השפעות הדקפפטיל

kapuly

New member
השפעות הדקפפטיל

שלום בנות, חיכיתי חצי שנה עד לוועדה הרפואית וסוף סוף יש את כל האישורים ואני מתחילה טיפול בחודש הקרוב - יש! לפני כחודשיים התחלתי טיפולים נטורפטיים (שינוי תזונה - ירדתי 7 ק"ג ודיקור לצורך "חיזוק" תיפקודי כבד, כליות, שחלות ורחם) ואני מקווה שזה יגדיל את סיכוי הצלחת הטיפולים שלי. בעוד כשבועיים אני אמורה לקבל את זריקת הדקפפטיל ורציתי ללמוד מניסיונכן מהן ההשפעות של זריקה זו מכיוון שאני יוצאת לחופשה בחול יום לאחר הזריקה ורציתי לדעת אם יש סיכוי שזה יהרוס את החופשה בכל צורה שהיא? האם יש משהו שמומלץ לעשות ע"מ להקטין את ההשפעה? תודה.

0יפעת

New member
אני מקבלת את הדקפפטיל ../images/Emo50.gif

אבל לא היו לה שום השפעות למעט השפעת הזריקה שלשמה את מקבלת אותה להגיע לביוץ אז תיהי רגוע ולא להילחץ הדקפפטיל זה כמו כוריגון גורם לביוץ בהצלחה

גם לי לא היו אף פעם

תופעות לואי מהדקפפטיל, העיקר שיהיה לך בהצלחה ותהני מהחופשה!

צר לי יפעת, אבל מה שכתבת אינו נכון

דקפפטיל לא קשורה להבאת ביוץ היא גם אינה אחראית לחריגת הביצית מהזקיק (מה שהכוריגון כן) כמו שתיארו למטה דקפפטיל מדכא את מנגנוני ייצור ההורמונים האחראים לגדילת הזקיקים והבשלת הביציות הדקפפטיל (בין אם הקצר ובתנאי שניתן על בסיס יומי ובין הארוך - וששניהם ניתנים בזמן) "מקפיא" את המחזור על יום אפס. רק הזרקת הורמונים ייזומה תגרום להתקדמות המחזור קרי גידול זקיקים והבשלת ביציות בצורה מלאכותית. תופעות הלוואי - כפי שציינו מטה וגם השפעה אצל חלק על התיאבון, צבירת הנוזלים, חילוף החומרים ועוד. טיול נעים ובהצלחה בטיפול. ליאור

0יפעת

New member
צר לי ליאור, אבל אני יודעת מה אני

מקבלת, אני לא יודעת אם אתה קבלתה דקאפפטיל אבל אני כן ואני קבלתי אותו במקום הכוריגון ואני גם לא יודעת אם קבלת צטרוטייד אבל אני כן וקבלתי אותו באמצע טיפול על מנת לדכא ביוץ טבעי של הגוף. וחןץ מזה כל ההורמונים הללו משפיעים על כל אחת בצורה אחרת ואני קבלתי את הדקאפפטיל במקום כוריגון, כדי לבייץ. אתה לא יכול להגיד שמה שכתבתי לא נכון כי אני כותבת מנסיון ואני יודעת מה אני מקבלת.

יפעת, ראשית סליחה ושנית הסבר

לא התכוונתי ולא אמרתי שאינך יודעת מה קיבלת בזה אין לי על מה להתווכח אני כן התייחסתי לנקודה הפשוטה שלמיטב ידיעתי דקא מונע ביוץ ולא יוצר אותו וזה נכון ללא קשר לצטרוטייד אבל, וכאן אני מודה שאני הרי לא רופא, ייתכן מאוד שבשילוב עם צטרוטייד ההשפעה היא הפוכה אז אני נסוג צעד אחד אחורה באמת מעניין לדעת איך דקא עובד הפוך בשני מקרים ליאור

רומי^^

New member
../images/Emo41.gif המגשרת הגיעה,,,,../images/Emo41.gif

אז ככה: נתחיל בזה ששניכם צודקים. באחת ההזרעות שלי בעבר אכן קיבלתי דקא במקום הכוריגון, כי היה חשש להיפרסטימולציה. (קיבלתי דקא 0.5) בטיפול IVF לפני השאיבה קיבלתי דקאפפטיל על מנת לדכא את הביוץ, כדי שיהיה אפשר "לשלוט" על מהלך הטיפול בהמשך.(דקא 3.75) אז שניכם צודקים, כל אחד מהצד שלו ואני משוכנעת שההבדל הוא רק בסוג או כמות הדקא שנותנים. אז קדימה - תלחצו ידיים, אה??

למי שהיה ספק, לא היה כאן ריב בכלל

אלא על מהות תפקיד הדקא הידיים נלחצו מזמן בצאט של הפורום.... ליאור

יפעת , אני אסביר לך למה התבלבלת

דקאפפטיל הוא אנלוג של GNRH ומשפיע על ההיפופיזה , הוא מדכא הפרשת ההורמונים הטבעיים LH ן FSH . ההורמון LH הוא ההורמון שגורם לבייץ וההורמוןFSH גורם להבשלת הזקיקים , הורמונים אילו הם גם ההורמונים שקיימים בכל הזריקות מטרודין , מנוגון גונל וכו´ (חלקם מופקים ממקור הומני וחלקם מסונטזים בהנדסה גנטית). הכוריגון הוא LH (לא טבעי אלא מסונטז) והסיבה שלא נותנים לך אותו היא כנראה מכיוון שהפרופיל ההורמונלי שלך מראה רמות LH גבוהות שנובעות מהפרשה של LH טבעי בגוף ולכן צריך לדכא אותו ולהוריד את רמתו לרמה מתאימה על ידי נתינת דקאפפטיל , כדי שלא יפריע ולא תבייצי לפני הזמן , ז"א כדי שניתן יהיה לתזמן את הביוץ . לא נותנים לך כוריגון כי אין צורך להוסיף עוד LH , יש כבר מספיק לצורך ביוץ . אבל בשום פנים ואופן הדקאפפטיל אינו גורם לביוץ , ה-LH גורם ונותנים לך דקא כדי שהביוץ לא יקרה לפני הזמן בגלל הרמות הטבעיות הגבוהות של LH . על פניו נראה לך שנתנו לך דקא במקום כוריגון אבל זה לא שהדקא בא להחליף את התפקיד של הכוריגון , כי הוא אינו עושה את אותה פעולה אלא להפך , הם עושים פעולות הפוכות. מקווה שהבנת והכל בסדר
דנדוש

0יפעת

New member
סליחה, לא התכוונתי ליצור "סערה"

העיקר שהבנו אחד את השני ושנינו העשרנו את הידע והכי חשוב הצלחה לכולם יפעת

זוליק

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

משתתפת בשמחתך על קבלת האישור והתחלת הטיפול החדש. דקפפטיל היא תרופה שניתנת לדיכוי פעילות השחלות. המשמעות של הדיכוי היא שלא תהיה צמיחה עצמית של זקיקים בשחלה, לא יתרחש ביוץ ולא תהיה וסת. אחרי שהושג הדיכוי מתחילים בגירוי שחלתי בתרופות כמו פרגונל או גונל F, כדי לגרום לצמיחת זקיקים בשחלה. לעיתים יש תופעות לוואי שמתבטאות בגרוי מקומי ואודם במקום ההזרקה, גלי חום והפרעות חולפות בראיה. לעיתים גם הפרעות בריכוז או תגובות דיכאוניות חולפות. כל התופעות נעלמות מעצמן תוך מס´ ימים, או עם תחילת ההזרקה של הפרגונל/מנוגון/גונל F. עלי אישית הזריקה לא השפיעה ואולי חופשה דווקא יכולה להועיל למצב הרוח, למנוחה, שקט, ארוחות טובות ופינוקים. המון הצלחה ותהני מחופשתך

קורלה1

New member
קודם כל בהצלחה.....

לגבי הדקפפטיל אני הייתי מקבלת כל יום דקא 0.1 עקרונית אין לדקא תופעות לוואי "הוא נחשב להכי נוח לסביבה" אך יש כאלה שטענו שזה גרם להם למשך תקופה למעין גלי חום, וקצת עייפות - אין לך מה לדאוג!!! מנסיון אל תחשבי על תופעות לוואי ותאמיני לי הכל יהיה בסדר. חסרונו של הדקא שהוא גורם לווסת הבאה להתעכב במספר שבועות ויש כאלה שטענו אף במספר חודשים. אז המון המון בהצלחה. קורל

השאלה היא איזה דקא את מקבלת

ידוע שלדקא ארוך יש תופעות לוואי כמו גלי חום ואני שמתי לב שהזיכרון שלי כבר לא מה שהיה פעם (ואלי זה מסממני הגיל?
) אבל, בכל מקרה, לא חושבת שתופעות הלוואי היו הורסות לי חופשה. תיהני בחופשה
מרב

אולה *

New member
מדובר בדקפפטיל 3.75 - נכון?

באלון מפורטות תופעות לוואי רבות של הזריקה. אני חוויתי רק שינוים במצבי רוח - אבל זה אופייני להורמונים. בהצלחה!

נועם@בת

New member
חופשה נעימה

אני מניחה שמדובר בזריקה חד פעמית. לזריקה יכולות להיות תופעות לואי, אם כי ממש לא חייבות להיות. יתכן שכמה ימים אחרי הזריקה יתחילו לך דימומים קלים עד כבדים ממש כמו וסת. אני מקוה לטובתך שאינך שומרת נידה, כי אם כן תצטרכי להצטיד רק בתחתונים כהים ובמגיני אלוויס שחורים
תיתכן עייפות, גלי חום, עצבנות, ושאר תופעות "הורמונליות". שוב, בכלל לא בטוח שתרגישי משהו, אבל תקחי בחשבון שיכולה להיות השפעה ותכיני את עצמך ואת האיש שלך לכך. תבקשי ממנו שיהיה בסבלני יותר אם הוא רואה שאת קצת על טורים גבוהים, כי זה לא את- זה ההורמונים
אז קדימה חתירה קצרה ומהירה, ו
על טיפול ראשון
נועם

רומי 007

New member
סחתיין!

לצאת לחופשה אחרי שהורדת 7 ק"ג נשמע לי ממש לעניין (קנית בגד ים חדש?)והדקא - רוב הסיכויים שלא תבחיני בו לאחר יממה ותהני לך בחו"ל - יופי של התחלה של טיפול. לא לשכוח לשתות ולא להתייבש בשמש.

למעלה