השקעת כסף

singular

New member
השקעת כסף

יש לי סכום של 10000 ש"ח שהצלחתי לחסוך הייתי מעוניין לשים אותו בצד שיצבור קצת ריבית בבנק שלי אומרים שהדבר הכי חכם יהיה לשים אותו בקרנות נאמנות של הבנק או בפר"ן שבועי משום מה הלב שלי והניסיון שכנוע של הטלרית לא כל כך מסכימים עם הבנק, למישהו יש רעיון מה לעשות??? ואם כבר קרנות נאמנות, מישהו יכול להמליץ על משהו? בתודה לכל העונים singular

זרחנית

New member
ערב טוב

אין ספק שהמצב שלך מעט בעיתי היות ורמות הריבית במשק כיום הן מאוד נמוכות ובסכומים של כ- 10,000 ש"ח ניתן לקבל מהבנק ריביות מצחיקות הנעות בין 0.5% ל- 1%, מה שהופך את ההשקעה בפק"מ או לחלופין בפר"ן (פקדון בריבית ניידת) לכמעט ולא כדאית. חלופה אחרת שיכולה בהחלט להיות מעניינת היא השקעה בקרן נאמנות שיקלית. כיום מגוון קרנות הנאמנות השיקליות הוא עצום והקרנות שמהוות תחליפים טובים לפק"מים הן קרנות שיקליות קצרות מועד כך שהסיכון הגלום בהן הוא מינימלי. כמובן שמיליונרים לא נעשים מהשקעה בקרנות נאמנות שיקליות אך סביר בהחלט להניח כי לטווח של שנה קרן המשקיעה במק"מים תשואתה הפנימית תתקרב ל- 3.5-4 אחוזים, שיפור משמעותי לעומת תשואתו של פיקדון שיקלי לטווח דומה. בעת בחירת קרן נאמנות שיקלית רצוי לבחור אחת שדמי ניהולה נמוכים ואין בה הפרשי שער בין קניה למכירה וזאת על מנת לחסוך בעמלות. כמו כן רצוי לעשות בדיקה של גובה עמלת דמי משמר נ"ע שמשלמים בבנק ולמצא דרכים להוזיל עמלה זאת. אופציה שלישית היא כמובן להשאיר את הכסף בעו"ש ולהנות מנזילות מקסימלית של הכסף (בימינו אנו העלות האלטרנטיבי של כספך פשוט מאוד נמכה).

nirdagan

New member
צריך לזכור בשקרן נאמנות

הבנק יגבה כל מיני עמלות של "שמירת ניירות ערך" שעלותן גבוהה מהעמלות על הפר"ן או פקדון שקלי אחר. בסכום של 10000 שקל לא בטוח שקרנות עדיפות לאור העמלות.

רונאל1

New member
להיפך...

דווקא בסכום נמוך יחסית כמו 10,000 בוודאי שעדיפה קרן נאמנות מאחר והריבית המגולמת בה בניכוי גמי ניהול ומשמרת הינה גבוהה משמעותית מהכמעט כלום שמקבל לקוח בפק"מ/פח"ק/פר"ן וכו'. בקרנות נאמנות שקליות אין עמלות קניה ומכירה ואין הבדל בין מחיר קניה לפדיון כך שמשקיע קטן למעשה נהנה מהיתרון של הגודל כלומר נהנה מריביות ג'מבו באמצעות הקרן, ריביות שלא היה יכול להשיג לבד עם סכום קטן.

למעלה