השפצור הראשון שלי

nitz78

New member
השפצור הראשון שלי

מי שמכיר את התקנת המזגן של קר מזג, יודע שהרצועה של המדחס משתפשפת במקדם הצתה. ככה פתרתי את זה... (ראו תמונה). אני יודע שזה לא הרבה לאנשים פה אבל בכל זאת... עבודת ריתוך ראשונה שלי :) ניצן.

שעה אני צופר לך היום!

ראיתי אותך בהרצליה... הייתי עם ידידה בגולף כסופה... אני צופר לך שעות נוסע לידך ואתה בשלך לא רואה אותי... עד שיצאת לכיוון ת"א...

ניצן, 1200 בורדו + מזגן + התנעה משלט.

היית אצלי לפני שמה שנים, מכרתי לך זוג טמבונים ועוד כמה שטויות. נו באמת... בקיצור זיהיתי את האוטו ואז שראיתי אותך נזכרתי מאיפה האוטו מוכר לי. עזוב שטויות. קרייזי.

nitz78

New member
אה גבר

מצטער שהתעלמתי, לא שמתי לב כנראה. (גם אני הייתי מרוכז בבחורה שאצלי) :)

חחחחחח שמתי לב...

נו בסדר... כולכם עם המזגנים... מפעילים מזגן ומתעלמים מהעולם שבחוץ!

nitz78

New member
קר מזג

אני לא יודע פרטים על ההרכב של חלקי המזגן השונים (אבל אמרו לי שהמדחס של סוזוקי) התקנתי אצל קר מזג (ליד אולמי רסיטל - קוראים לבעלים זאב) העבודה הייתה טובה מאד ככל הנראה. כי הוא מקרר די פצצה אפילו בשיא הקיץ עם לכל היותר 1-2 אנשים ברכב - לא מזיעים :). כבר כמעט 5 שנים מאז ההתקנה לא היו שום בעיות, לא היה צריך למלא גז הכל מתקתק קיץ אחרי קיץ. הפעלת המזגן משפיעה מאד על כושר הסחיבה של המנוע אבל הוא לא מתחמם ועדיין עובד. ככל הנראה הם מקצועיים מאד (אז עבד שם בחור תותח בשם גולן) אבל ההתקנה עלתה 6000 ש"ח. בכל מקרה לדעתי הטמפ' ביציאה לא לגמרי נמוכה מספיק וגם הזרמת האויר בחלל הרכב לא משהו אז צריך להתעקש על שיפור בנושאים אלו: 1. לשפר את מיקום היחידה הפנימית בחלל הרכב. 2. הספק גבוה יותר למדחס - pully גדול יותר. ניצן

nitz78

New member
בתא של הגלגל הרזרבי

ראה תמונה (המאוורר מאחוריו)...

ben etzion

New member
מזגן על 1200 נשמע קצת כבד לאאאא?

אני ועוד כמה פה נשמח עם תוכל לתת קצת מידע על החלקים של המזגן ועל ביצועי האוטו

Fitch

New member
ובכלל מתא המנוע.

אני העברתי מתחת לטנק דלק - והרבה יותר שקט בלב.

max2

New member
חשבתי על מערכת של מזגן חשמלי,

משהוא שמבוסס על מדחס חשמלי (ליצר או מפרוק), לאיזה רכבים יש מדחסים חשמליים כיום, לפי משהבנתי לרוב ההיברידים יש מדחס חשמלי ושבחלק מהרכבים המערכת גם מחממת....

חשבתי על משהו דומה לרעיון שלך

יוצא שאתה צריך בערך 2 כוחות סוס לקרר חיפושית -שזה בערך 1500 וואט מכיוון שאתה עובד על 12 וולט יוצא לך זרם נדרש למערכת חשמלית של 120 אמפר !!! עכשוו נניח שתסתפק ב80 אמפר (שרק בישבילם תצטרך להתקין אלטרנטור נפרד שיושב על אותו הפולי ..) יווצרו לך בעיות של חוסר הספק בסרק .. ועוד לא דיברתי על ההסבה החשמלית שתצטרך לעשות למדחס ... (מנוע תלת פאזי עם בקר מתאים שיעשה את העבודה ..) בשורה התחתונה -זה מעניין אבל לא יודע אם חשבת על הכל ...

max2

New member
השתעשעתי עם הרעיון ברמת התאוריה,

אבל 2 כוחות סוס נראה לי הספק מוגזם למדחס של רכב (למורות שאני עדיין לא מכיר את התחום), את חישובי ההספק וכדומה עדיין לא עשיתי, אבל אני מנסה לשכנע חבר שלי שיקח את זה כפרויקט, אם לא אני פשוט אקח ממנו את הספרים ואעשה את זה בעצמי בסופו של דבר. התחלתי לחשוב על זה לא מזמן, יש לזה מספר יתרונות, למשל שאפשר יהיה לשלוט על הספק הקרור דרך המדחס ולא דרך שסתום, העובדה שאפשר למקם את כל המערכת מקדימה, האפשרות לנצל את המערכת לחימום ועוד. ככל הידוע לי מערכות מזגן חשמלי כבר קימות ברכבים, זה התחיל מרכבי יוקרה לפני כמה שנים, אני זוכר שקראתי על המיבאך, יש בה מזגן חשמלי, ועל הגג יש פאנל סולרי, הרעיון הוא להשתמש באנרגיה הסולארית להפעלת המזגן כאשר הרכב חונה בכדי שיהיה בו נעים כשפותחים אותו. לא מזמן קראתי שמזגנים חשמליים התחילו להכנס לרכבםי ביצור סדרתי, בעיקר רכבים היברידים למינהם. אם זה נכון אני מאמין שבקרוב (ואולי אפילו עכשיו) יהיה ניתן למצוא אותם במחירים סבירים בפרוקיות. כשיהיה יותר זמן פנוי וקצת כסף אני אשקיע בזה.

למעלה