השקיה

BloodyWolf

New member
השקיה

שלום, לאחר שהתייאשתי מהשקיה ידנית, אני מעוניין להקים מערכת השקיה אוטומטית. הבעיה העיקרית היא שהגינה מחולקת ל2 (חצר אחרוית וחצר קדמית) כשהמרחק בין החלקים הוא גדול מאוד (גדול מכדי לחבר ביניהם בכבל תקשורת). לכן אין מנוס משימוש בשני מחשבים. בעיה נוספת היא זרם המים, שככל הנראה לא יספיק בחצר האחורית יש: 2 גפנים (מורכבים על זן בר) שנשתלו שלשום. שקד שהיה גלוי שורש עד ט"ו בשבט האחרון, ונשתל שלשום. שקד (אחר) שנשתל בט"ו בשבט האחרון. גויאבה בת 3 שנים. עץ מקדמיה צעיר (לא יודע בדיוק מה גילו אבל נשתל בט"ו בשבט האחרון). 2 שיחי פסיפלורה לימון בוגר. תפוז מזן "וושינגטון" בן 6, שחלה תאוצה מאסיבית בהתפתחותו (למרות שלא הוציא פרחים כלל), והכפיל את גודלו בשנה האחרונה. וקלמנטינה בת 6, אך בגובה מטר בערך, עם ענפים דקים (הכפילה את נפח ענפיה מאז ט"ו בשבט). בחצר הקדמית יש: עץ תפוח שנשתל שלשום. שני עצי רימון שהגיעו גלויי שורש בט"ו בשבט האחרון (ועוד אחד בתכנון). עץ מנגו. ועוד כמה שיחונים, שאותם לא מפריע לי להשקות ידנית. אודה לכם (מאוד!) אם תוכלו לשתף אותי בידע שלכם לגבי כמות ההשקיה שדורש כל עץ (אני מודע לכך שהרשימה די ארוכה, ולכן אשמח גם למידע חלקי).

BloodyWolf

New member
מקפיץ ../images/Emo105.gif

בנוגע ללימון - נאמר לי שנדרשים 150 ליטר עבורו (הדר בוגר). בנוגע לשאר, ממתין לעצתכם.

אני ממש לא מבין למה לא להשקות ידנית

במקרה שלך- כל אחד מהצמחים שתיארת, מלבד הפסיפלורה, יסתדר יפה מאד אם תחפור מסביבו צלחת ותמלא אותה במים פעם או פעמיים בשבוע. לגבי הפסיפלורה היא מטפס ולכן קשה לחפור סביבה צלחת, אבל בכל זאת השקיה בצינור צריכה להספיק לה בהחלט.

BloodyWolf

New member
מכיר את הקלישאה "זה לא אתה זה אני"?

הבעיה היא לא בצמחים, אלא בי. אני מאוד עסוק במשך השבוע. ובזמן שאני כן פנוי להשקות, בד"כ לא מומלץ (בערב מאוחר, או בצהריים מוקדם). בחורף לא כל כך דאגתי, אבל עכשיו הקיץ מגיע עם חמסינים, וקשה לי להאמין שהצמחים יישרדו עם השקיה של פעם בשבוע (אדמה חולית). לכן הייתי מעדיף שהדבר ייעשה באופן אוטומטי, לפנות בוקר. בנוגע לפסיפלורה - יש סביבה צלחת, אבל בכל זאת, אני מעדיף טפטפת. תודה.

nony11

New member
אנא הרחב

מה זאת אומרת: "גדול מכדי לחבר ביניהם בכבל תקשורת"? על איזה מרחק אתה מדבר? כבל תקשורת יכול להיסלל למרחקים גדולים מאוד. בנוגע לזרם המים: שוב, פרט על איזה מרחקים אתה מדבר בין החלק הקדמי לאחורי, היכן נקודת המים? האם יש נקודת מים גם בחלק האחורי? ומעבר לכך, אני מברך אותך על החלטתך ליישם מערכת השקיה ממוחשבת. זה הצעד הראשון בדרך להצלחה בגינה. יש אנשים שמשקים ידנית, ויש כאלה שלא. לשני הסוגים לא משנה אם ההשקיה היא חד שבועית או פעמיים ביום.

BloodyWolf

New member
הנה תיאור ציורי

הסכימה לא כל כך מדוייקת, אבל היא מתארת את הבעיה. במציאות המרחק בין העצים הוא תקין. הועלתה הצעה להעביר כבלים מקצה לקצה של הגינה (אפילו חשבנו להעביר דרך המרתף), אבל ההצעה נפלה בגלל אסתטיקה (כבל בחזית הבית.) תודה

לנו יש גינה לא קטנה המחוברת למחשב

השקיה אחד עם 5 ברזים. על מנת לתת לחץ מים שווה בכל הגינה, הניח הגנן שבצע את העבודה, צינור שחור עבה מסביב לכל הגינה, על מנת שיהיו בו מים באופן קבוע. עם הפעלת המחשב לפי התוכנית שנבחרה, כגון דשא/פרחים/עצים/צמחים בכניסה וכדומה, יש לנו פיזור שווה של המים. יוסיפו כאן המומחים ויסבירו את פעולתו של הגנן שלי, שנעשת לפני כ-3 שנים כמדומני, ומאז ההשקיה בגינה נעשית באופן שוטף,מלא ורואים את התוצאות בשטח.

BloodyWolf

New member
מקפיץ שוב ../images/Emo105.gif

אני מעוניין להרכיב את הכל מחר או מחרתיים (בחופש פסח), לכן אודה לכם אם תוכלו לספק מידע רלוונטי בנוגע לצריכת המים של העצים בהקדם או לפחות הכוונה היכן לחפש. (רשימת העצים וגילם מופיעה בהודעה הראשית). תודה ושבוע טוב.

השקייה

ניסיתי להעביר סכמת השקייה לפי השרטוט ולא הצלחתי אנסה שוב. עצי פרי בגילאים לפי ההודעה צורכים 50 עד 150 ליטר לשבוע(מחודש מאי)עצים בוגרים הכמות הגבוהה. מומלץ צינור עיוור עם טפטפות נעץ של4-8 ל/ש את ההשקייה מומלץ לחלק לפעמיים בשבוע.

BloodyWolf

New member
ראשית כל תודה

אבל חלה אי הבנה. השורה העליונה בסכימה היא מיקרא: כוכב מסמן מקור מים, ירח מסמן צמח מטפס ושמש מסמנת עץ. אין מעבר מלמעלה, מאחר שמדובר בבית דו משפחתי, ובציור יש רק חצי בית, כשהחיבור בין הבתים הוא בחלק העליון (הדרומי במציאות). כלומר הדרך היחידה לחבר בין הצד הימני (מערבי) לשמאלי (מזרחי) היא מהחלק התחתון של השרטוט (הצד הצפוני), ויש הפרשי גבהים, כך שאי אפשר להעביר קו מים. הדבר היחיד שאולי אפשר להעביר הוא כבל תקשורת, וזו אפשרות פחות חביבה עלינו, מאחר שהיא מחייבת העברת כבלים חשופים כמו "חורנים", בחזית הבית, מה שפוגע באסתטיקה וגם פחות רובאסטי.

למעלה