השקיה

pumiki11

New member
השקיה

ערב טוב לכולם אני מחפשת מעין טבלה שמפרטת כמה צריך להשקות צמחים שונים. מצאתי בטאגליננס טבלאות שונות על שתילה וזריעה. אודה לכל עזרה תודה

אולי../images/Emo91.gif

כדאי שתרשמי איזה צמחים בדיוק ויתנו לך הוראות השקייה. יש מלא צמחים איך צריכים לדעת לאיזה צמחים את מתכוונת?

drorjs

New member
גם בצמחי תבלין יש גיוון בהשקייה.

רוזמרין מסתדר עם מעט מאוד וברווחים גדולים. נענע צריכה מעט אבל בתדירות גבוהה. ויש כאלה שצריכים יותר ובתדירות בינונית.. איפה הצמחים שלך גדלים? באיזו אדמה? קלה? כבדה? יש הרבה שמש? מעט שמש? פעם ביומיים אצלי זה רק בקיץ ורק לנענע (מרווה וזעתר למשל אני לא משקה לעולם ישירות.בטבע הם גדלים יפה באזורים שמקבלים מים רק בחורף)

pumiki11

New member
תודה לכולם

אני גרה במושב בבית שכור ולכן רוב הגינה שלי היא בעציצים גדולים ובאדניות. אפשר להניח אותם בשמש ישירה או מתחת לעץ זית. את רוב צמחי התבלין שתלתי ביחד ולכן חלקם החזיק מעמד יפה וחלקם פחות. צמחי התבלין שבהם אני מעוניינת לחדש את גינתי הם: רוזמרין נענע (רגילה ונענע מנטה) עשב לימון (לימונית) בזיליקום לואיזה מרווה (האם היא טובה לתה?) ועוד צמחים חליטה לתה אם מישהו מכיר איזה צמחים אפשר לשתול ביחד וכמה להשקות? תודה והמשך יום מקסים

רוב התבלינים שהזכרת זקוקים לעציץ

לעצמם. רוזמרין, לואיזה ומרווה מתפתחים לשיחים גדולים. עשב לימון יוצר גוש גדול ממדים. נענע מתפשטת בלי מעצור. הם לא יתנו לחיות אחד לשני באותו עציץ. עדיף להפריד אותם וזה גם יעזור בהשקיה נפרדת לפי צורכי הצמח. את יכולה לשתול ביחד בזיליקום ומליסה (צמח לתה בעל טעם לימוני). מרווה משולשת מעולה לתה. יש גם זוטה לבנה, שיבא למי שאוהב, פלרגון (גרניום) לימוני - בכולם אפשר להשתמש לתה.

רוּפֵן

New member
תוספת קטנה לדברי דרור...

רוב צמחי התבלין זקוקים לשמש מלאה וחזקה. הם דורשים הרבה אנרגייה כדי ליצר את מיגוון השמנים האתריים הנותנים לנו את הטעם והריח. חלקם, כאמור, מסתפקים ב'אוירה מדברית' וערוכים לכך - עלים זעירים לצמצום אידוי, עלים עם "פרווה" (כמו מרווה) להחזרת הקרינה וכו'.. ולעומת זאת, צמח כמו נענע, אוהב שמש ואוהב מאוד מים, כמעט כמו 'צמח גדות' - ירבו המים, ירבה לשגשג.

אני משקה פעם ביומיים,

אני לא יודע אם זה נכון אבל עוד מעט יכנסו המומחים לתבלינים ויענו לך,

fleur1

New member
פעם ביומיים גם אני משקה

וזה מצויין עד עכשיו. אם כי צמחי תבלין גידלתי תמיד בעציצים. כך יש לי בקרה טובה יותר על כמות המים שהצמח מקבל.

רוּפֵן

New member
תשובתך הייתה יפה שקולה ומדוייקת ../images/Emo70.gif

כמו התבלינים כך צמחים שונים, שיחים, עצי פרי ועצי נוי.. כל אחד הגיע לחצר הקטנה שלנו, או למרפסת או לגג ממיקום אחר, מאופי אקלימי אחר. לכן, גם לאחר 'קיבוץ הגלויות' הזה, לא ניתן "להכריח" את כל הצמחים, לקבל השקייה כמו ש.."נוח לנו" אלא יש להתייחס לכל צמח בנפרד, לפי דרישותיו. על כן, חשוב התכנון המוקדם בגינה, לגבי 'קוי השקיה' נפרדים, לפי אופי ההשקיה המשותף לקבוצת צמחים.

girasol

New member
אני השקתי פעם ביומיים, ושמיר יחד עם

בזיליקום הלכו לעולמם
פטרוזיליה, לעומת זאת, שרדה יפה מאוד

באתר של שה"מ בפירסומים אמורה להיות

חוברת וגם באתר שלאירגון לגננות ונוף יש הפניה לפירסומים ויש משל עצמם (אם אינני טועה)

למעלה