לא תחשוב שהוא "המלך"...אולי הידע שלך יגדל ותבין יותר את הסיגנון שלו ואת ההשפעות שלו,אבל אני לא חושבת שפתאום תתלהב ממנו, מכאן שלדעתי זה לא קשור לגיל... בקשר למוסיקה קלאסית, אני חושבת שאתה צודק, אני אישית אוהבת מוסיקה קלאסית, אני גם מנגנת ככה שאני די מתחברת לזה... בכול אופן,אני אשמח לשמוע (לקרוא) ממך עוד...יש עבודות???תראה לנו! אוהבת MOONKISS

dylan

New member
אמממממ...

סרט: קשה לבחור סרט אחד מכל הזמנים.. אבל הסרט הכי טוב שיצא בשנה האחרונה לפי דעתי זה "בילי אליוט" פשוט מקסים, גם את הסרטים של טים ברטון אני מאוד אוהב ספר: כל מה שקורט וונגוט כתב, פשוט מבריק, "הזר המיסתורי" של מארק טווין ו"תמונתו של דוריאן גריי" של אוסקר ווילד מוזיקה: הכינוי שלי די מסגיר את זה ת´אמת... הוא הכי גדול בכל הזמנים לפי דעתי ובפער די גדול מכל השאר, חוץ מזה עכשיו אני שומע את "closing up" של טום וויטס שזה דיסק מדהים וכנ" לגבי "harvest" של ניל יאנג

dawnser

New member
טוב גם כמה משלי...

שירה בעיקר שירה: יונה וולך, יונה וולך, יונה וולך, לאה גולדברג, אלכסנדר פן, יונה וולך, נתן אלתרמן ונתן זך. (כתבתי יונה וולך?) ספרות: תמונתו של דוריאן גריי, מדריך הטרמפיסט לגלקסיה, המחברת הגדולה, פשר החלומות. מוסיקה: בעיקר אומנים ישראלים כמו ערן צור, אביתר בנאי, אהוד בנאי, אריק איינשטיין וכולי.... וכמובן רדיוהד, ג´ים מוריסון וניק קייב. סרטים: האזרח קיין, התפוז המכני, רוצחים מלידה, כלבי האשמורת, לשבור את הגלים. צילום: רוברט מייפלטורפ, לוקאס סאמאראס, אנני לייבוביץ´ וכמובן קאי קראוס.

FreeFeeling

New member
שלום לכולם

היי untitled ספרים: בגלל שאני דיסלקטי יש לי בעיה לא קלה בכלל עם ספרים. ולכן אני שומעה אותם בקלטות. (ספרים רוחניים כמו של אושו) היום קיבלתי את הספר "האדם מחפש משמעות" ואני התחיל אותו היום. מוזיקה: כן מוזיקה ! זה אחד הדברים הטובים שאפשר לעשות – לשמוע מוזיקה.... ציור: אני הכי אוהב את Rembrandt והוא משפיעה אלי במובן מסוים (תעם אישי) יש אוד איזה חמישה אומנים אחרים שכלולים ברשימה. אפרת@הבית : הרבצת אחלה כותרת ! :) "מוזיקה קלאסית" יפה יפה... פעם התחברתי לזה אבל כאת קצת התרחקתי. (לטובת המוזיקה מודרנית) אומנם אני לא מתחבר לטרנסים הכבדים אבל כול היתר אחלה. הניגוד שיש לי בנושה הזה הוא שאני גם אוהב את הסגנונות של מוזיקת טבע למיניהם. שבה לאלה ! moonkiss: אני לא מבין את ההתלהבות מהפינק פלויד : )) גם הבחור שאני עובד איתו מאוד אוהב אותם. יש שיר אחד שלהם שאני אוהב ואת היתר אני לא כול כך מקיר ולא מיודע מה רוצה להכיר. זה קשור לגיל שלי ? אחד הסרטים השבים ביותר הוא מלך האריות !!! מגיקל: אולי בקרוב אבקר בהולנד יש המלצה למקום טוב ? (אני מתכון ללכת לגלריה של Rembrandt) כרגע אני שומעה את האלבום Lene Marlin - Playing My Game בברכה FreeFeeling

moonkiss

New member
תראה...

אני לא ידעת אים זה קשור לגיל...(בן כמה אתה?) אני מכירה אנשים די מבוגרים שאוהבים אותם. איזה שיר אתה מכיר??? בכול אופן, כמו שהבנת זה קשור לטעם אישי... אני לא יודעת אים ראית את הסרט "החומה" ואים שמעת את המוזיקה שלהם...אבל החומה פשוט עובר על החיים של רוג´ר ווטרס (הסולן) זה ממש ביוגרפיה וזה מאוד מעניין כשמבינים את המילים ואת המשמעות... אים אתה רוצה המלצות לשירים ואתרים.... MOONKISS

oren*

New member
לפינק פלויד יש רשת מסועפת ביותר

של מעריצים מבוגרים (גילאי 35 ומעלה), לא צריך להתבייש בכך שמעריצים אותם והם כבר שייכים לקטגוריית "CULT" מבחינתי (לעומת בריטני ספירס, בקסטריט בויז וכל הלהקות שבעוד שנתיים אף אחד לא יזכור ולא יכיר). זה עניין של גיל, בהחלט. מעריצי ארוסמית היום בני 30-40, התחילו לשמוע את השירים שלהם לפני עשרים שנה כשהיו בגיל שלנו והתבגרו עם השנים. גם מעריצי אביב גפן, היום בני 25-30 התחילו לשמוע את השירים שלו עוד בתקופת המרד בתחילת שנות התשעים.

untitled

New member
זה לא תלוי בגיל

זה תלוי בתפיסה שלך של מוזיקה, בצורה בה אתה מסתכל עליה אני אישית אוהב פינק פלויד, אבל שומע בעיקר רוק משנות ה 60-85 בערך כי זה מה שאני אוה בלשמוע זה מה שמושך אותי אבל לדעתי יש דברים שנחמד לשמוע ויש דברים שזה אומנות לשמעו אותם לדעתי פינק פלודי זה אומונת ואביב גפן זה דברים ששומעים בשביל להנות בידוק כמו שקיטלגתי סרטים קודם (למרות שפינק פלויד גם אני נהנה הכי הרבה) אה ודרך אגב אני בן 16.5

השראה?!

לא, לא בסימן קריאה. אשתף אתכם בחוויה שהייתה לי לפני כחודשיים: השתתפתי בתערוכה, הצגתי חמישה ציורים. (אנשים עברו ליד הציורים ו.הגיבו בשלל תגובות.. מטוב ועד "רע".. מה שחשוב בתגובות באמת היה - שאף לא אחד נשאר אדיש...) בכל אופן: אחד מהם אמר - מעניין מה היא רצתה לומר.. ואישי החכם, שנכח באותו רגע, אמר: "לו רצתה לומר זאת - הייתה כותבת!" ולמה אני מספרת לכם את כל זה? - כי כשאני יוצרת - זה בא מאיזשהו מקום עמוק מאוד, כזה שאינני יכולה לתמלל אותו. המניע ליצירה - או אם תרצו - ההשראה - זה תזזית פנימית, אי שקט, משהו עמוק מבפנים, משהו שאינו מונע מסרט או מוסיקה או ספר או כל גירוי אחר. הוא מונע מתהכליך פנימי. אם תרצו ניתן לנסח את זה כך - ההשראה שלי ליצור נובעת מתהליכים נפשיים שעוברים עלי. ורק ההשראה מהסוג הזה גורמת לי ליצור עבודות חזקות.

moonkiss

New member
עוד משהו...

שחכתי להוסיף שגם הפורום הזה נותן השראה (לי בכל אופן...) כל הדיבורים על אומנות וכל היצירות המקסימות שרואים פה... פשוט מקסים! המשיכו כך!!! MOONKISS

למעלה