השמים הם הגבול

abashel13

New member
מה ניצחון, מי ניצחון

החיים זה לא תחרות והמערכת אינה אלא

תשקיף של היחידים המשתתפים בה...

shapira6

New member
לקחת את דברי למקום לא נכון

אני מנסה להגיד שתמיר עשה שרות טוב לכל מי שמרגיש קצת "עוף מוזר", שלא תמיד ידעו איך "לאכול" אותו, והראה שהינה למרות היותו קצת אחר, קצת שונה הצליח להסתדר בצורה לא רעה בכלל, הוא מאושר ומסב אושר לאחרים, יש לו חיים מלאים: חברים, עבודה, משפחה. אני מרגישה שהוא נותן אופטימיות לכל מי שמרגיש שהוא קצת "שונה".

efrat 34

New member
זו בדיוק היתה כוונתי

אני עם שני מיוחדים בבית
ולראות את תמיר
את הניצחונות שלו במהלך חייו

זה נותן תחושה שהכל אפשרי

shapira6

New member
אני אמא לשלושה ילדים שהאמצעית אובחנה לפני 4

חודשים. עברתי תק' לא קלה אחרי האבחון.
הרגשתי בהתחלה שזה סוף העולם, לקח לי זמן להתאושש.
כשראיתי את התוכנית ואת תמיר זה עודד אפילו אותי.
אני לא מכירה הרבה אוטיסטים בוגרים וגם לא ילדים או מתבגרים אוטסטים.
אני מוצאת את עצמי מנסה כל הזמן לשאוב כח "מסיפורי הצלחה", כשראיתי את תמיר עם השונות שלו עושה וחווה כזו כברת דרך זה פשוט עשה לי טוב.

arana1

New member
אף אחד לא רוצה לעשות לך רע

הכוונה הייתה לנסות להעמיק מעט את המבט

יש כאן אנשים שמאובחנים כאוטיסטים ומרגישים על בשרם שמוזרותם ושונותם וחריגותם וכל הטררם של אבחונם לא מבוססים על איזה שהוא אמת מדעית או אובייקטיבית אלא רק על סולם הערכים המעוות והתפישות העקומות של הרוב הנורמטיבי כביכול
ותוכניות כמו האח הגדול הם דוגמה מעולה למידה שבה החברה הזאת עקומה ללא הכרה

shapira6

New member
אני מסכימה אתך

אפרופו - גם אתה לעיתים מעודד אותי.

arana1

New member
אולי זה רק נראה לך כך

כי לשמיעתי,כוונתו,או לפחות כוונתי,הייתה לנסות ולגעת בסיבות ובנסיבות שמביאות לכך שאנשים כמו תמיר נחשבים ונראים כעופות מוזרים
וחלק מהסיבות האלה נובעות מכללי המשחק כמו שהם מתבטאים בעריצי הטלוויזיה ובשעשועים להמונים

התמירים יכולים לא רק להסתדר אלא ממש לפרוח בחיים שמבטאים ערכים הפוכים לחלוטין מאלה שתכניות כמו האח הגדול מפמפמות להמונים המשועממים
יש סיבות מאחורי העבודה שאנשים מסויימים נמצאים מעבר ליכולת התפישה והעיכול של הרוב בחברה
ויש טעם לדרוש בסיבות האלה אם אנחנו מקווים אי פעם לחוות הצלחה אמיתית
כזאת שלא מבוססת על "נצחון" אלא על דברים הרבה יותר מהותיים ויפים

למעלה