"השעה 22:00 הגיעה בסוף.....

"השעה 22:00 הגיעה בסוף.....

ירדתי לאט לאט מהמיטה הושיבו אותי חצי שעה בערך על כיסא , כי הרי לפני זה לא קמתי במשך שבועיים מהמיטה ופחדו שאקבל סחרחורת ושלא ארגיש טוב, אחרי חצי שעה קמתי והתחלתי ללכת עם אבא לכיוון הפגיה. כל הדרך הוא סיפר לי כמה אתם קטנים ושאני לא אבהל שאני אראה אותכם, אבל כל התיאורים שלו לא עזרו ובכל זאת נבהלתי. ראיתי בהתחלה את האחות הקטנה שלך, וקשה לתאר במילים כמה שהיא היתה קטנה, התחלתי לבכות. היה לי מאוד קשה להבין איך דבר קטן כזה יכול להחזיק מעמד בחיים , אבל הרפואה המתקדמת שלנו גורמת לניסים ונפלאות, חבל שלא ככה נגמר המקרה שלנו. אח"כ הלכתי לראות אותך , אפרוח של אמא , אחרי שראיתי את אחותך כבר לא נראת לי קטן במיוחד , למרות שאתה בעצמך היית כ"כ פצפון. ישבתי קצת לידכם ממש כמה דקות וחזרתי לחדר , היה לי קשה לראות אתכם. הכל קרה כ"כ מהר ועוד לא ממש הבנתי שאני אחרי לידה. הייתם שניכם מונשמים ומחוברים למליון צינורות ומכשירים, האחות ניסתה להסביר לי מה כל צינור וחוט שמחוברים אליכם אבל לא הייתי באיפוס רק הסתכלתי עליכם ולא עיכלתי....." לא זה לא פרק בסדרה E.R זה חלק קטן מהיומן שרשמתי למאור ועבור מאור במהלך כל יום מיום הלידה ועד ליום השחרור שלו. אחרי כ"כ הרבה זמן שלא נגעתי ביומן הזה , התחלתי לקרוא בו עכשיו ומשום מה החלטתי לשתף אתכם התחושות שלי שראיתי את הקטנטנים ברגע הראשון....

ayelet i

New member
../images/Emo7.gif כל כך יפה...

החזיר אותי אחורה לרגעים הראשונים שלי בפגיה, וכמו אז, כמו אז, גם עכשיו - אני דומעת... את יודעת, למרות שנועם בסה"כ בת 6 שבועות כשאני מביטה בתמונות מההתחלה אני בוכה. קשה לי. לראות את מד הסטורציה מלופף שלוש פעמים על הרגל, את העיניים השקועות, הגוף חסר השומן... ממש קשה. איך את מרגישה כשאת קוראת את הדברים שכתבת בזמנו? מדהים לראות למה הילדים האלה נהפכים, נכון?

../images/Emo65.gifאיילת,זה קשה כ"כ קשה לקרוא

את זה, הכל חוזר בבום אחד גדול. האמת שהמון המון זמן שלא נגעתי בכל מה שכתוב שם, אין לי מושג מה הביא אותי היום לקרוא את זה. וכן, גם היום אני בוכה שאני קוראת מה שכתבתי. הייתי חוזרת מהפגיה ומייד מעדכנת במחברת הפרטית שלי , זו הייתה התרפיה הכי טובה ויעילה עבורי, וכמובן בגלל שהעדכונים הם מידי יום אז ההתקדמות של מאור מתועדת לגמרי . באזה שהוא שלב הרגשתי שאני ממש רוצה לערוך את היומן הזה לספר שיוכל לעזור ולתרום לאחרים לראות את הפגיה מהעיניים של ההורה ולא של הרופאים/מטפלים, וזה עדיין לא יצא לפועל לצערי. אני עדיין חושבת על הרעיון הזה המון....

ayelet i

New member
../images/Emo45.gif אני בהחלט בעד!

יופי של רעיון! אף אחד חוץ ממי שעבר חוויה זהה לא יכול להבין. אף אחד. כל הכבוד לך - לי היום המון תוכניות ואפילו התחלתי - אבל ויתרתי. מקווה שתמצאי את הזמן/כח/מוטיבציה לכתוב ספר שכזה!

../images/Emo65.gifאייל זה הרבה יותר ממוטובציה

כי מוטיבציה יש לי בשפע ואת הזמן לדבר חשוב שכזה מוצאים העניין הוא למצוא מי שיכול להדריך ללמד ולעזור בכל מה שכרוך בהוצאת ספר, בכל זאת הכתוב צריך לעבור "שיפוץ" כדי להפוך להיות קצת יותר מקצועי ומסודר ממה שהוא היום. יש לך רעיון....... אפשר לשאול על מה את חשבת?

ayelet i

New member
התוכניות שלי...

היו יותר ברמה האישית - סיפור ההריון, האשפוז, הימים הפגיה. רציתי להכין עבורה אתר - לחלוק את החדשות ביתר קלות עם החברים בחו"ל. אולי כשתגיע הביתה ואהיה שקטה ורגועה יותר... רעיון? אולי אפשר לפנות להוצאות ספרים - לבטח שם יוכלו להפנות אותך לאדם המתאים למשימה. אין איזה פורום מתאים בתפוז????...

כל כך עצוב ../images/Emo7.gif

היה לי קשה לקרוא את מה שכתבת. זה הזכיר את הימים הראשונים שלנו בפגיה, חוסר הוודאות, חוסר אונים, הבכי הבלתי נשלט בכל פעם שרואים את הילדה ובכל זאת לא חווינו את מה שאת חווית. אני חושבת שזה היה רעיון טוב לרשום את היומן הזה וזה באמת יהיה רעיון טוב להפוך אותו לספר אני חושבת שזה יתרום להרבה הורים לפגים חדשים. יישר כח ותהיי חזקה ואנחנו איתך מכל ה-

קרן משם

New member
צימררת אותי אבל אני חייבת לומר לך

כול הכבוד לך שהשכלת לעשות ת'יומן הזה! אני יכולה לשבת ולספר עכשיו מה קרה ואך קרה לנו אבל אין צ'אנס שאוכל להכניס ת'דמעות המקוריות של אותו היום שבו הכרתי את ילדיי! גלי, אני לא בטוחה שהספר צריך להיות בכלל מקצועי...אני לא מוצאת לפי הכתוב שהוא יכול להיות כזה-אבל אני כן רואה שם לספר משהו כמו :"להיות הורה לפג/הסיפור האישי של~~~~~" להכנס לתוך סיפור כזה צריך הרבה כוח...כהורה ל3 פגים בבת אחת לעולם לא אשכח שלא ידעתי לקראת מה אני הולכת וכל כך רציתי להעביר זאת הלאה בצורה מסודרת לכאלה שיבואו אחרינו...ולכן עם שיחרורנו כתבתי מכתב ארוך ביותר שביטא את כל מה שהרגשתי ועל המסגרת הגדולה מצד ימין שמתי תמונה מהיום שהם נולדו ומצד שמאל תמונה מיום השיחרור-וההבדל עצום! יש מספיק ספרי רפואה אבל לא מספיק ספרים שמסבירים דברים בגובה העיניים...מזוית של ההורה...במילים פשוטות ואמיתיות... אל תחשבי להפוך את הספר ליותר ממה שהוא כשכתבת אותו-סיפורך האישי.

../images/Emo29.gifגלי

החזרת אותי אחורה.. ליום הראשון בפגיה. כל פעם שאני רואה פגים אפילו בטלויזיה זה ישר מחזיר אותי אחורה. אבל יש בי משהו מאוד אופטימי לגבי הפגיות. והקטע המוזר הוא שזה התחיל עוד לפני הלידה: מכיוון שאנו גרים בקירבת חדרה - הבית חולים הקרוב הוא הילל יפה - ואני בשום פנים ואופן לא רציתי ללדת שם. וכולם אמרו לי שאם אני כל כך נגד אז אולי אני אלך לשם לסיורלראות נגד מה אני.., בקיצור קבענו ללכת לסיור - וכל הסיור היה בשבילי בסדר ונורמלי ואז הגענו לפגייה ונתנו לנו להיכנס ולראות את הפגים - ואני במקום להיות בשוק שנולדים כאלה פגים קטנים - הפגייה הייתה משהו שעודד אותי, נעשיתי כל כך אופטימית ואפילו התרגשתי במידת מה - חשבתי לעצמי שאם הרפואה מצליחה להציל חיים של 600 גרם, אנחנו בידיים טובות. ואז אחרי שראינו את הפגיה - היה ברור לי שאת התינוק (היום - עופרי) אני יולדת בהלל יפה. ופחות מחודש אחרי זה היינו בפגייה, מוזר לא? אמא של עופרי

../images/Emo65.gif קרן בוקר טוב

ללא ספק אם וכאשר יצא ספר כזה שמספר סיפור כ"כ אישי הוא ממש לא צריך להיות ברמה מקצועית אלא כפי שהוא נכתב פחות או יותר. אבל להוציא ספר זה לא דבר פשוט ואני צריכה הדרכה ומישהו שאפשר לפנות אליו כ"כ הרבה זמן אני רוצה לעשות את הצעד הזה , אפילו דיברתי בעבר עם העובדת הסוציאלית של הפגיה שמאוד עודדה דבר כזה. מקווה שיצא לפועל מתי שהוא. ודווקא השם נשמע מעניין " להיות הורה לפג/הסיפור האישי של גלי......" כל הסופרים והסופרות שביננו יש לכם רעיונות איך בכלל מתחילים פרויקט שכזה???????????

למעלה