השפעת הריטלין

• פותח הנושא רן7
  • פורסם בתאריך

רן7

New member
השפעת הריטלין

שלום לכולם, מדובר בן ילד בכיתה ז' , בן 13.5 שוקל כ- 42 ק"ג. התחלנו במתן ריטלין SR 20 מ"ג-חצי כדור וכיום הילד עם כדור שלם. שמנו לב לכך שאחרי שהתרגל לכדור, ההשפעה פגה בערך בשעה 17:00. הבעיה שהוא לא גומר את השיעורים ולא מספיק להתכונן למבחנים עד השעה הנ"ל. 1. האם ניתן להוסיף לכדור הנ"ל כדור נוסף של 10 מ"ג או שיש דרך נכונה יותר. 2. אודה לכםאם תעשו לי סדר לגבי סוגי הכדורים ומה קופ"ח ממנת ומה לא. יש לציין כי הנושא דחוף בגלל היותו בתקופת מבחנים דחוסים.

zivadina

New member
ריטלינים שונים

קודם כל, נראה לי שלא קיבלתם ייעוץ נכון לגבי סוגי הכדורים והתנהגותם, שכן כדור SR שחוצים אותו לשתיים משפיע פחות שעות מכדור שלם, היות שהחצייה הורסת את הציפוי המשהה שלו. ועכשיו נעשה קצת סדר בבלגן: 0. כדי למצוא מהו המינון המתאים לילד, בודקים זאת עם ריטלין "רגיל" ואחר כך ממירים לריטלין ארוך טווח. 1."ריטלין רגיל" מגיע בכדורים של 10 מ"ג ומשפיע עד 4 שעות בלבד. 2.ריטלין SR מגיע בכדורים של 20 מ"ג, אולם בגלל ההשהייה, המנה האפקטיבית שלו היא רק 8 מ"ג ריטלין רגיל למשך עד 8 שעות. (חציית הכדור משבשת את גודל המינון ומשך ההשפעה, ובדרך כלל איננה מומלצת). 3. קונסרטה מגיעה בכדורים בשני גדלים, כאשר הכדור של 36 מ"ג מקביל למינון של 10 מ"ג ריטלין רגיל למשך עד 12 שעות. 4. הכי זול להשתמש ב-SR ואחר כך להוסיף ריטלין רגיל. שניהם מסובסדים באופן מלא, ואילו הקונסרטה מסובסדת חלקית ומחירה מתחיל מ-200 ש"ח לחפיסה. 5. אין לתת כדורים אשר ישפיעו למשך יותר מאשר 12 שעות ביממה. יש לתזמן את הנטילה כך שהכדורים לא ישפיעו אחרי שעות הלילה, כי אחרת משתבש השעון הביולוגי וקשה להרדם. על תופעות הלוואי של כל כדור נספר לך בפעם אחרת... מהי השאלה הבאה?

רן7

New member
שאלה נוספת

1.מה לדעתך הדרך הנכונה לתת לילד ריטלין גם בשעות בה"ס וגם בשעות אחה"צ ולפנות ערב על מנת שיוכל גם ללמוד בבית ולהתכונן לבחינות? 2. אודה לך מקרב לב, אם תוכלי להסביר בכמה מילים עם מי אני מתכתב. תודה, רן

zivadina

New member
עוד תשובות

1. הדרך הנכונה היא אינדיבידואלית לכל ילד וילד. יש ילדים עם בעיות התנהגות בולטות, אשר צריכים כיסוי תרופתי מקסימלי (12 שעות ביממה) במשך 7 ימים בשבוע. יש ילדים אשר צריכים ריטלין רק לזמן בית הספר, וישנם כל המקרים באמצע. כנ"ל לגבי שעורי הבית. אצלי הילד (13) לוקח 2SR בבוקר, ובדרך כלל מסיים את שעורי הבית בכתה. אם יש לו עבודת בית גדולה, הוא לוקח אחר הצהריים תוספת של ריטלין "רגיל". כאמור, כל המינונים והסוגים תלויים בתגובת הגוף ובבעיות הקשב וההתנהגות של הילד, ולכן אין להשוות בין ילד לילד. 2. מי אני? אשה בת 49 שאובחנה עם הפרעת קשב בגיל 45. יש לי מספר ילדים שאובחנו עם ADHD, כל אחד בגיל אחר, כי הם שונים מאוד זה מזה ולא חשבתי שיש ביניהם משהו משותף. אני מנהלת את הפורום הזה כשנתיים, קוראת הרבה חומר בנושא, מנהלת את ספריית הפורום ומפקחת על הארוח והייעוץ המקצועי בפורום, שנעשים על ידי מומחים מן השורה הראשונה בארץ. ברוך הבא אלינו.

רן7

New member
שאלה

קודם כל תודה רבה על תשובותייך המפורטות. שנית, הילד בן 13.5 ולוקח כדור ריטלין שלם SR של 20מ"ג בכל יום ובשעות אחה"צ המאוחרות זה לא משפיע. (חוץ מיום שישי -חצי כדור). האם ניתן לדעתך להוסיף כדור ריטלין המשפיע ל-4 ש' נוספות ומהו המינון המקסימלי שניתן לתת לילד השוקל 42 ק"ג? אני מקווה שאני לא נודניק מידי אבל הנושא חשוב לי מידי על מנת להזניח אותו.

למעלה