השמנת יתר

joe963

New member
השמנת יתר

ראיתי את המאמר בנושא השמנת יתר בדף הראשי של הפורום, האם זה אומר שמי שיש לו בעיה של השמנת יתר צריך לראות אנקרינולוג כדי לראות האם הוא יוכל לעזור לטפל בבעיית השמנת היתר שלו? אני למשל סובל מהשמנת יתר (BMI -32), רופאת המשפחה שלי בדקה לי פעם את הבלוטות והתוצאה הייתה (TSH-1.2), כמו כן הכולסטרול שלי לא גבוה (169) אבל הטריגליצרידים יחסית גבוה (195) והסוכר בצום 108. האם ייתכן ויש לי בעיה אנדוקרינולגית?

יתכן, אבל רוב הסיכויים שזאת לא ...

הסיבה. כדאי לראות אנדוקרינולוג/ית בשאלה הזו. הטיפול בהשמנת יתר נפל בחלקם של האנדוקרינולוגים ולא בכדי. יש באמת מצבים אנדוקרינים שיכולים להביא או להחמיר השמנת יתר. לא מומלץ לבצע בירור מקיף גורף לכל האנשים עם השמנת יתר, אלא יש לשקול את הבירור ואת הקפו בהתאם לתסמינים קליניים שנמצאים. לכן כדאי לראות אנדוקרינולוגים שמתמחים בהפרעות האלה. בנוסף, אנדוקרינולוגים גם מומחים לטיפול בשומני דם גבוהים וסוכרת שמלווים השמנת יתר. לך יש טריגליריציד קצת גבוהים, ואולי גם רמת סוכר במגמת עליה, אז מכל הסיבות הללו, לדעתי כדאי להתיעץ עם אנדוקרינולג/ית. זה לא אומר שלא מומלץ, בזמן שאתה ממתין בסבלנות לתור אצל אנדוקרינולג, לנסות לרזות באמצעים המקבולים. אתה יודע... דיאטה, פעילות גופנית....

למעלה