השקעה

Haytov2

New member
השקעה

אני גר בקנדה, ואני יכול להשיקע בבית בסכום של 30000-50000.השאלה שלי האם כדאי לקנות בית בדטרויט ראיתי שם איזור שניתן לקנות בסכום הזה ובבית גר מישהו ששוכר ב 750 דולר.
מה הסיכונים ומה הצעדים שעלי לנקוט על מנת לא ליפול

תודה

דטרויט

רבות דובר על דטרויט - מלכת תעשיית הרכב עד המשבר. לדעת רבים דטרויט היא בעצם סמל המשבר שפקד את האומה האמריקאית בשנת 2008.
בדטרויט אזורים רבים שהפכו להיות ריקים מתושבים כי מקומות העבודה בתחום הרכב נסגרו והאבטלה הגיעה לשמיים. אם האזורים ריקים יהיה בעיה להשכיר הנכסים: יש שם שכונות שלמות שנותרו שוממות וזה אומר פשיעה, אבטלה וכו'.
זאת הסיבה שיש שם גם בתים בדולר אחד בלבד, השאלה מי יגור באותם בתים ומי יתחזק אותם.
זה לא המצב בכל דטרויט אבל להבנתי זה כך בחלקים נרחבים ממנה.
אם הייתי משווה את דטרויט לשוק ההון זה בהחלט המקביל להשקעה במניות גז - סיכון גבוה לצד רווח במידה והעיר תשתקם.
העצה שלי זה שתבדוק טוב טוב את האזור כי במידה ולא תבדוק את אחוז הבתים הריקים אתה יכול ליפול על בית שבתאוריה יכניס 750 דולר אך במעשי לא תוכל להשכיר את הבית הזה אף פעם.
ברגע שיש לך את כל הנתונים ואתה מוכן לקחת את הסיכון לך על זה אבל אל תשכח שהסיכון פה הוא עצום

Haytov2

New member
המשך

איך בודקים את אחוז הבתים הריקים באיזור?במודעה כתוב שיש דייר שרוצה להשאר והוא משלם את הסכום הזהלמשל אם אני משקיע באיזור אחר בניו יורק למשל האם לקיחת משכנתא על בית של 120000 דולר כדאית ?

zach78

New member
בתים בדולר

אתה מודע לכך שזה שעלות הבית היא דולר אך המיסים השנתיים יכולים להיות 3000$, נכון ?
כלומר, בסוף השנה תשלם 300-600 אלף דולר עבור מיסים.. לפני עלויות מים/חשמל וגז.
בנוסף, לרוב תדרש לבצע שיפוצים מינימלים או לשלם קנסות על "הזנחה פושעת".

zach78

New member
מכפלה..

כאשר קונים 100-200 בתים ומשלמים מס של 3000 דולר בשנה לכל בית, התשלום הכולל הוא 300K-600K, נכון ?
שלא לדבר על ההתעסקות האינסופית בניירת הכרוכה ב100 בתים, ועד בית ושאר ירקות.

הערה : שווי הבית לצורך קניה מנותק במקרים אלה משווי הבית לצרכי מס.
דוגמה:
הבית הנ"ל מוצע למכירה עבור 150$ :http://www.realtor.com/realestatean...it_MI_48212_M44826-94679?row=1&ex=MI574180121
המיסים השנתיים היו לפני שנתיים 2,138$.
בעל הנכס טרם שילם את המס עבור השנה הנוכחית. ייתכן ותדרש לשלם סכום זה במעמד הקניה. ( אין לבעל הנכס אינטרסט לשלם סכום זה מכיוון שזה יותר מעלות הנכס.. )

למעלה