השמנה בטלפון..

yeahod

New member
השמנה בטלפון..

שלום לחברי הפורום החמוד הזה.. חבל שסתם דבר מעצבן מביא אותי לכאן..אבל דברים כאלו קורים..ואני זקוק לדעתכם.. מכרה טובה שלי היא פזיותרפיסטית באחד המוסדות השקומיים בארץ. על רקע של סכסוך ישן עם אחד החברים בצוות העבודה. נולד לה חבר עויין. והאיש לא מסתיר את שנאתו כלפי אותה מכרה כבר שנים. לאחרונה הוא העביר את זה לפסים מילוליים..ביטויים מעליבים..ומה קל יותר מאשר להטפל ל.."שמנה" היא ניסתה להבליג במשך תקופה..ואתמול שיתפה אותי לראשונה. התגובה שלי הייתה מייד על זה אסור לשתוק.. השאלה היא גם במישור העקרוני..וגם במישור האישי.. האם קיים בחוק..משהו בדומה להטרדה מינית..כאשר מעליבים אשה בעבודה בשל היותה שמנה.. מה אומר החוק אם בכלל אומר בנושא ומה אותה מכרה אמורה לעשות.. מאחר שאני מניח שזו לא רק בעיה פרטית שלה.. אלא נושא משותף לנשים שמנות בכלל מבקש להעלות את העניין לדיון הרבה תודה מראש.. אהבה כבר אמרתי..
הוד

בהחלט לא לשתוק

אין לי מושג אם זה מהגן משפטית אך אני בטוחה שיש מנהל מעל שניהם שיוכל לפתור את העניין.

הוד יקר,

אם חברתך פנתה עליך סימן שזה כבר יותר ממפריע לה. חיי העבודה משפיעים המון על חיי היום יום שלנו ואם לא נעים לנו בעבודה יכולים להיות לזה השלחות בסיום יום העבודה וזה לא נעים. אין לי מושג אם יש לזה חוק מגן, אבל בוודאי קיים מישהו שאחראי ומנהל את המקום בו היא עובדת. היא תמיד יכולה לגשת ותהלונן. אני יודעת שהיה בעובדה של אמא לי מישהו שהיה כל הזמן מתייחס לאמא שלי בצורה לא יפה והיא פנתה למנהל שלה- היה דיון והעניין טופל. אם חברתך תשמור דברים בבטן זה לא יוביל לשום מקום ורק יעשה גרוע יותר. יש לה מזל שהיא זכתה בחבר טוב כמוך
מאחלת לה שהמצב רק ישתפר ושיהיו לה ימים טובים יותר
בהצלחה

עופר 123

New member
איפה המשפטנים בפורום הזה? ../images/Emo3.gif

אני לא יודע אם זו עבירה על החוק, אבל בכל מקרה, היא לא צריכה לשתוק. שמנה זו לא קללה, ואין לפגוע באדם בגלל מבנה הגוף שלו. אני מקווה מאוד שהיא תדבר איתו או עם מי שמעליו ותוציא את זה החוצה. אסור לה לשתוק על זה.
עופר

אענה בקצרה.........

כעקרון מה שהוא עשה מתנגש עם חוק יסוד:כבה"א וחירותו. מונח ח"י זה הנו מעומעם ורב משמעויות שמפרשים השופטים השונים. לדעתי השיטה הרוווחת היום ,שיטתה של הש. דורנר שטוענת שכאשר יש השפלה רק אז זה פגיעה בח"י זה. יש את שיטתו של הנשיא לשעבר ברק שמפרש בצורה יותר רחבה (לטובתה של המתלוננת) לדעתי- יש כאן השפלה אומנם לא ברמה גזענית אלא בנורמה פחותה יותר ולכן יהיה דיי קשה לזכות בהרבה כס, מה שגם הנתבע יתן טיעונים מסוג חוחא והתלולא" וכדומ'.(שימו לב שגם המונח השפלה הנו מעומעם כדרכם של חוקי היסוד בכלל והחוקים בפרט) קראתי כי כיום המילה כוסית אינה השפלה(עפ"י הפסיקה). הצעה שלי-עם הכסף של הוצאות משפט שתעשה סוף שבוע נחמד במלון 5 כוכבים,ואם ממ כואב לה שתתבע ואלי תזכה בכמה מאות שקלים ואני מאחל לה באלפים ושלא תשכח להקצין ולהתבכיין במשפט. כל זה על הקצה של קצה קצה קצה קצה המזלג.... כל טוב נ.

אבל אם שמנה זאת לא קללה

אז במה זה פוגע? הרבה שנים אני כבר לא נפגעת מהמילה הזאת (למרות שהרבה שנים כבר לא אמרו לי אותה עד כמה שזכור לי), כי פשוט הבנתי שזה כמו שיגידו לו 'יא 1.60' , פשוט עובדה. לא משהו רע אלא עובדה.

polegra

New member
זה לא המילה זה הטון....

היא רשמה שהוא יורד עליה משמע זו לא רק המילה שמנה גם יכולה לבוא כשם חיבה או כעובדה וכזו קללה..תאמיני לי ששמים לב

דווקא לא מהפן המשפטי

למרות שאם תתעקש אני מוכנה לענות גם על זה. אני חושבת שהיא צריכה לגשת ולהתלונן עליו למי שעובד מעליו. אולי אפילו להקליט אותו בשעת מעשה בכדי שלא תהיה מילה שלה כנגד שלו. ולבנתיים לא לשתוק לו, לפתוח את הפה ולהגיד שעוד פעם הוא יטריד אותה היא פונה למשטרה. תמסור לה חיבוק, נראה שהיא עוברת חוויה מאוד לא נעימה.

למעלה