השראה מטורט

gibson5

New member
השראה מטורט

שלום לכולם, אני אומן שמתעסק בתחום תיאטרון מחול. מאז ומתמיד רציתי ללמוד על תסמונת טורט ואולי אף להוות מקור השרעה בשבילי. הייתי שמח להפגש עם אנשים שלוקים בתסמונת. העם יש איזושהי אגודה אשר שם אפשר להפגש ? האם משהו מעוניין לדבר איתי. אני מאוד אשמח! אשר - [email protected]

בוקר טוב

אני לא חושב שתסמונת טוראט צריכה להוות מקור השראה למישהו. בוז לאומן הזה. זה תסמונת שאנחנו מתמודדים איתה כל יום לא רק הלוקה אלא גם משפחתו. עד פה כמו שנאמר!!!! אני לא חושב שיש למישהו הזכות לצחוק או לעשות בזה שימוש "השראתי" מזה. משה

למה להגיד בוז ? ../images/Emo10.gif

אולי קודם נשמע מה האומן רצה להגיד ומה הייתה כוונתו ? למה ישר לתקוף ?

הלנה

New member
גיל צודק. הוא דוקא נשמע

בחור נחמד. אולי יש לו סיבה לחשוב שטוראט תהיה השראה בשבילו, אולי הוא מכיר מישהו עם טוראט, אולי הוא לא ניסח באופן ברור את כוונותיו.

gibson5

New member
כוונה

אני ממש לא מתכוון לשם אף אחד לבוז! ההתעניינות שלי היא לא ממקום שבו אני מרגיש רחוק מהאנשים שסובלים אלא להפך. ממה שקראתי עד כה וראיתי ישנם רמות שונות ומגווונות. אני בטוח שכול אחד מרגיש את התסמונת על בשרו באופן מאוד אינדיבידואלי. אני לא רוצה לתאר את חייו של מישהו שסובל מטוראט באופן אוטוביוגרפי. למרבה ההפתעה שלי התנועה והטקסטים שאני עובד עליהם במשך חודשים דומים באופן מפתיע לתנועה ה"ססגונית" של טוראט, לעניות דעתי כמובן, ולכן עלתה בי המחשבה שאולי הנושא של טוראט שכבר מעניין מרחוק כמה שנים הוא הרבה יותר קרוב אלי, אולי להרבה אוד אנשים יש טוראט במידה כזאת או אחרת והם לא יודעים? אולי באופן תאורתי לכולם יש?

הרשה לי להתנצל בשם הפרום ../images/Emo24.gif

על קבלת הפנים (מלמן, מהר לבקש סליחה ..
) נשמח לארח אותך פה ולענות לך על כל השאלות ...
אגב, יש סיכוי לכרטיסים בהנחה לחברי הפורום להצגה הבאה שלך

גיל אני המשכתי את הקו של תיקי

האומן הנכבד לא טרח אפילו להסיר מה זה השארה. ראה את ההודעה של תיקי. אם היה מסביר את עצמו נכון לא הייתי תוקף אותו. אין לי על מה להתנצל עם האומן לא מסביר את עצמו עד הסוף . אני מוכן לתת מידע על דברים קונסטרוקטיבים ולא דברים דסטרוקטיבים. ידוע לנו מהעיתונות שהאינפורמציה שהיא מקבלת מהאנשים השונים היא עושה בה שימוש מניפולטיבי ולא אחת האנשים יצאו נזוקים מהעניין(לא קשור בטוראט) ולכן מעט מאוד האנשים אשר מסכימים לשמף פעולה עם המדיה. סתם בשביל ההתעניינות כמה אנשים השתתפו בסרטים שעומדים להפיק הבמאים על התסמונת הזאת. ידוע שכבכמה מפגשים היו במאים שבאו לחקור את התופעה ולא שמעתי פה בפורום על התקדמות כלשהיא בנושא. משה

מלמן ../images/Emo12.gif קו שלי בהחלט לא היה תוקפני

סה"כ שאלתי את האומן..במה יכולה תסמונת טוראט להוות השראה...אבל לא בזתי לו חלילה וחס.

מילים כמו השראה או ססגוניות אומרות

תיקי מילים כמו השראה או ססגוניות אומרות הכל!!! אני לא מבין עדין ממה יש לספוג השראה או ססגוניות מתסמונת של אנשים. אני לא רגיש חס וחלילה ועובדה שגם את שאלת את אותה שאלה לגבי השראות. אומן בדרך כלל מחפש אטרקציות כדי שהאיטם יהיה מרתק הקהל ינהר לאולמות. אבל בשום פנים ואופן לא על חשבון של גו של אחרים. היות ואלילי פופ או אומנים מהויים השפעה ומודל לחיקוי אצל בני הנוער זה לא יוסיף לטורטניקים כלל להיפך עוד אלה שילכו למופע שלו יראו דרור בחיקויים או ירידות עם הטורטניקים.אנחנו אנשים מבוגרים אז אנו יותר סובלנים כלפי הזולת אבל לדאבוננו הילדים הם עם אכזר ולא צריך לתת להם "נשק" כדי שישתמשו בו נגד הטורטניקים. היות והאומן ביקש סליחה אז בוא נראה את העניין סגור אבל היה חשוב להבהיר נקודה זו. אין צורך להתנצל כמו שכתבתי לגיל במסר הקודם. משה

gibson5

New member
מלמן היקר

אני מבין את הרגישות שלך אך כדי שתדע שלפחות סוג הדברים שאני מביא אותם לבמה בכול נושא שבעולם הם לא משהו שהיה נכנס ל"ארץ נהדרת" למשל. כלומר הכוונה היא לא לצחוק על אף תסמונת או אדם(בדיחה חה חה). זה לא אומר שאני מאמין בפוליטיקל קרוקטנס, להפך. התנועה של אנשי טוראט, ההתמודדות החברתית שלהם והאישית היא זו שאני רוצה ללמוד עליה. רוב הסיכויים שאם אני אזמין אותך אם וכאשר אני יעלה את העבודה אתה בכלל לא תבין איך היא קשורה לטוראט.יכול להיות שתגיד:" הינה עוד אדם שעבר עליו יום קשה". אתה קופץ למסקנות מהר מדי, אבל אולי נמשיך להתכתב דרך הפורום.

חגית35

New member
ריקוד הטיקים- לגיבסון האומן:

אכן אל אחת טענתי שהטיקים והריטואל הסובב אותם במיוחד כשהטוראט משולב עם אוסידי הינם מחול מאוד מסויים שמן הצד אולי לא יבינוהו אבל אנו רואים אותו לא אחת כריקוד מי שיודע מה זה טיקים מוטוריים מורכבים בהם אנשים מנתרים וקופצים ומדלגים וגם משלבים תנועות נוספות ונגיעות או הנפות אברים או קולות והנפות ראש וצואר או גפיים ונוגעים בסדר מופתי דו צדדי בצד אחד ואז בצד מקביל של הגוף או של קיר או חפץ שמולם או משמיעים קולות וכו' יודע על מה אני מדברת. לכן האומן לדעתי צודק, ולא נראה לי שממקום של העלבה אלא של התפעלות של יוצר שמקבל השראה. אני לא אומנית שמידי פעם חשבתי בראיה כזו של השראה מהטוראט של ילדיי. אכן מחול ואפשר לראות את הצד היפה בזה למביט מן הצד וזה לא מבטל את התחלואה הנלווית שאותה אנו מכירים מקרוב ועמה מתמודדים- אני מציעה לך אומן יקר לקרוא ולהעמיק בכתביו של אוליבר סאקס. הוא ההשראה לכל הנושא של טוראט כריקוד או מחול או משהו שהוא קירב לקהל הרחב בהמון רגישות ומיומנות כתיבה שהופכת את הלוקה שאולי הינו כמעט מוגבל או נכה לרקדן או אומן מופתי ומסקרן. וזאת מבלי להפכו לקוף בכלוב שכולם מתבוננים בו ממש לא. קרא את "האיש שחשב שאשתו היא כובע" THE MAN WHO MISTOOK HIS WIFE FOR A HAT - של Oliver Sacks יש כמה סרטים טובים שלא ניתן למצוא ככה בספריות העוסקים בתחום. כתבנו עליהם לא אחת תוכל לערוך פה חיפוש מתקדם בפורום. אבל אוליבר סאקס הוא חובה לדעתי.

yakovs

New member
אומן יקר

אין בעיות. אתה יכול לשאול כאן בפורום או לשלוח לי מסר אישי. יעקב.

שביק

New member
"לאומן" יקר, אני שמחה על התענינותך

בנושא טוראט. ידועים לי עוד אמנים בשטח התיאטרון, המשחק, הריקוד, השירה והמוסיקה, אשר מתענינים, שואלים, ניפגשים עם חברים אשר מוכנים ומספיק פתוחים לחשיפה ברמות שונות. אכן, תסמונת טוראט היא מורכבת, מענינת, ומרתקת גם אנשים מ"בחוץ". באותה מידה גם סטודנטים במקצועות השונים מתענינים ועושים עבודות אקדמיות בנושא זה. על-כן אני מברכת אותך. אתה יכול לשאול כל שאלה ואתה מוזמן להתקשר אלי לטל': של העמותה: 09-7408478 בברכה, בת-שבע יו"ר עמותת א.ס.ט.י. פנייתך תתקבל בברכה.

gibson5

New member
תודה על הסבלנות

תודה לכול מי שמוכן להיות סבלני כלפי. . מי שנפגע,סליחה.

למעלה