השפעות חיצוניות
הרבתי לחשוב לאחרונה על ההשפעות החיצוניות על כשל קשב בריכוז. אין לי ספק והשאלה שלי עד כמה לנו, ההורים, יש השפעה על מידת חוסר הריכוז והשקט. האם זוגיות טובה, בית שליו ורגוע, מורה תומכת וסביבה סבלנית יקל על התסמינים (לא מצאתי מילה טובה יותר
? האם שילוב של הכל יחד עם טיפולים אלטרנטיביים לדוגמת רייקי ודמיון מודרך (שאנוכי מאמינה בהם) יכול להקל על ההתמודדות היומיומית של ילדנו ושלנו? אני המאמין שלי הוא שהשפעתנו גדולה ממה שאנו מסוגלים להבין ולהכיר ולעיתים, במבט לאחור יש לנו נטייה לומר "יכולנו לעשות זאת אחרת". אני מאמינה ביכולתנו כהורים לעשות שינוי, אנו לא יכולים להעלים את ADHD אבל אנו יכולים להקל. ילדתי מטופלת בקונצרטה ואני שלמה עם כך אך, עד מתי? לצערי, כסף הוא גורם משפיע על כל החלטה ומי שכיסיו לא עמוקים מספיק מוגבל במידת השינוי שהוא יכול לעשות וטיפולים כאלה ואחרים שניתן לבצע. אז, שוב אני חוזרת לשאלה/תהייה האם הדברים הפשוטים שנמצאים תחת אפינו, כמו בית רגוע, בטחון בנו-ההורים, סביבה תומכת יכול לעזור ולשפר את איכות חיי ילדינו ושלנו? אני לא מחפשת דרך להעלים את הכדור מחיינו אך אני בהחלט מחפשת דרך שתשלב ותקל בשעות שהכדור לא משפיע, בימים שבוחרים לא לקחת (שבתות וחגים), ולילדים שמעדיפים פשוט לא לקחת. חג שמח ושנה טובה
הרבתי לחשוב לאחרונה על ההשפעות החיצוניות על כשל קשב בריכוז. אין לי ספק והשאלה שלי עד כמה לנו, ההורים, יש השפעה על מידת חוסר הריכוז והשקט. האם זוגיות טובה, בית שליו ורגוע, מורה תומכת וסביבה סבלנית יקל על התסמינים (לא מצאתי מילה טובה יותר