השמנה המטופחת...

Blue Rose

New member
השמנה המטופחת...

לא אחת יוצא לי לקרוא על השמנות המטופחות.
כאילו שזה בסדר ששמנה היא שמנה כל עוד היא מטופחת. ואם לא, אז אפשר לקרוא לה מוזנחת...

אז אני שמנה. הטיפוח שלי מסתכם במקלחת, דיאורדורנט ומשהו שיחזיק את השיער שלא יקפוץ לכל הכיוונים. שונאת איפור, ועוד המון דברים שמאוד חביבים על הנשים שקוראות לעצמן "מטופחות". אבל זו אני- ואין לי שום דבר נגד הנשים שאוהבות פינוקים כאלו- שמנות רזות גבוהות נמוכות וכל השאר ..ובטח גם יש כמה גברים כאלו...

אני מניחה שאני יוצאת פה נגד ה..."בוא תכיר חברה שלי, היא מתוקה, חכמה, מצחיקה ושמנמנה...אבל מאוד מטופחת"

רוזי! שתוהה אם יש עוד שמרגישות כמותה...ואם ניסחה נכון את ההרגשה...

bali

New member
מנהל
המממ...

אני חושבת שטיפוח לא צריך להיות קשור לגודל הגוף...
מכירה את ההערות האלה של "שמנה אבל מטופחת" ולא אוהבת אותן, כאילו אם מישהי שמנה ולא מטופחת אז היא ממש פסולה.

מצד שני, חייבת להודות שבחודשים האחרונים עברתי איזשהו מהפך רגשי עם עצמי ואני הרבה יותר נהנית לטפח את עצמי, ואין מה לעשות - ברגע שאני מטופחת (תספורת חדשה, בגדים מחמיאים יותר, עגילים, קצת איפור) אני מרגישה נפלא עם עצמי ומשדרת את ההרגשה הזו החוצה, ויש השלכות חיוביות לכך. מקבלת מחמאות כל הזמן וגם פתאום "מתחילים" איתי אחרי המון זמן שלא. אז טיפוח, עם או בלי קשר למבנה גוף, זה דבר שמושך אנשים יותר.

האם זה הופך את השומן שלי לפחות משמעותי בעיני הגברים כי אני יותר מטופחת? ייתכן שכן, אבל קשה לי לדעת.

אני מסכימה איתך לחלוטין!

ואני חושבת שאת מתארת את זה נהדר. כאילו בתור שמנה את צריכה לפצות על ה"כיעור" שלך בכך שתשקיעי יותר בשאר ה"לוק" כדי שמישהו יסכים להסתכל לכיוונך או בכלל יחשיב אותך בתור "נשית", לעומת מישהי רזה שבלבוש הנוכחי שלך לכל היותר תחשב כמישהי שאוהבת את טרנד ה"קז'ואל".

מעניין..

האמת היא שזו שאלה שאני חושבת עליה לא מעט ובעיניי יש פה מקום לדיון אפילו יותר גדול מעניין הטיפוח-
מה אני עושה כי אני שמנה ומה הייתי עושה אחרת אם הייתי רזה... על איזה חלק בעיצוב האופי שלי כיום, אחראי הגוף שלי?..
בעניין הטיפוח- כן, אני יכולה להגיד שאני די בטוחה שיש פה איזשהו עניין של פיצוי יתר.
בעקרון, אני בנאדם מטופח באופיי (באופן יחסי, כמובן) ויש דברים בסיסיים שאני לא מוותרת עליהם, לא משנה מה מצבי. ציפורניים ארוכות עם לק, גבות מסודרות, הרבה מקלחות, הרבה קרמים, הרבה בושם.
מעבר לזה- האמת היא שהכי נוח לי עם ג'ינס, טי שירט, נעלי בית, משקפיים ושיער אסוף.. ככה אני מסתובבת בבית, ככה אני נראית כשאני עם חברים שלי. זה הכי טבעי לי.
לעומת זאת, כשאני יוצאת, יש בערך שעה וחצי של עבודה לפני. שיער (אם הוא ביום טוב אז מתולתל, אם הוא ביום רע אז שעתיים עם המחליק) עדשות, איפור.. זו הפקה אחת גדולה.
אם הייתה בי איזושהי הרגשה מובנית שהכל בסדר והכל יפה גם בלי כל השטויות האלה- לא הייתי עושה אותן. חד משמעית. אין לי זמן, אין לי סבלנות, אין לי כוח.. אבל האמת היא שאם אני לא מאופרת ולבושה וכל הסיפור- אני לא מרגישה יפה.. (ורוב הזמן גם עם הדברים האלה אני לא מרגישה יפה, אבל היי, כל אחת והתסבוכים שלה..)
אבל האם זה באמת עניין של משקל? אני לא בטוחה. אני חושבת שרוב הבחורות שאני מכירה (יצורים פגומים ומתוסבכים שכמונו) מנסות לשדרג את עצמן בדרך זו אחרת, רוצות חיזוקים מהסביבה על המראה חיצוני שלהן, מחפשות אישור לזה שהן בסדר. אצל חלק זה מתבטא בטיפוח ואיפור, חלק קונות בגדים באלפי שקלים, חלק מתלבשות בצורה מסויימת שמושכת תשומת לב.. זה נראה לי חלק טבעי מהיותנו נשים, כל אחת מנסה לפצות על הדברים שהיא מרגישה שלוקים בחסר אצלה.. (כמובן שגברים לא חפים מן המניפולציות האלה, להם פשוט יש דרכים אחרות לפצות. מישהו אמר פורש אדומה?..)

עלמה88

New member
אצלי זה לא קשור לגודל

טיפוח זה מושג מאוד רחב - להתקלח זה טיפוח? פעילות גופנית? מדיטציה? אכילה בריאה? בגדים אופנתיים? בגדים נקיים? נעלי עקב? שטוחות? ....
יש לי ימים כאלה יש אחרים. זה קשור למצב הרוח, אבל לגמרי בלי חוקים לרוב בכלל לא מעניין אותי להתאפר לפעמים אי רוצה להתאפר כי טוב לי ושמח ולפעמים כי עצוב.

SleeplessBeauty

New member
מסכימה ולא מסכימה

"שמנה אבל מטופחת" - לא בבית ספרנו! מה זה השטויות האלה?
אם חברה הייתה משדכת לי מישהו הייתי רוצה שזה יהיה בלי שום אבל: "היא יפה, חמודה, חכמה, שמנה, אוהבת לבשל, מוכשרת, מקסימה". בלי אבל.

עם זאת, בעיני כל אישה שאינה מטופחת היא פחות מושכת. מה זה טיפוח? הכל יחסי. אצל מישהי אחת זה יהיה משהו מסוים ואצל מישהי אחרת משהו אחר. הכוונה היא למראה שהוא לא מוזנח. גם ג'ינס וטי שירט יכול להראות מטופח.

אגב, אני כן נוטה לומר שאצל נשים שמנות העיסוק במראה חיצוני, ולבוש בפרט, הוא יותר חשוב.
למה? כי לאישה שמנה הרבה יותר קל להיראות רע - עם בגד שיושב לא טוב, מבליט את מה שלא צריך ומסתיר את מה שצריך להבליט.
לאישה שמנה הרבה יותר קשה למצוא בגדים מחמיאים, כי לא כל דבר ישב טוב ויראה נכון.

קרמבה19

New member
אני אישית לא מתחברת בכלל להערות האלו של

שמנה אבל....
שמנה אבל יפה, שמנה אבל מטופחת. שמנה אבל חכמה...

חלאס. הבנו...

זה על אותו עיקרון שאני אומר
(כביכול כן, אל תקחו את זה כהכללה אמיתית)

בלונדינית אבל חכמה.

דייייי נו, מה אנחנו, בגנון?

למעלה