השקעה נבונה

רונאל1

New member
אולי פעם אחת ולתמיד מישהו יסביר לי

למה בדיוק צריך להעניש ילדים קטנים בקופת גמל שממילא יהנו מפטור ממס רווחי הון רק כשיגיעו לגיל 60 ובנוסף ייתקעו עם זה ל-15 שנה? עדיף להשקיע לילד בהוראת קבע לקרנות נאמנות. כך לפחות הכסף תמיד נזיל. וגם לנושא הקרנות צריך ייעוץ מיועץ השקעות מוסמך.

רואי32

New member
אני יסביר לך:

אתה יכול להלביש את ההשקעה בקופת גמל של הילד על ההחזרים של מס הכנסה של האב. זה אומר- השקעת לילד 1000 שקל בשנה בקופת גמל - קיבלת כ-250 שח זיכוי מס.

tulik23

New member
השקעה נבונה

שלום לכולם אני מחפש תוכנית שבה אוכל להשקיע סכום ראשוני ובהמשך הפקדות חודשיות בתנאי שהחסכון יהיה סגור לפחות ל5-20 שנה (הולדת בן) האם כדאי פק"מ \ קופת גמל \ שקלים \ דולרים אנא יעצו לי מה מומלץ ואם כדאי לחכות ??

רונאל1

New member
אני מתפלא עליך, רואי...

דווקא ממך לא ציפיתי לתשובה הזו - נניח שאני האב. יש לי זיכוי מס. אני כמובן יכול לנצל אותו בחשבון הגמל שלי. אני בן 40 לדוגמא. הילד הגדול בן 7. הוא ייהנה מפטור ממס רווחי הון רק כשיגיע לגיל 60. אני כבר קצת יותר קרוב ממנו לגיל פרישה. בנוסף, הכסף שלו יהיה תקוע במשך 15 שנה. אני יכול במקום לחסוך לו דרך הוראת קבע לקרן נאמנות שלא סגורה לשום גיל. אני כמובן יכול לוודא שהבנק לא ייתן לו למשוך לפני גיל 18 או 21 אם אני רוצה, אבל הכסף נזיל כל הזמן. איפה עדיף לי לנצל את הטבת המס - בחשבון שלי או בחשבון ילדיי?

רואי32

New member
בסדר-

אתה מדבר על אדם שמנצל את כל ה-20K השנתיים בשביל הפטור ממס רווחי הון וההחזרים, אני מדבר על אלה שחוסכים שקל לשקל להם ולבני משפחתם ולא מגיעים לתקרת הזיכוי. נכון- אם הייתי באמת מגיע לתקרה שלי, אין צורך להפקיד לילדיי לקופת גמל. ועוד דבר- אם נזילות של הכסף זה גורם מכריע בבחירת אפיק השקעה לילד אז תרשה לי להמליץ על טיפ קטן: תפתח קופת גמל על שם הסבא של הילד כך שהילד הוא המוטב ואז קופת הגמל הופכת לנזילה אחרי 5 שנים (מגיל 60).

רונאל1

New member
טריק הסבא מצוין

בהנחה שאין הרבה נכדים וריבי ירושה... בכל מקרה אני דווקא התכוונתי לאדם שלא מנצל את תקרת ההפקדה. נניח שרואה החשבון אומר לי להפקיד 12,000 שקל בדצמבר הקרוב בשביל הטבות המס. אני אעדיף כמובן להפקיד לקופה על שמי מאשר לקופה חדשה ע"ש ילד שלי. ואם אתה מדבר על אלה שחוסכים שקל לשקל - גם להם עדיף הוראת קבע בקרן נאמנות כי אחרת הילד חסום ל-15 שנה ולא נהנה ממילא משום הטבת מס.

רואי32

New member
כן- במקרה שיש לך רואה חשבון שאומר

כמה נשאר לך עד התקרה- אתה צודק בהחלט. במקרה שלי- אין לי רוא"ח, אני חוסך שקל לשקל, שם לילד כמה ג'ובות בצד ומלביש את החסכון של הילד בקופת גמל על ההחזרים שלי למס הכנסה-זה ההגיון. ושוב בקשר לנזילות- לי אישית לא מפריע שהקופה תהיה נזילה בגיל 15, שישלם מס על הרווחים, לא נורא, נסתכל על חצי הכוס המלאה- 85% מהרווחים הם של הילד

למעלה