השמנה
שלום לכולכם,
כבר הרבה זמן מציק לי ענין ההשמנה של בני בעקבות ריספרדל שהחל לקחת לפני כ-9 חודשים. זה ממש כואב לי. לא מציק. מילד רזה וחתיך הפך להיות כמעט שמן. בתחילה לקח חצי כדור ועלה תוך חודשיים 8 קילו ולאחרונה העלינו המינון לכדור שלם (mcg1) והוא עלה 5 קילו נוספים. סה"כ 13 קילו ב- 9 חודשים
זה התחיל להפריע לו בזמן האחרון והוא מנסה (ולא תמיד מצליח) לאכול פחות ולאכול בריא. אבל הרי הענין הוא שהכדורים מגבירים תיאבון, אז איך ילד בן 12 שמתחיל לשים לב לעצמו ולאיך שנראה חיצונית אמור להתמודד עם זה?! איזה דימוי עצמי יצור לעצמו? אני גם לא רוצה שיתעסק עם אוכל כנושא, שיתרגל לחיות עם תחושת רעב תמידית או שירכוש הרגלי אכילה גרועים. אנחנו מחזקים אותו מאוד ותומכים באופן כללי והיחסים ביננו מצויינים. בשנת הלימודים האחרונה עשה קפיצת מדרגה רצינית הן בבית הספר והן בבית מבחינת ההתנהגות ובכלל. פשוט ילד מקסים. התקשורת ביננו הפכה למצויינת ועוד המון נקודות אור. אבל שמתי לב שבים הוא "הכניס את הבטן" והנושא בכלל החל להעסיק אותו מאד. אנחנו חוששים להחליף עכשיו תרופה שכן אנו רוצים לאפשר לו להנות מפירות המאמצים שלו 3 חודשים לפני סיום כיתה ו'. שאלותי: 1. האם יש תרופות פחות משמינות או בכלל לא משמינות, גם אם אינן נמצאות בסל התרופות? 2. בחודשיים האחרונים החל לסבול מכאבי ראש תכופים מאוד. האם זו תופעת לוואי מוכרת של ריספרדל? ברור שצריך להתייעץ עם הרופאה שלו ויש לנו כבר גם תור לרופא עיניים תודה רבה!
שלום לכולכם,
כבר הרבה זמן מציק לי ענין ההשמנה של בני בעקבות ריספרדל שהחל לקחת לפני כ-9 חודשים. זה ממש כואב לי. לא מציק. מילד רזה וחתיך הפך להיות כמעט שמן. בתחילה לקח חצי כדור ועלה תוך חודשיים 8 קילו ולאחרונה העלינו המינון לכדור שלם (mcg1) והוא עלה 5 קילו נוספים. סה"כ 13 קילו ב- 9 חודשים