השמנה והזנחה

השמנה והזנחה

הרבה פעמים יוצא לי לשמוע אנשים מקשרים בין השמנה להזנחה, "היא מזניחה את עצמה, היא העלתה כמה ק"ג" או "תשקיעי בעצמך ותעשי דיאטה"...
אני מודה שאני לא מבינה את זה ומעולם לא הבנתי- בעיניי זה בדיוק ההפך, כשאני מרזה סימן שאני מזניחה את עצמי: לא מבשלת, לא דואגת לאכול, לא מתפנקת, וכו'. בחודש האחרון עברתי דירה והתחלתי עבודה חדשה, וכתוצאה מכך אני ממש מזניחה את עצמי כי אין לי זמן- לא מגלחת רגליים, לא קראתי החודש שום ספר, וכן- גם ירדתי שני קילו. היו ימים שלמים שבהם לא אכלתי כי התעצלתי לבשל או כי לא היה לי זמן. היום למשל אכלתי פנקייקים לארוחת בוקר, יוגורט לארוחת ערב, וזהו. אני מרגישה חלשה, כי זה לא מזין אותי ואני לא שבעה.

איך זה יכול להיות שאנשים רואים בהתפנקות עם מטעמים הזנחה? אני פשוט לא מצליחה להבין את זה! מה דעתכם? האם גם אתם שומעים על השמנה בהקשר של הזנחה? האם גם אתם מתקשים לראות מה הקשר? זה בשבילי בערך כמו שאנשים יתלוננו על שמש מסנוורת בחצות.

דריה27

New member
תלוי איך מסתכלים על זה

אני רוצה לאכול אוכל בריא ומזין כי אני חושבת שמגיע לי להרגיש טוב
כי מגיע לי להיות בריאה
כי מגיע לגוף שלי את הכי טוב
אני עושה ספורט כי מגיע לי להיות בכושר, כי מגיע לי להנות מזה, כי מגיע לי להרגיש קלילה וחופשייה.
ואני מפנקת את עצמי בארוחה טובה במסעדה או בשוקולד איכותי כי מגיע לי להנות מהטעם הנפלא.
הרבה פעמים אנשים , שמנים ורזים כאחד, שוכחים או לא חושבים שמגיע להם להרגיש טוב, להיות בריאים, גוף ונפש גם יחד.
הזנחה , לדעתי, מתחילה קודם כל במחשבה עמוקה של -לא מגיע לי. וזה לא משנה אם אני שוקלת מאה קילו או שישים.

solee

New member

עופר 123

New member
על ההזנחה

שמנים נתפסים בחברה שלנו כפחות טובים, כפחות מוצלחים וכלא דואגים לעצמם. זו כמובן שטות מוחלטת, מימדיו של אדם אינם אומרים כמה הוא טוב ומוצלח, אבל זו התפיסה הקיימת היום.

כשמישהו משמין, הוא עולה במשקל, הוא עובר מהמקום המוצלח ללא מוצלח, מהמקום הטוב ללא-טוב, והדבר הזה נתפס כהזנחה והתדרדרות. תוסיפי לזה את העובדה ששמירה על משקל נחשבת לעבודה, אי שמירה עליו נחשבת להזנחה ושחרור העול.

אנחנו חיים בעולם נאור, אין ספק.

Blue Rose

New member
העדפות...

יש העדפות.
לכולנו רשימת העדפות.
יש לי שותף למשרד שקם ב- 4 בבוקר כדי להתעמל.
עובד עד 17:00-18:00 מגיע הביתה, מתקלח, אוכל, שאול את הילדים מה שלומם והולך לישון.
הוא רזה. האם הוא מוזנח? ...הוא חי איך שטוב לו. אני לא הולכת להגיד לו שהוא מוזנח...או לחשוב את זה אפילו...אומר בשמחה שההעדפות שלו ושלי בחיים שונות לגמרי. זה לא אומר שהוא טוב ממני או פחות טוב ממני..זכותנו להיות שונים ולחיות בדרכים שונות. וכן, ברשימת ההעדפות שלי הבחירות לקום בבוקר מוקדם ולהתעמל קיימת מתחת - הרבה מתחת לנניח לנדנד את התינוק בערסל...אפילו במשך שעה...להביט לו בעיניים, לשיר לו ולעשותו קולות משונים...לשבת עם הגדול לראות טלויזיה ולהסביר לו שמש שיש שם זה הרבה שטויות. לשבת קצת בפורום הבית שלי....להכין ארוחה עם בעלי....ברור שלעבוד...ועוד ועוד ועוד...

הבחירות שלו- שונות. לא יותר טובות, לא פחות טובות- פשוט שונות.
כשעושים בחירה אחת מזניחים את הבחירות האחרות...אם אפשר לקרוא לזה כך...אני לא אומרת מוזנחת, פשוט הדברים בראש הרשימה שלי לא תואמים לדברים בראש הרשימות של אחרים...חיה ותן לחיות....אין כל רע בבחירות של אחרים....

אבל כשרואים את הבחירות שלנו עלינו- אנשים חושבים שזה נותן להם את הזכות לשפוט....ולאחרונה יש גל שמסכים איתם...אפילו ביננו השמנים...אבל זה לא משנה.
כל עוד הבחירות שלנו טובות לנו, הן לא עניינן של אף אחד אחר...

רוזי! שלא בטוחה שהבהירה...

בוודאי ששומעת

עבור אנשים רבים להכניס אוכל טעים לפה זו פגיעה מיידית בגוף ובחשיבה המיידית שלהם זו לא פגיעה בגלל שיש בזה חומרים כאלה ואחרים שאינם בריאים אלא נטו כי זה משמין. שמן זה לא יפה ומי שגורם לעצמו להמשין- מזינח את עצמו!
מחשבה מעוותת בעיני.
ברור שאני לא שומרת על עצמי נכון מבחינת תזונה וכאלה, אבל אני לא יכולה לקבל את זה שלאכול משהו שאני אוהבת ועושה לי טוב על הלב ייחשב כהזנחה.
הזנחה עצמית בעיני זה באמת כשאני לא אוכלת וכאלה או סתם נופלת רק לנשנושים ולא לארוחות נורמליות. גם בימים האחרונים שאכלתי רק פעמיים ובין לבין יצא לי לנשנש משהו זה גרוע בעיני כי אני לא הייתי קשובה לגוף שלי באמת.
אני בחורה די מטופחת וכן, שמנה. אני ממש לא רואה סיבה להחשב בגלל זה כמוזנחת!

למעלה