השפלה בשופרסל

השפלה בשופרסל

לפני כמה ימים עמדתי בתור בסופר בנווה שאנן חיפה כשפתאום הבחנתי שהקופאית צוחקת ומצביעה עלי לאנשים שעמדו איתה בקופה. כששאלתי למה היא צוחקת היא ענתה שאני לא עונה כי היא פנתה אלי כמה פעמים. מכיוון שאני חרשת לחלוטין באוזן אחת עניתי בכעס "אני חרשת". היא המשיכה לחייך והצביעה עלי והלקוחה המגעילה שעמדה יחד איתה הצטרפה למקהלה. באותו רגע הייתי משותקת לא ידעתי מה לעשות עם עצמי מרוב בושה. הסתבר שהיא אמרה לי שהקופה שסגורה ושאלך לקופה אחרת. אמרתי לה "צחקת עלי? את תקבלי אותי" אבל לא הצלחתי לעמוד שם, ברחתי מהסופר בוכה לגמרי ומושפלת לחלוטין. מאז אני לא מעיזה להיכנס לסופר הזה שלא אראה אותה. אבל גם לא עשיתי כהרגלי ורצתי להתלנון למנהלת או לענות לה, פשוט ברחתי בוכה. קרה למישהו פה דבר כזה פעם? מה לעשות עכשיו? חדוה

המרחפת

New member
שלום חדוה

נשמע שעברת חוויה מאד לא נעימה שבשבילך הייתה רעה מאד. קורה לפעמים שלא מבינים, וגם קורה הרבה פעמים שחושבים שצוחקים עלינו כשבעצם צוחקים על משהו אחר (לדוגמה, מסיפור שסיפרה לה מי שלידה). לא יודעת מה בדיוק קרה במקרה שלך. באשר למה לעשות הלאה: חשוב שתביני עם עצמך מה בעצם מפריע לך (הכבוד שלך? ההרגשה כשנכנסים לסופר?) ולפי זה תכלכלי את צעדייך להמשך: האם פשוט להכנס לשם כאילו לא היו דברים מעולם? האם לפנות למנהל הסניף ולקבול על היחס שמעניקות העובדות שלו? ואולי פשוט ללכת לסניף אחר. היחס של השיתוק וההלם בהחלט מוכר וגם אני עמדתי בסיטואציות שכאלו, כפי שחשבתי תלוי מה מטרותייך בעת התגובה- לאפשר לך לחזור לשם בהרגשה נעימה? לכלות את זעמך בה ובמשרתה? להביא למודעות? כשתהיה לך התשובה לזה, תדעי מה לעשות הלאה.

../images/Emo185.gif

כמו הראשונה שענתה לך, יכול להיות שהקופאית והלקוחה צחקו על משהו אחר ופירשת את זה לא נכון. אבל מה, אם הן באמת צחקו עלייך אז מה? היית יכולה לגשת אליהן, להגיד יש לכן בעיה עם זה? לא שמעתי אז לא שמעתי. את צריכה להראות להן שלא אכפת לך מה אחרים חושבים או אומרים עלייך. זה יעמיד אותן במקום. אני מבינה אותך, לפעמים יש לי מצבים כאלה ואני פשוט מעמידה את האנשים במקום.

למה מי היא בכלל?

אנשים שצוחקים על לקויי שמיעה הם אנשים עם חור בהשכלה. נקודה. ולכן הדרך שהגבת למקרה הזה נראה לי ביזבוז זמן אנרגיות ודמעות פשוט כי הבחורה טיפשה ולא שווה יריקה... פעם הבאה תלמדי להתעלם מאנשים כאלה שנמצאים בכל מקום!!! הם כמו זבובים, אין מה לעשות נגדם אגב, תקחי בחשבון שרוב הסיכויים שהן חייכו וצחקו על משהו אחר ואת הגעת והן עדיין היו מחוייכות ולה אין שמץ של מושג מה קרה לך... זה קורה המון לכול אחד מאיתנו... אז צחקו, זה לא סוף העולם, תמצאי משו לצחוק עליהם בחזרה (בלב חח שלא יתחילו מכות)

LITAL200666

New member
היית צריכה לאמץ גישה כזאת..

אם לא ידעת או לא הבנת מהי הסיבה שהיא צוחקת.. א ז אני במקומך הייתי שואלת את אותה הקופאית הזא ת "אולי תשתפי אותי על מה הצחוק?"גם אני רוצה לדעת" דיי מספיק להעלב מכל דבר!!!כיום צריך לאמץ גי שה מתוחכמת ולהחזיר להם בחזר ה!!!

אמיר335

New member
קצת קשה לומר תתעלמי ותמשיכי הלאה.

למרות שבעיקרון זה הדבר הכי נכון לעשות. שום דבר לא מצליח להשתיק אגו פגוע בטווח הקצר. לאט לאט בטווח הארוך זה יעבור.(כמו שאמרו לנו פעם עד החתונה זה כבר יעבור
) נכון לא קרתה כאן טראומה נוראית. אבל מרגישים שנפגעת. לכן אם זה עדיין מציק לך עלייך לפנות למנהל הסניף ולספר לו את הצד שלך בעניין ולנסות לארגן מעין סולחה. לייד המנהל הקופאית לא תעז לעשות ממך צחוק זה בטוח. TAKE IT EASY יהיה בסדר

M r s S m i t h

New member
היי חדווה

ברוכה הבאה לפורומנו הקט.. בקשר לתקרית שלך, זה היה צעד שגוי לבכות מולם. בצעד הזה הראית להם את החולשה שלך. במקרים כאלו, צריך להירגע ולנסות כמה שאפשר כדי לברר מה פשר צחוקים שלהם או פשוט להתעלם, אך בטח שלא לתת לזה להפריע לאיכות חייך. זכותך המלאה להיכנס לכל מקום עם ראש זקוף כי את בנאדם רגיל שסה"כ לא שומע, ואת לא צריכה להתייחס אליהם. אם את מתייחסת אליהם, אז למעשה בכך את נותנת להם אור ירוק כדי להרגיש עליונות מעלייך. אינני מבינה מדוע לקחת ללב מילה של קופאית שבטח ממורמרת מעבודתה ומחפשת לפרוק על בעלי המוגבלויות את תסכוליה. קיצר, ממליצה לך שתחזרי לאותו סופר ותקני כאוות נפשך , וכך תראי להם שאת גדולה מהחיים.

קחי אותי לסופר. השכונה הכי מזוהמת בעיר...

בתיה הראשונים של שכונת נווה שאנן הוקמו בימי העלייה הרביעית. לאחר קום המדינה התפתחה השכונה במהירות. כיום נווה שאנן היא השכונה הצפופה ביותר בחיפה. אוכלוסיית השכונה מורכבת מתושבים המשתייכים לכל סוגי הסקטורים באוכלוסייה הישראלית. נווה שאנן מונה (נכון לשנת 2004 [1]) 37,400 תושבים, והיא השכונה הגדולה ביותר בישראל. בנווה שאנן נמצא הקניון 'גרנד קניון' ובסמוך לנווה שאנן נמצא הטכניון - מהמוסדות האקדמיים החשובים בישראל. בשל קרבתה של נווה שאנן לטכניון מתגוררים בה סטודנטים רבים. בנווה שאנן ישנה אוכלוסייה דתית ענפה. לאוכלוסייה הדתית קיים מרכז בו ממוקמים כ־8 בתי כנסת, בית הספר ממלכתי־דתי, מתנ"ס דתי וסניף תנועת בני עקיבא. בנווה שאנן מתגוררות כ־200 משפחות צעירות המשתייכות לזרם החרדי. הקהילה החרדית גדלה מידי שנה בכ־30 משפחות הבאות להתגורר במקום בסמוך לישיבת נחלת הלויים. כמו כן, בנווה שאנן יש אוכלוסייה גדולה של עולים מחבר העמים, המהווים חלק גדול מאוכלוסיית השכונה. בנוסף, בשכונה זו מתקיימת פעילות בולטת של תנועות נוער. תנועת "השומר - הצעיר", תנועת "המחנות - העולים" ותנועת "הנוער העובד והלומד". רבים מתושבי חיפה מכנים את השכונה בראשי התיבות נו"ש, אשר נהגים "נוֹש".נווה שאנן נוסדה בשנת 1922 על כתף הר הכרמל. מיקומה נבחר בשל המבנה הטופוגראפי הנוח במרכז ההר, ומשום שכאן ניתן היה להשיג קרקע. המקום נקנה בשנת 1920 על ידי יהושוע חנקין עבור חברת "הכשרת הישוב", לפי המלצתו של פטריק גדס. ב - 7.1.1922 נערכה הגרלה של מגרשים בנווה שאנן. נעמדו למכירה 215 מגרשים על שטח של 430 דונם. כולם נמכרו. מכירו של מגרש היתה 27 לירות מצריות אך המגרשים מהם נשקף הים והמפרץ עלו 37 לירות מצריות. הקניה בוצעה לאחר כישלון מו"מ על רכישת אדמת "שדליה" בהדר הכרמל. המקום נחשב באותם ימים כמרוחק מהעיר, ובחוות הדעת הרפואית נקבע, שהוא אינו מתאים להתישבות בגלל קרבתו לביצות המפרץ. גם הקשר לעיר לא היה נוח (דרך נווה שאנן נסללה רק ב 1926). בשנים הראשונות הביאו המתישבים את האספקה ברגל מהעיר ומהכפרים הערביים חווסה ובלד א שייח' (בן דור ונשר דהיום). נוסף לריחוקה עברה הדרך מנווה שאנן לעיר באזורים ערביים. אספקת מים סדירה הותקנה ב - 1925, עד אז הובאו המים בפחים. גורמים אלה הצרו את התפתחותה של נווה שאנן בשנות העשרים, על אף יתרונותיה הפיזיים (שטח מישורי) והאקלימיים (במדרון המזרחי של הר הכרמל המוסתר מרוח הים). עם יסוד אגודת נווה שאנן ב - 1921, היו בה 230 חברים, אך בתחילת ההתישבות מנתה האוכלוסיה רק כ - 100 נפש. בשנת 1926 היו בה כ - 600 נפש. בשנת 1929 הוקמו בה מספר בתים לעובדי חברת החשמל. בשנות ה - 30 כבר התווספו לה מוסדות ציבור (בית העם נחנך ב - 1931 וביה"כ בשנת 1936), ורחובותיה הוארו בחשמל. אולם במפקד 1934 היא מנתה רק 800 נפש. כמרבית השכונות היהודיות תוכננה גם נווה שאנן ע"י ריכארד קאופמן, עובדה ששוותה לה אופי של שכונה מסודרת, גם אם התכנון המקורי לא תמיד תאם את הצרכים בהמשך. בקרבת נווה שאנן נקנו אדמות נוספות על ידי גורמים יהודיים. ביניהם היתה יזרעאליה, שקרקעותיה נמכרו ליהודים ברומניה, אך לא נבנו בה בתים באותה תקופה. מזרחה לנווה שאנן קנתה חברת "משק" שטח קרקע שנמכר ב 1935 ליהודי בשם זיו, והשכונה שנבנתה במקום נושאת את שמו. גם המדרון בין נווה שאנן למפרץ נועד לבנייה, אך זו הוצעה לפועל רק אחרי מלמת העולם השניה. ב 1935 החלו בבניית קרית הטכניון, שתרמה רבות להתפתחותה של נווה שאנן. הסגל האקדמי וסטודנטים באו להתגורר במקום, דבר שעודד הקמת מגוון עסקים ושרותים. מאז לא פסקה תנופת הבניין והפיתוח וכיום זוהי אחת השכונות הגדולות והמשגשגות בחיפה.

amitk80

New member
תקחי אותי לסופר הזה

ואני מוכן לעשות שם כמה צעקות כי זה לא לעניין ההתנהגות הזאת. זה הסופר במקרה בשכונת זיו ליד מועדון הכושר scoop? יניב שכחת לציין עוד משהו, בנווה שאנן יש את המבט המדהים ביותר למפרץ חיפה. בנווה שאנן במלחמה האחרונה למזלנו לא נפלו טילי קטיושה. שכונה מדהימה... עמית

black_magic

New member
ממש לא שכונה מדהימה

הסופר הזה נמצא בדרך לבית הספר הפתוח- של הילדים המושתלים, עבדתי שם בזמן הצבא וכך יצא שעברתי ליד הסופר וקניתי שם לפעמים ולא קרה שצחקו עלי, היא בטח לא הבינה שלא צוחקים עליה, סתם גוללו דחקות במקום והיא לא הייתה ערה למצב. מכירה את הסיטואציה הזאת.. הכי טוב לשאול מה מצחיק ולהגיב בהתאם.

amitk80

New member
ייתכן שאת צודקת black magic

ייתכן, מי יודע מה הלך שם. לא היינו שם ולא ראינו את מה שארע. אגב למה נו"ש לא שכונה מדהימה? יש לך שכונה מדהימה יותר בחיפה? שכונת נו"ש זאת השכונה של העם.. עמית

מעברה ביץ'

מיקום: מערבית למיאמי נווה דוד ביץ' לרגלי מגדלים חוף הכרמל. דרכי גישה: כניסה דרומית הפלגה - מערבית לצומת שער חיפה דרך רחוב אנדרי סחרוב מערבית לצומת דרך הים (דרך חוף הכרמל לאורך רח' דוד אלעזר) כניסה צפונית - (לכלי רכב שגבהם איננו עולה על 2.20 מטר) דרך תחנת דלק "מקסים" אמצעי תחבורה ימי טרופי: ספינות סירות ים גלשנים העוצרים בים הראשי ליד שכונת נווה דודו מגדלי חוף הכרמל עפ"י לוחות זמנים המפורסמים ע"י חברת "מספנות". סירות שרות לנוחיות מעבר חוף קיים גשר לחציית הכביש חיפה ת"א משכונת נווה דוד, ומדרגות המוליכות ישרות לחוף הרחצה. תאור כללי: טיילת מגוננת , קיוסק בחוף ומסעדות ובילויים (בפסאז' ובמלונות חוף הכרמל), חניה חופשית דרומית לחוף, ספסלים, פינת ישיבה, פינת ספורט ומשחק. בחוף זה קיים שובר גלים התורם להגנה חלקית מפני הגלים ומאפשר שחיה נוחה. מגדלי הצלה: לאורך החוף ישנם 2 מגדלי הצלה משמרת מפרץ...נהייתי נער חרש חוף תדמיינו קופץ מחלון ישר לים..קרנבל חרשים.חוגיגים.מכל ארץ בחוף מיאמי נוה דוד ביץ..מיאמי נוה דוד ביץ' נחשבת לקהילת שבטים חרשים הכי פופלרי בארץ..ד"ר חרש,פרופסור חרש,עורכת דין חרשת,זמרת חרשת,מכון חרש,תואר חרש.רופא חרש,ימאי חרש,מדען חרש,גנב חרש,שוטר חרש,,מציל חרש,בנקאי חרש,אאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאממממממממממממממממממממןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן חרש

אמיר335

New member
אגב נופו מתוך סקרנות

לפי מה את יודעת שהיא טרולית? אפילו הצלף לחץ לך יד. ואם כך זה זהו גורלה נחתם. ו...סליחה על הבורות

LITAL200666

New member
משעמם כאן לפעמים.....

אז כניראה רוצים להרים לנו את הפורום עם כל מיני סיפורים שונים

אמיר335

New member
אז הפורום שלנו מדרדר עד כדי כך???

המצאת סיפורים על השפלת חרשים? רחמנא ליצלן. מי יכול להמציא סיפור כזה? אנשים אחרים עוד יחשבו שזה לא כיף להסתובב עם מכשירי שמיעה
צריך לחשוב ומהר על שיפור רמת הפורום אחרת אנחנו רק נדרדר מטה ומטה מי יודע איזה עוד סיפורים ימציאו לנו פה?

למעלה