השעיה

dorit142

New member
השעיה

שלום אני בדרך כלל צופה כי אחרי שלושה לקויי למידה ואת הבכורה לא הבחנתי לפני 20 שנה גם כי לא ידעתי והייתי צעירה. בכל אופן הניסיון והשנים עשו את שלהם. הצעיר ביותר (12) מטופל תרופתית זו השנה הרביעית והריטלין עשה לו רק טוב. מצליח מאוד בלימודים ובספורט. הבעייה היא שמידי פעם, אחת לחצי שנה בערך, בדיוק לפרק זמן של כמה דקות האלימות צצה. ביום רביעי בשבוע שעבר הוא היכה ילד בבית הספר בצורה מאוד חמורה. האבא התקשר אלי ואמר שהילד עם פנסים בעיניים. המנהלת התקשרה אלי ואמרה שהיא לא מוכנה לסבול התנהגות כזו וכמובן איימה בהשעיה וסילוק מבית הספר. (היא לא מבינה שההשעיה זה פרס בשבילו? חופש בבית?) האם מותר לה לסלק מבית ספר חצי שנה לפני תום הלימודים ובפרט שהוא הולך בשנה הבאה לחטיבה. דבר נוסף, אין לו חברים. אנו מדברים על כיתה ו'. לא בנים ולא בנות. הסטיגמה שהתקבעה לאורך השנים נמשכת. זה כל כך כואב.הוא יפה, חברותי ונכון לרצות כל אחד. בחוגי הספורט שהוא הולך אליהם אוהבים אותו גם הבנים וגם הבנות אולם מלבד החוגים הוא אינו יוצר קשר איתם ומזמין אותם או הולך אליהם.

"סילוק"???

שלום דורית, שאלת שתי שאלות האחת לגבי ההשעייה והשנייה לגבי "סילוק"... לשאלתך הראשונה - מנהל ביה"ס יכול להשעות למספר ימים, זה בעצם האמצעי היחיד שיש לו להרתעה על מידת האפקטיביות של זה אני לא רוצה לדבר כרגע אך אלה הם חוקי "חוזר מנכ"ל". לגבי "סילוק" אין מושג כזה ובטח לא בביה"ס היסודי. ההליך הוא הפנייה לוועדת השמה (וגם זו תרצה לדעת מה ביה"ס עשה למענו לפני הרצון להוציאו) כמו כן לא סביר שוועדת השמה תוציא אותו מביה"ס שלושה חודשים לפני מעבר לחטיבה (אם בכלל תתכנס כזו עד אז)... יום טוב רבקה

dorit142

New member
נרגעתי

תארתי לעצמי שזה סתם איום. ולגבי בית הספר. הוא ממש לא עושה כלום!!! מלבד מסטיגמה שנמשכת החל מכיתה ג' ועד היום. בני זכה לכינויים כגון: משוגע, מטורף ועוד כל מיני שבאתי והערתי את תשומת ליבם של ה"צוות החינוכי" הם הזדעזעו עמוקות אולם לא נעשה דבר. עלי לציין שציוניו נעים בין 90-100 (בזכות הריטלין) אולם גם ציונים אלה אינם זוכים לעידוד ואפילו לא למילה טובה.

zivadina

New member
אולי צריך לטפל בבעייה ההתנהגותית?

אני יכולה לספר לך על הבן שלי, שכל בית הספר היה צוחק עליו (נורא כיף להרגיז ילד ADHD...) וגם היה לו כינוי גנאי ידוע. לקח לנו שנה שלמה לאבחן אותו, ועוד שנה להתאים לו את המינון הנכון. לשמחתנו המורות תמיד אהבו אותו וניסו לשלב אותו. בכל אופן, כעבור שנה של "טיפול נכון", הילד התחיל להיות פופולרי עד כדי כך, שבני הכתה שלו ביקשו ממנו שלא יעבור לפנימיה הטובה שהוא הצליח להתקבל אליה, אלא שיעבור אתם לחטיבת הביניים באזור שלנו. מה שרציתי להגיד לך הוא, שאכן, מאוד חשובה תמיכה של המורות, אבל אם אין שינוי בהתנהגות הילד, החברים לא יגיעו. לכן, תבדקי איך ההתנהגות שלו בבית הספר. לפעמים המינון משפיע על הרכוז אבל לא על ההתנהגות, ואז צריך לחזור לרופא המטפל להתאמת מינון. בנוסף, תמיד ממליצים על הדרכת הורים לניהול מסגרת הבית באופן פרטני או בסדנה, וכן יש סדנאות לילדים אשר מתמקדות בשליטה בהתנהגות ובפיתוח מיומנויות חברתיות. אני מציעה לך לקחת את המושכות לידייך ולחשוב איך ניתן לשפר את אכות החיים של ילדך מבלי להיות תלויים בבית הספר. ההורים הם המפתח לכל השינוי שהילד עושה. בנוסף, כדאי שתוסיפי שאלה לפסיכיאטרית שלנו, המומחית ל-ADHD ד"ר איריס מנור, בנוגע לטיפולים המומלצים לילד ולכם. שרשור השאלות לד"ר מנור נפתח כל שבוע ביום ה' בלילה, ואת מוזמנת לצרף אליו את שאלתך אז. בהצלחה!

דר' לביאן,האם תוכלי לכוון אותנו אל

חוזר המנכ"ל המדובר העוסק בנושא? תודה מראש!

irisy1

New member
מערך הטיפול באלימות בבתי-הספר

חיוך - ביקשת קישור לגבי סמכויות הענישה של בית הספר ראי נא בחוזר מנכ"ל המצ"ב סעיף 2.3. http://www.education.gov.il/edun_doc/sa4ck2_1_3.html מותר להם להשעות - מחנכת יכולה להשעות ליום אחד המנהלת לשישה ימים. איריס

חוזר מנכ"ל

שלום לחיוך ניצחי... חוזר המנכ"ל הוא "יצירת אקלים מיטבי ומניעת אלימות בבתי הספר" 2000 קיים באתר משרד החינוך יום טוב רבקה

למעלה