השף הצעיר שלי!

allafish

New member
השף הצעיר שלי!

עמיחי שלי ( בן 4.5 PDD-NOS) מאוד אוהב לבשל. הרווח שלי הוא כפול- גם אנחנו מבלים יופי של זמן איכות ליד שולחן במטבח, מין "ריפוי בבישול" וגם אני לא צריכה להתחיל לבשל מאוחר בלילה אחרי שהוא הולך לישון. הוא מקלף ביסודיות רבה ירקות למרק וביצים קשות לסלט, יודע כבר לשבור ביצה טריה לתוך קערה ולטרוף אותה ומפעיל בשבילי את מעבד המזון. אתמול הוא החליט שהוא רוצה להכין משהו לבד וביקש שאני אצא מהמטבח. יצאתי אבל כמובן הצצתי. אז ככה: הוא לקח ספל ומלא אותו מים, אחר-כך שם פנימה טבליה נגד צרבת (כזאת שעושה בועות במיים), אחר-כך הוסיף סוכר, מלח, רכז לימון,יוגורט ודבש ולמעלה פיזר פירורי ביסקוויט. אחר-כך קרא לי והציע שאני אשתה את המשקה!! סירבתי בעדינות. כששאל למה הסברתי לו שזה לא טעים לי. ואז הוא החזיר לי את משפט שאני תמיד אומרת לו בסיטואציה דומה " אי אפשר לדעת אם זה טעים לך בלי שטועמים!" שוכנעתי! בהחלט אפשר! יותר אף פעם לא אגיד לו יותר את המשפט הדבילי הזה! נ.ב. את המשקה בכל זאת לא טעמתי!

ליזום שיחות

ולנהל את השיחה ( רעיון של הקלנאיות ) כך אנו מספקים את יצר השיחה ומנהלים אותה בצורה נורמטיוית. כאשר הוא שואל שאלה ומבקש תשובה ( אך אין תשובה חד משמעותית ) לערב את בן הזוג ולשאול את דעתו להשתדל שהתשובות שלנו לא היו זהות ,לשאול את דעתו. ( רעיון של הפסיכלוגית )

mayarel

New member
כל הכבוד לחמודי

רותם שלי מאוד אוהב תוכניות בישול ולאפות יחד איתי (טוב זה הקמח ולא אני אבל לא אכפת לי...) ממש יפה שהוא "החזיר" לך את המשפט שאת אמרת לו בקשר ל-לטעום
תהנו בבישולים ואני גם מזמינה מראש עותק מספר הבישול שיצא מזה!

../images/Emo6.gif

גם הבן שלי תמיד אהב לבשל, והיום הוא כבר מכין לכל המשפחה את הארוחה כולה - אז תני לעמיחי להמשיך בניסויים שלו, והמשיכי ליהנות משעות הביחד במטבח!!

למעלה