השנאה השפוכה כלפי ליבני דחקה אותה, האשה היחידה בצמרת,

Berethor

New member
בדיוק ככה, לא הכל תלוי בנתניהו, זה מושפע מהרבה גורמים אחרים

לדוגמה נושא הדיור, מושפע הרבה מהחלטות של כל מיני "קבלנים", ובאופן כללי זה לא דבר פשוט לבנות דירות חדשות, בעיר שלי דווקא בנו לא מעט דירות חדשות בשנים האחרונות, גם באיזורים חדשים וגם בכמה מקומות שהיו בהם בתים קטנים יחסית וישנים יחסית. נושא "המלחמה" נגד המוסלמים התוקפניים, בכלל כמעט ולא תלוי נתניהו, משום שהאויבים המוסלמים לא באמת רוצים "שלום", אלא רק להרוג יהודים ולסחוט את ישראל כמה שיותר. מי שרוצה שלום, לא עושה פיגועים. לגבי זה שאפשר היה לרמוס תחמאס, כן יש מצב, אבל גם פה זה לא תלוי רק בנתניהו, משום שלחצים מצד של ארצות הברית גם כן מגבילות את נתניהו בנושא, אבל לפחות נתניהו הוא דיפלומט מהשורה הראשונה, ויודע לייצג את האינטרסים של ישראל בחו"ל, ולכן הוא המועמד הכי ראוי שיש לישראל כרגע, רק ליברמן יכול להיות אלטרנטיבה רצינית וריאלית לנתניהו, אם היו לו מספיק מנדטים.

"קבלן בניין הוא בעל מקצוע האמון על עבודת הבנייה של מבנים‏, או על עבודות תשתית הקשורות לבנייה, של חלקי מבנים או נדבכים שונים בבנייה. הקבלן עשוי להיות החל מעצמאי המנהל מספר מצומצם של פועלים ועד חברת בנייה גדולה, העוסקת לעתים לא רק בבנייה אלא גם ביזמות ובשלבים נוספים של תהליך התכנון והבנייה."

http://he.wikipedia.org/wiki/קבלן_בניין

aaa123

Member
בנושא הדיור אני לא מסכים שזה לא פשוט לבנות דירות חדשות

לדעתי זה די פשוט לבנות יותר דירות חדשות אם הממשלה תחליט לעשות את זה,ואם המחירים גבוהים זה בגלל שלא בונים מספיק דירות.
ההחלטות של קבלנים בהחלט תלויות בהחלטות של הממשלה.

אני לא יודע מה השיקולים של הקבלנים אבל
אם למשל לא בונים דירות בגלל שיש סיכון שאולי המחירים ירדו וקבלנים לא רוצים להסתכן אז המדינה יכולה לדאוג להבטיח לקבלנים שלא יפסידו על דירות שהם בונים במקום מסויים כי אם לא ימצאו קונים במחיר שהקבלנים רוצים למכור אז הממשלה תשלים את ההפרש.

יש תמיד מהיכן לקחת כסף ,ואפשר למשל להטיל מסים על בעלי דירות יקרות
(ואם הם לא ישלמו את המס ימכרו את הדירה שלהם). זה אומר בפרט שיטילו מס על חברי כנסת רבים כך שאני לא מעריך שהכנסת תעשה את זה אבל רק נתתי דוגמה איך אפשר לקחת כסף למימון הנושא אם רוצים,ואני מעריך שיש גם דרכים אחרות.

Berethor

New member
דירות זה לא גרביים, זה דורש שטח וזה דורש השקעה כלכלית גבוהה

פגיעה בהתנחלויות למשל, או/ו מסירה של שטחים לאוייב המוסלמי, זאת דוגמה לדבר שפוגע עוד יותר בנושא הדיור בשטחי ארץ ישראל השלמה. לא תמיד יש מאיפה לקחת את הכסף, יש הרבה שיקולים בנושא הזה, אם שמים יותר מדי מיסים על עשירים אז הם פשוט יכולים לעזוב לחו"ל, מה שבדיעבד יכול גם לפגוע בכלכלה הישראלית עוד יותר. מה שכן, אני מסכים שיותר הגיוני להטיל מיסים על דברים יקרים, ודברים של מותרות, ואני גם מאמין שמשכורות של "בכירים" הן מוגזמות ולא מוצדקות, אנשים שבקושי עושים משהו, מקבלים משכורות עתק.

"ועד עובדי כיל (כימיקלים לישראל) מסיר את הכפפות ושולף מדו"חות העבר את נתוני השכר של מנהלי החברה: עלות שכרו של מנכ"ל הקבוצה, סטפן בורגס, עמדה בשנת 2013 על 20 מיליון שקלים - פי 59 לעומת העובד הממוצע בקבוצה. כך עולה מהדו"חות הכספיים של הקבוצה."

"שכרו של צ'רלי וידהס, מנכ"ל כיל מוצרים תעשיתיים עמד על 7.99 מיליון שקלים, ושל המשנה למנכ"ל אשר גרינבאום - על 7.12 מיליון שקלים. עלות השכר של המשנה למנכ"ל דני חן הייתה 6.58 מיליון שקלים ועלות שכרו של ניסים אדרי, מנכ"ל כיל דשנים, הייתה 6.52 מיליון שקלים. חמשת הבכירים בקבוצה, הצליחו להשתכר לצמרת דירוג שכר הבכירים בחברות הציבוריות בשנת 2013, כאשר המנכ"ל בורגס התמקם בחמישייה הפותחת."

"יו"ר ועד עובדי מפעל תרכובות ברום מקבוצת כיל, אבנר בן סניור, קרא להנהלת כי לקצץ את שכר הבכירים ב-50%, על רקע כוונתה לפטר עובדים. "הנהלת כיל טוענת כי היא נמצאת בהפסדים ועל כן עליה לפטר עובדים", אמר. "אם כך הדברים, אנו דורשים שבטרם ידונו איתנו על התייעלות ופיטורי עובדים - יקצצו את שכר הבכירים ב-50% - וגם אז אני יכול להבטיח לכם כי שכר יהיה גבוה מהשכר המקובל בישראל"."

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4625442,00.html

למעלה