השפעות...

sarah

New member
השפעות...

של חלומות צלולים,קראתי איפשהו על כך שחולמות צלולים או משהו שקשור לעניין משפיעים לרעה על המצב הנפשי. אז-כאחדים שחולמים חלומות צלולים:זה באמת משפיע עליכם,על החיים שלכם- חוץ מבדיקות המציאות כל הזמן? לעשות דברים שלא הייתם מעיזים לעשות במציאות בחלומות לא מטריד אתכם? זה גורם להתייחס לדברים כאילו הם חלום והם ´לא חשובים´? להרגיש שאתם מעדיפים את החלום על פני המציאות? שרה (מתפלסלפת) שרה מתפלספת

arty

New member
שלום פילוסופית!

לי אישית היו המון חלומות שבהם הפסדתי איזה משהו, נגיד שהרגתי את חבר שלי וכולם שנאו אותי בחלום, או שהימרתי על הכסף של ההורים שלי ואז זרקו אתנו לרחוב או משהו כזה, אבל בדרך כלל תמיד בסוף החלומות האלו אני נזכר בלא מודע: אוי זה חלום, אז מה אכפת לי בעצם? התוכלי להפנות אותנו למקור שממנו קראת על ההשפעה של החלומות הצלולים? כי זה לא נראה לי הגיוני בכלל. דוקטור ישראלי בשם יוסי באומהקר כתב ספר על החלומות הצלולים, וגם הוא הרצה על הנושא. בספר שלו יש כ-150 מקורות בכללי, כולל תוצאות של מחקרים במעבדות שינה, ומה שאת מדברת עליו לא מופיע בספר. אני אישית לא חושב שזה משפיע על המצב הנפשי שלי (אולי אני כבר משוגע? אולי כולם משוגעים?), וזו רק חוויה מהנה ומיוחדת. למה שכשעושים משהו לא מציאותי באי מציאות זה צריך להטריד אותי? אני לא חושב שחלום עדיף על המציאות, כי צריך גבולות בחיים, והגבולות והמגבלות הן מה שהופכים את החיים לחיים (השרדות). מה את חושבת? =ארטי רובין

שריר

New member
אההם נראה לי שהיא התכוונה

יותר לקטע שמתעסקים בזה יותר מדי או מנסים לבנות חיים אחרים בחלומות כמו בריחה מהמציאות תקני אותי אם אני טועה אני זוכר שגיא כתב שהוא רוצה להקים לו איזה אי ולהיות שם כמה שנים בחלום אז השאלה זה האם לא טוב לא במציאות שהוא מעדיף לברוח בחלום לאיזה אי עם כוסיות ואם זו השאלה אז לדעתי לא. פשוט זה כייף זה נותן הרגשה טובה בבוקר לרוב מצד שני להפסיק כזה חלום. זה לא ממש בריחה מהמציאות

sarah

New member
הממפ

טוב... אני לא יודעת,נכנסתי לעניין הזה רק לפני כמה ימים ובגלל שאני היפוכנדרית ועוד כמה דברים כאלה התחלתי לפחד שזה יחרפן אותי. &*) שרה

Variety

New member
לי זה רק שינה לטובה...

...מאז שיש לי את החלומות צלולים, אני יודע שיש לי כלי חדש שאני יכול להעזר בו בחיים האמיתיים, להתאמן, לנוח קצת בחלום (ע"י הארכתו) ועוד המון דברים מגניבים שאפשר לחשוב עליהם... אני עדיין עובד על רמת החלום הצלול. אבל זה לא שינה לרעה זה בטוח!!! Variety-

אלון ב

New member
לשרה

העניין הוא שאין כאן הרבה שיש להם "המון" נסיון עם חלומות צלולים, הנושא הזה לא כל כך מפותח כאן בארץ ואני חושב שרוב האנשים כאן התחילו להתעניין בו בעיקר בעיקבות קריאה באתר שלי, גם לי אישית אין עוד הרבה נסיון עם חלומות צלולים אבל בזה אני יכול להאשים רק אותי ואת העצלנות שלי ולא שום שיטה ... ( בתקופות קצרות שבהן התאמנתי היו לי דיי הרבה הצלחות ). לא נראה לי שיש כאן מישהו שחלומות צלולים ממש השפיעו על חייו מהסיבה הפשוטה שאנשים כאן ( כולל אני ) עוד צריכים ליצבור נסיון בנושא. שאלה כזאת כדאי לך להפנות לפורום החלומות הצלולים "הרישמי" - alt.dreams.lucid יש שם אנשים עם הרבה יותר נסיון מעשי בנושא של חלומות צלולים. נ.ב - איך גילית את האתר שלי ? קראת כבר את כולו ? ביי, תודה אלון

korinalir

New member
אני מכירה את הגישה הזאת...

ההשפעה לרעה על המצב הנפשי היא בעצם מן "התמכרות" לחלומות צלולים זה קרה גם לי אז אני יודעת ממקור ראשון למזלי אני יצאתי מזה מהר זה קורה בדרך כלל לאנשים שהם בזמן מסויים במצב חברתי נמוך (מה שקרה לי) או פשוט אנטיפטים באופן כללי ומעדיפים להשאר בחלום צלול רוב הזמן ולא להתעורר אף פעם כי שתחשבו על זה מה עדיף? העולם האכזר שלנו או עולם שאתם יוצרים לעצמכם ואתם השליטים.? אז עלולה להווצר מעין מצב שהאנשים בעצם כל היום במיטה ישנים וחולמים חלומות צלולים וזה מן הסתם מוצג כלפי חוץ כמו מחלת נפש. אני למזלי לא הדרדרתי עד כדי כך אבל היתה לי תקופה של בערך שבועיים לפני כמה שנים שפשוט הייתי מוותרת על מסיבות ועל כל בילוי מחוץ לבית (חוץ מבית ספר שלא נתנו לי) כדי לחלום חלום צלול ולא להיות בעולם "הזה". ההורים שלי לא הבינו למה אני כל כך עייפה כל הזמן והולכת לישון בכל שעה ביום ולא רק בלילה...לא זוכרת איך התקופה פשוט עברה התחיל להיות לי אכפת מהחברה שוב ויצאתי מזה אבל יש כאלה (אני הייתי ועדיין די מקובלת) למשל אאוט סיידרים מבחינה חברתית שמעדיפים לחלום פשוט כי אין להם יחסים לשמר ושום דבר לא חשוב להם...עצוב.:( בכל מקרה לרוב האנשים זה לא קורה וחלומות צלולים הם פשוט דרך נהדרת להעביר את הלילה ולפתח מודעות עצמית ועוד אין ספור יתרונות:)

sarah

New member
הממפ

אולי לא בריחה מהמציאות-אבל תמיד בחלום יכול ליות יותר טוב,לא? אבל זה כבר לא מטריד אותי,כי מהתשובות שלכם נראה לי שזה לא יגרום לי לדברים כאלה,כשהמצב החברתי שלי טוב מאיי פעם אני אשתדל לא לעשות דברים מרושעים לאנשים מרושעים (כמו לענות אותם בשיטות מעניינות) כדי שזה לא יחרפן אותי במציאות. שרה

אלון ב

New member
חלומות צלולים

חלומות צלולים הם כמו כל דבר דייפי אחר שאפשר לעשות בחיים, פשוט חוויה כמו כל חוויה אחרת, אני לא רואה שום הבדל בין חלום צלול מהנה לבין סרט טוב או לונה-פארק ורכבות הרים או מסיבה טובה, זה פשוט עוד סוג של בילוי כייפי שאפשר לעשות, עוד סוג של תחביב שרבים לא שמעו עליו. גם אם תירצי לא תוכלי לחלום כל היום חלומות צלולים, הגוף לא יתן לך, אדם לא יכול לישון כל היום בלי הפסקה. אלון

למעלה