השפעת קרינת uv על המים שאנו שותים

• פותח הנושא 1tsm
  • פורסם בתאריך

dmainsinner

New member
יש צורה לכל דבר.....

לא הייתי מגיב בתקיפות ובוטות אם היתה ההודעה מנוסחת כשאלה. כחבר בפורומים מקצועיים רבים, אני מציג שאלות רבות, ועונה על שאלות רבות של אחרים. אין שאלות טפשיות בעיני! אבל לשים הודעה שמזהירה!!! את הציבור מלרכוש דבר מסויים על בסיס מידע מסולף ושגוי תוך התיימרות להבין ולדעת, זה לא מקובל ולא ראוי, ואף עלול לגרור אחריו תביעה משפטית אם תוכח פגיעה. לצערי אני מקבל בערך אחת לשבוע מכתב מודאג מחבר זה או אחר שמפחד לרכוש מוצר זה או הפסיק לחפוף שיער או לצחצח שיניים עקב מכתב שרשרת מפחיד הטוען כי "אכילת חומוס בשמש בימים המתחילים באות ד´, גורם לנפילת פסנתרים מהשמים...." וכד´ ועליי לעמול קשה ולהביא לא מחקרים ועדויות כי הכל שטויות והוא צריך להרגע. אז שמור את ההעלבויות שלך לאנשים המפיצים שקרים במסווה קביעות מדעיות.

1tsm

New member
תגובה לחברי המלומד

מכיוון שהתרשמתי שאתה יודע הכל, ומבין גדול בתחום, או כפי שצינת "את הדוקטורט שלי עשיתי בנושא המעבר של ניטראטים לניטריטים", הריני מפנה אותך למאמר, אחד מיני רבות, המסביר במפורש את השפעת קרינת uv על מי שתיה הנגועים בכמות גדולה של ניטרטים. הייתי שמח לשמוע את הערותיך. ובעיקר לסלק את חששותי.שים לב לפיסקה השישית. http://www.fwr.org/waterq/frdw0004.htm

1tsm

New member
השפעת קרינת uv על המים שאנו שותים

ישנם חברות שמוכרות לנו מטהרי מים ומתקני שתיה הפועלים בשיטת הקרנת אור אולטרה סגול על המים. קרינת uv מבצעת טרנפורמציה של הניטרטים שבמים לניטריטים. שתית מים עם ניטריטים עלולה לגרום לסרטן. ישנם בארץ עשרות אלפי מכשירים כאלה. לך תדע איזה נזק ניגרם לציבור השותים. אינפורמציה על השפעות הניטריטים ניתן לקבל במשרד הבריאות, המחלקה לבריאות הסביבה.רחוב דוד המלך בירושלים.

dmainsinner

New member
אכן מאמר מעניין....

אם כי עדיין נחשד במידה מסויימת של פניקה מיותרת (גם אני שערכתי מחקר בעבור הפרופסור שלי בעבור מקורות הייתי בודק כל מיני מנגנונים מוזרים שלא תמיד בטוח שהיו מתרחשים). על כל פנים מדובר במים המכילים חומרים שונים ומשונים כגון חומרים אורגניים מוכלרים (THC) שאכן במנגנון של קרינת UV עלולים ליצור במים המכילים ניטראטים ניטריטים. אך שים לב כי מדובר בעוצמות קרינה גבוהות במיוחד ובמים מזוהמים במיוחד וגם אז, נוצרים ניטריטים מתחת לתקן המחמיר ביותר הקיים של 0.1 מ"ג לליטר של ניטריטים. מה שכן המאמר מפריח את החשש הגדול ביותר בשימוש במערכות UV המתבטא בתגובה של ניטראטים עם תרכובות אורגניות העלול ליצור חומרים החשודים כמסרטנים. "The study found no firm evidence, within the scope of theGasChromatography - Nitrogen Phosphorus detection (GC-NPD) and Gas Chromatography-Mass Spectrometry (GC-MS) methods applied, that the UV irradiation of water resulted in the formation of any nitrogen containing organic compounds. הייתי רוצה יחד עם זאת להסתייג מדבר אחד שאולי הייתי אמור להגיד אותו כבר בהודעה הראשונה. כימייה של מים היא מהמורכבות והמסובכות שיש. גם לאחר כ 100 שנה של מחקרים עדיין לא ברור לחלוטין השאלה "מה יקרה אם....." ולכן אתה יכול למצוא מאמרים ומאמרי נגד על כל דבר (קפאין הורג, קפה נטול קפאין מסרטן, UV מסוכן, UV חיוני לתהליכי טיהור מים טבעיים....וכו´) נ.ב. לפי מיטב זכרוני פעם "מלומד" היה תואר כבוד ולא תואר גנאי...כנראה שאני באמת יותר מדי מזדקן.

dmainsinner

New member
תוספת קטנה

רק עכשיו שמתי לב כי בשיטות בדיקה שנקטו החברה הללו יכול להיות מאד כי המצאות הניטריטים היא בטווח שגיאת מדידה של מכשיר ולכן אפילו לא בטוח שנוצרו ניטריטים. על כל פנים גם אם כן נוצרו הריכוז הוא מתחת לתקן המומלץ ע"י ארגון הבריאות העולמי ו מתחת לתקנים הקבועים בחוק (כ 50% מהם)

1tsm

New member
השפעת ה-uv, לחברי המלומד.

באם לא הובן נכון על ידי, התואר "חברי המלומד" לא נועד לפגוע, או לשמש מילת גנאי, ההיפך הוא הנכון, שמחתי שמצאתי מישהו שמבין בנושא. לעצם הענין, רצ"ב עוד מאמר, שאני מקווה שישפוך אור נוסף על אותה קביעה שמופיעה ברישא של דברי מלפני מספר ימים. בכל אופן אני מפנה את תשומת ליבך לכך שעוצמות הקרינה המופקות ממנורות ה-uv של החברות המטהרות בעזרתן את מי הברז, גבוהות מהמתואר במאמר. לגבי הערתך שהמים מזוהמים במיוחד, כמות הניטראטים במים המופקים באקויפר החוף, גבוהים מכל אמות מידה בינלאומיות. לידיעתך, בכל העולם המערבי כמות הניטראטים המכסימלית במים עומדת על 45-50 מיליגרם לליטר, ובישראל, משרד הבריאות העלה את הרף ל-90 בכדי שלא תופסק השאיבה בבארות במישור החוף. כך שהטרנספורמציה לניטריט הינה הרבה יותר גבוהה. לגבי התקן של ניטריטים במים בישראל, הדרישה אפס או <01. בגלל דיוק מכשירי הבדיקה. בכל אופן, אשמח לקבל את התיחסותך למאמר השני.

dmainsinner

New member
נו מה אומר ומה אגיד.....

אפילו במאמר עצמו קיימת קביעה ואז סתירה שלה אז מי אני שאמתח ביקורת אם החוקרים עצמם לא החליטו מה הם רוצים להגיד (בשורה הראשונה אין כל השפעה מכרעת... ולאחר מכן עלולים להיווצר ניטריטים ....). ידועים לי היטב הריכוזים המותרים והנמצאים בממי ארצינו, אם תחפש היטב אחורה גם תמצא בוודאי פוסטים שלי בנושא. יחד עם זאת אני עדיין לא מקבל את תוצאות המבחן שערכו האנגלים יחד עם העובדות המובאות. לאחר שהתחלנו להתכתב חזרתי ובדקתי את עצמי שוב ושוב וחיפשתי מנגנונים הגיוניים לערכים שניתנו במאמרים (אגב המאמרים ללא כל פירוט דרכי מחקר, שיטות עבודה או משהו מסודר שניתן לשפוט אבל נניח לצורך העיניין שמדובר באנשים שעשו עבודה סבירה). צר לי אך לא מצאתי. ניטריטים הם צורון לא יציב ומגיב בקלות עם כל צורון אחר במים שירצה בכך. יתר על כן קרינת UV יוצרת תנאים מחמצנים בד"כ ולא מחזרים כל שכן בנוחכות חמצן מומס כפי שיש במי שתייה(חימצון הופך ניטריט לניטראט וחיזור ניטראט לניטריט) האמן לי שעל הפיכה זו מניטראט לניטריט עמלתי במשך שנתיים וחצי של עבודת מחקר והלוואי שהיתה פשוטה כל כך. קשה לי למתוח ביקורת על סמי-מאמר המתפרסם ללא כל הכללים המאפיינים מאמר מדעי ובטח קשה לי להבין כיצד דווקא בממי אנגליה יווצרו תנאים להפיכת מנגנוני שיווי המשקל של הטבע. אם תחפוץ בכך אני אפנה אותך לסדרת מאמרים המדגימה את טענת החוקרים אך שם מודגם כמה קשה לבצע את הריאקציה שנטען כי היא מתבצעת ספונטנית ומהם התנאים (קטליזה, חומציות וכד´) הנדרשים. נ.ב. הלכתי להסתכל על כ 20 חברות שונות המייצרות מתקני טיהור מים ב UV הן לשימוש ביתי והן לשימוש ציבורי, וכולן ללא יוצא מהכלל עומדות בתקני המים המחמירים של ארגון הבריאות העולמי ושל האירופאים, כך שלא ברורה לי מטרת המאמר או השגותיו.

1tsm

New member
תודה נוספת לחברי המלומד.

שמחתי לקרוא את הסבריך, אשמח באם תפנה אותי לאותה סידרת מאמרים שציינת. ושוב תודה מכל הלב להתיחסותך המיקצועית.

dmainsinner

New member
מאיפה לקחת את הרעיון המטומטם הזה?

את הדוקטורט שלי עשיתי על ניטראטים וניטריטים במי שתייה. הלוואי אם שהיה כל כך פשוט להפוך ניטריטים לניטראטים ע"י הארה מטופשת באולטרא סגול. בחיי מאיפה אנשים מוצאים את השטויות הללו.....

למעלה