השעה 01:00 בלילה

אפאל

New member
השעה 01:00 בלילה

ואין לכח לקרוא כאן את כל ההודעות ואני בכלל לא יודעת אם מישהו ער כאן.. בכל מקרה שאלה לאלון או לכל מי שרוצה לענות, אני יודעת "שהדפקט" של מערכת ההדחקה הוא בחלומות, זה הזמן שהמוח מארגן את כל הדברים המודחקים שלנו לאורך כל השנים. חלומות צלולים לא פוגעים באפשרות של מערכת ההדחקה לעשות את עבודתה הכל כך חשובה?

Cheetah

New member
ער אבל לא לעוד הרבה זמן...

תקרא את התגובות ל "הודעה אישית / netnet" כמה הודעות למטה. כתבתי שם דבר אחד בהרבה דרכים שונות, וזה בדיוק מתאים גם לשאלה שלך.

Cheetah

New member
וחוץ מזה...

מערכת הדחקה??? תפקיד חשוב?? אני חייב להגיד שאני לא אוהב את התיאוריה הזאת אפילו פחות מכל רעיון אחר ששמעתי על מטרת/משמעות החלימה. ואת רובם אני לא אהבתי כי, אני מעדיף דברים מבוססים... אבל כמובן שאי אפשר לצפות לזה בנושא הזה

אפאל

New member
מעט על מערכת ההדחקה

תאר לך שבכל רגע נתון המוח (והנפש) שלך היו צריכים להתמודד עם כל הנתונים שמגיעים אליהם,ריחות שמזכירים דברים או סתם לא נעימים,רעשים,תחושות ממגע שלא עושה לנו טוב, עזוב, תאר לך שאחרי שהיית מוצף בכל הפרטים גם הבילתי אמצעים כן, אנרגיות המוח שלך היה מתפוצץ!!! יש חוויות שאנחנו חווים וראוי שהם יודחקו עד למצב שבו נוכל להתמודד איתם, אני לא אומרת שצריך להניח לדברים המודחקים להיות שם כל הזמן אבל בהחלט מערכת ההדחקה היא המסננת שלנו לשפיות. למיטב הבנתי בכל מקרה.

Cheetah

New member
תקרא מה שאמרתי לך...

את התגובות להודעה של netnet במיוחד את החלק על נימוקים הגיוניים בלי בסיס

Dazed&Confused

New member
חלומת צלולים, תת מודע והדחקה.

אני חושב שבחלומות הצלולים אפר להתמודד בצורה מעולה עם "מערכת ההדחקה". בחלום צלול את מודע לזה שזה חלום, ואין בך פחד או דחיה מכל מיני דברים. אפשר לראות את כל הפחדים והדברים שמודחקים לתת מודע בצורה ברורה, לנתח אותם ולהתמודד איתם.

Dazed&Confused

New member
ועוד נקודה

בחלום הצלול כל המכלול של התת מודע שאמור להופיע בחלום רגיל לא נעלם, זה רק שגם אנחנו שם מודעים למה שקורה. זה הרבה יותר עוצמתי ונותן לנו כלים להתמודדות מודעת עם הרבה דברים.

למעלה