השמנה

השמנה

שלום לכולכם,
כבר הרבה זמן מציק לי ענין ההשמנה של בני בעקבות ריספרדל שהחל לקחת לפני כ-9 חודשים. זה ממש כואב לי. לא מציק. מילד רזה וחתיך הפך להיות כמעט שמן. בתחילה לקח חצי כדור ועלה תוך חודשיים 8 קילו ולאחרונה העלינו המינון לכדור שלם (mcg1) והוא עלה 5 קילו נוספים. סה"כ 13 קילו ב- 9 חודשים
זה התחיל להפריע לו בזמן האחרון והוא מנסה (ולא תמיד מצליח) לאכול פחות ולאכול בריא. אבל הרי הענין הוא שהכדורים מגבירים תיאבון, אז איך ילד בן 12 שמתחיל לשים לב לעצמו ולאיך שנראה חיצונית אמור להתמודד עם זה?! איזה דימוי עצמי יצור לעצמו? אני גם לא רוצה שיתעסק עם אוכל כנושא, שיתרגל לחיות עם תחושת רעב תמידית או שירכוש הרגלי אכילה גרועים. אנחנו מחזקים אותו מאוד ותומכים באופן כללי והיחסים ביננו מצויינים. בשנת הלימודים האחרונה עשה קפיצת מדרגה רצינית הן בבית הספר והן בבית מבחינת ההתנהגות ובכלל. פשוט ילד מקסים. התקשורת ביננו הפכה למצויינת ועוד המון נקודות אור. אבל שמתי לב שבים הוא "הכניס את הבטן" והנושא בכלל החל להעסיק אותו מאד. אנחנו חוששים להחליף עכשיו תרופה שכן אנו רוצים לאפשר לו להנות מפירות המאמצים שלו 3 חודשים לפני סיום כיתה ו'. שאלותי: 1. האם יש תרופות פחות משמינות או בכלל לא משמינות, גם אם אינן נמצאות בסל התרופות? 2. בחודשיים האחרונים החל לסבול מכאבי ראש תכופים מאוד. האם זו תופעת לוואי מוכרת של ריספרדל? ברור שצריך להתייעץ עם הרופאה שלו ויש לנו כבר גם תור לרופא עיניים תודה רבה!

היי

לפני הרופא עיניים תדברי עם הרופא שנותן את הרספרדל מכיוון שבהחלט יכול להיות מצב שהכאבי ראש הם בעצם תופעת לוואי של הכדור. יכול להיות שהמינון לא טוב לו ויכול גם להיות שהכדור לא מתאים לו אגב אתם עושים אחת לתקופה בדיקת דם לבדוק ערכים של פרולקטין בדם?

לגבי ההשמנה ידוע שהכדור גורם לתאבון מוגבר אבל ניתן לנסות לשלב פעילות ספורטיבית ולנסות ולהתחיל לאכול כל שעתיים/שלוש ארוחה קטנה ולשלב הרבה ירקות. מבחינתך עדיף שלא יהיה בבית חטיפים/שוקולדים למיניהם כדי שהוא לא יתפתה יותר.

הלנה

New member
מכירה טוב מאד את מה שאת מתארת

לפני 9 שנים בערך.... הבן שלי הפך מילד רזה לשמנמן + בעקבות הריספרדל... באותו זמן לא קלטתי עד כמה, אבל היום כשאני רואה תמונות שלו מאותה תקופה אני מתפלאה איך הוא הגיע למצב כזה בצורה כל כך מהירה.
במקרה שלנו, בסופו של דבר הפסקנו עם התרופה והוא מהר מאד חזר למשקל תקין (היום, בגיל 20 הוא מאד רזה, אפילו רזה מדי... אם כי הוא אוכל הכל מהכל).

כפי שאת בודאי יודעת אנחנו לא נוהגים להמליץ על תרופות בפורום, אני רק יכולה לספר שבזמנו המליצו לנו על תרופה אחרת שלא נמצאת בסל ושלא אמורה לגרום לתיאבון והשמנה, בשם גאודון. הבנתי שכמו כל התרופות האחרות גם לה יש תופעות לואי, אבל אחרות.. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל.

בעניין כאבי הראש לא זכור לי שבני סבל מהם בעקבות התרופה, אבל את יודעת, כל אחד מגיב אחרת.

שיהיה בהצלחה

מוכר מאד
מתחברת מ א ד לדבריהן של

הלנה ואלמונימית.
עד היום הבן שלי (28) מסרב להסתכל בתמונות מהתקופה התרופתית.
מעבר להצקות על הטיקים - נאלץ לסבול מהצקות על כך שהוא שמן...
לגבי תרופות פחות משמינות - הכתובת היא רק הרופא המייעץ.
ניתן לגשת לחוות דעת נוספת אצל אחד מהמומחים / יועצים הבכירים, אבל לא נראה לי שהם יכולים לחדש הרבה.

מה שאנחנו עשינו, זה פשוט לא להכניס אויבים הביתה.
ניקינו את הבית מממתקים, קולה, ממרח שוקולד, קטשופ, קורנפלקס, חטיפים וכל מריעין בישין.

מומלץ מאד להתייעץ עם דיאטנית קלינית דרך הקופה, להביא את כל המידע אודות התרופה ולנסות לבנות תכנית תזונתית מאזנת.

שיהיה

goralrrr

New member
מתחברת ועברתי בעצמי

שלום לך
אני כיום בת 28 , טורטניקית בעצמי, לפני שנתיים גם כן התחלתי לקחת רספידל ועליתי באופן משמעותי, גם כן הייתה תחושת נפיחות גדולה, ולכן החלטתי להפסיק את הרספידל . בדיעבד אני יכולה להגיד לך הייתי מנסה לנסות לשמור על תזונה בריאה או להתייעץ עם הרופא או הדיאטנית לפני שהפסקתי כי התרופה באמת עזרה.
גם לגבי כאבי הראש זה לגמרי מובן לי אני מדי תקופה סובלת מכאבי ראש מאוד חזקים ומנסה להתמודד בעזרת תרופות, באופן אישי אצלי זה יותר קשור לטיקים מאשר לכדורים ולכן מאוד מומלץ להתייעץ עם רופא לפני שאת מקבלת החלטה. כל הכדורים מלווים בתופעות לוואי אך אם התרופה עוזרת שווה למצוא דרך לעקוף את תופעות הלוואי.
אם אפשר לשאול אם ניסיתם לשלב טיפול התנהגותי?
בהצלחה לכם

תודה רבה לכולן על התשובות. זה עוזר מחד ומתסכל

מאידך...תודה לכן על השיתוף. כן גוראל, הטיפול מאוד עזר ויש התקדמות נהדרת. בסה"כ המצב נהדר חוץ מההשמנה וכאבי הראש....האם אפשר לשאול אותך ממה נובעים כאבי הראש שלך? האם קושרים אותם ישירות לטיקים?איך את מבינה את הקשר? וגם - אם התנהגות הילד השתפרה פלאים בעזרת עבודה קשה של כולם (ובעיקר של הבן שלי :)) איזו השפעה יכולה להיות להפסקה הדרגתית? ברור שזה אינדיבידואלי וצריך להתייעץ עם רופא - השאלה שלי מכוונת לנסיון האישי שלכן...תודה

yasha31

New member
ריספרדל

בני לקח תקופה די ארוכה ריספרדל והשמין וגם הפרולקטין שלו עלה בצורה די משמעותית (אני מקווה שאתם עוקבים אחרי זה בבדיקות דם. זה מאוד לא בריא פרולקטין גבוה) אז הפסקנו. עכשיו הוא מקבל אורפ פורטה תקופה ארוכה והוא חזר למשקל תקין. התרופה עבורו יעילה הרבה יותר מבחינת טיקים אבל פחות מבחינת התקפי זעם. טיקים אין לו מאז שהתחיל לקחת וזה כבר המון זמן, אבל התקפי זעם - אלו שהרספרדל ניטרל - קיימים.

תודה יאשה. אז עסקת החליפין היתה בין השמנה

ופרולקטין גבוה לבין התקפי זעם? כל כמה זמן בדקתם פרולקטין? סה"כ אנחנו בביקורת והפרולקטין גבוה אבל במידה...אפשר לשאול אם היה שיפור בהתנהגות (מעבר להיעלמות התקפי הזעם) עם הריספרדל ובהנחה שהיה גם טיפול פסיכולוגי, ועם שינוי התרופה, מעבר לחזרת התקפי הזעם, גם ההתנהגות בשאר הזמן התדרדרה? אם אני לא מובנת מספיק אשמח להבהיר...

yasha31

New member
אני לא יכולה לשים את האצבע

על מה בדיוק גרם להתקפי הזעם. בני בגיל ההתבגרות שבו הם מועדים להתקפי זעם גם בלי התסמונת. בזמן שקיבל את הריספרדל הוא היה לפני גיל ההתבגרות כך שאיני יכולה לדעת בוודאות. היה גם שינוי בהתנהגות אבל שוב - זה גיל שגם ככה נעשים חצופים ופחות ממושמעים. גם ידוע שגיל ההתבגרות הוא התקופה הקשה ביותר לילדי טורט. טיקים אני יכולה בוודאות להגיד לך שאין (גם הווקאלים שהיו) וגם זה שהוא חזר למימדיו הקודמים.

למעלה