השמועות אומרות ש

נצר1

New member
השמועות אומרות ש

יש פיצריה ברמת גן ברחוב חיבת ציון שנקראת TWO FOR ONE ושמוכרת פיצה נטולת גלוטן. רמת גנים: מישהו שמע על זה? האם למישהו בא להרים את הכפפה ולבדוק אם השמועות נכונות
?

נצר1

New member
../images/Emo6.gif

אולי אפשר יהיה להיפגש שם לחתיכה כשאני אגיע לביקור בסוף החודש
ונ.ב - אני לא בלונדון... (בערך שעה משם ליתר דיוק
)

daniela21

New member
השמועות היו נכונות,

לפחות עד לא מזמן, היום אני לא יודעת, מניחה שכבר לא רלבנטי. בכל מקרה, גם אם יש שם את הפיצה, מאוד לא ממליצה להזמין משם. אכלתי והפיצה היתה דוחה וקשה. בנוסף, גם מישהי כתבה בפורום אחר שהיא ראתה במו עיניה איך מכינים את הפיצה על משטח מקומח באופן כזה שהפיצה בוודאות עם גלוטן וכשהיא התלוננה, אמרו לה שעד היום לא קרה לאף אחד כלום..

daniela21

New member
הציטוט המדוייק:

"אני ניסיתי השבוע את פיצה 1+1 ברמת גן. לפני שהגעתי, הרמתי טלפון ואמרו שאכן יש להם (באופן קבוע!) בצק נ"ג ושישי להם גם תבניות נפרדות (אבל אותו תנור..). החלטתי לנסות, ועם חברים - הגעתי למקום. המחיר סביר מאוד (14 ש"ח לשתי חתיכות). מכיון שהמטבח פתוח, אפשר לראות את ההכנה, ואני נעמדתי שם וראיתי איך הבחורה הנחמדה מכינה לי פיצה על מגד מקומח לחלוטין.. כשהערתי את תשומת ליבם לכך שאמורים להיות מגשים מיוחדים, היא פשוט העבירה את הפיצה למגש החדש.. כשהודעתי להם שאני לא אוכלת אלא אם כן מכינים לי חדש, הם צעקו עלי שהיו של המון אנשים כמוני, ולא קרה להם כלום (הם בטח חיכו שיצא להם עשן מהאזנים או משהו). אם היתי לבד היתי פשוט הולכת הביתה, אבל מכיון שהיתי עם חברים פשוט התעקשתי וקיבלתי חדש. הכף איתה מורחים את הרוטב היתה משותפת, האזור פשוט ההפך מלהיות "סטרילי", וכו`. הפיצה היתה לא רעה (פחות טעימה מפיצה-מטר בפסח, לדעתי..) אני לשם לא חוזרת. לפחות לא בקרוב. "

נילוס11

New member
אף אחד לא חייב לכם כלום

אם מישהו חשב שמסעדה או בית-קפה רגיל יחליף לכם את הכלים כי חשקה נפשכם בפיצה ,אז טעות לכם. מה שאתם מכינים בבית לבד,זה הבטוח אל תסמכו על אף אחד כמעט,למעט כאלה שרק במצבכם, הרי רוב האנשים כלל לא מבינים בדיוק במה מדובר. שלא יובן לא נכון,גם אני יוצא ואוכל הרבה בחוץ, ואם משהו לא מוצא חן בעיני,אני אוותר ואמצא תחליף, אני מביא איתי תמיד לחם,לחומוסייה פיתות, תמיד יהיו איתי באוטו פרכיות או קרקרים של אוסם. אני סומך רק על עצמי מי שאוכל בחוץ ומתלונן,אוי כואב לי הבטן,אני לא ממליץ ללכת לשם ואם הייתי לבד,הייתי קם ויוצא? אז מה? צא,אף אחד לא חייב להתחשב בנו? המישהו מתחשב באיזה דתי שאוכל רק בד"צ של הרבי הזה והזה? זה בדיוק אותו הדבר אנחנו כמו הדתיים של מאה שערים צריכים לסמוך רק על עצמנו(הם סומכים גם על האלוהים) גם אני סומך עלי ועל האלוהים שלי.

אני מסכימה איתך שלא חייבים לנו כלום

אבל וזה אבל גדול, כשמקום יוצא בהצהרה שהוא מספק מנה נטולת גלוטן ומזמין חולי צליאק להנות ממנה, יש לו אחריות על כך שהמנה באמת תהיה נטולת גלוטן וזה שהיא עצמה לא מכילה גלוטן זה לא מספיק, נדרשת גם סטרליות. אם הם לא מסוגלים לעמוד בזה שיוותרו עלינו מלכתחילה ולא יטענו שהפיצה מותרת לנו. עצם זה שהבחורה מצאה את עצמה מתווכחת עם העובדים שטענו שזה בסדר (אולי כי הם לא אלו שסבלו/יסבלו מהתוצאות אחר כך) מעיד על חוסר רגישות בסיסי.

נילוס11

New member
מקום שהוא רק "כאילו" נטול גלוטן

לא יכול להבטיח לך שהסביבה תהיה נקיה לחלוטין. אין דבר כזה,מי שלא מבין בזה כמונו לא מודע לזה. אז זה ללא גלוטן,אבל הסביבה המזהמת לזה אין הם מודעים. לא מבינים שהטוסטר שלפני רגע חיממו בו משהו ועכשיו המנה הנטולה מתחממת בו,הם לא מבינים ורואים את זה כמו שאני ואנחנו רואים את זה. אז מה,אז טיפת קמח נגעה בזה,אז מה?תטעם קצת מה יקרה לך? האחר,שגם אם מבין אותנו לא יורד "לקטנות" האלה. ולכן מה שאנחנו רואים ודורשים הם לא בדיוק תמיד מבינים העיקר שאין בזה קמח,זה מה שהם מבינים. לכן,אני משתדל לא לנדנד ולהזמין משהו שאני לא בטוח בו. וכן,לפעמים אני גם עוצם עין אחת. הרי לצאת לבלות ולאכול צריך. ואסור שהגלוטן ישבש לנו את היום יום לגמרי. לכן,אנחנו חוזרים וממליצים על מקומות שהם יותר ידידותיים לנו. הרי בשביל זה אנחנו כאן עוזרים ומייעצים זה לזה. ולכן אני גם אומר שאף מסעדה בית-קפה או מישהו שעושה ארוע חייב לנו משהו. אנחנו חייבים להתפשר ולהסתדר עם מה שיש לרוב. וביננו,אף אחד לא נשאר רעב בדרך כלל.

נועית7

New member
מה הכוונה חייבים לי משהו?

חוץ מהחבר שלי וההורים שלי, אף אחד בעולם הזה לא חייב לי כלום. אבל, כמו שפני בובה אמרה, מסעדות מעוניינות לתת שירות טוב על מנת שיחזרו אליהן, ואם מקום יוצא בהצהרות של אוכל נ"ג, מן הסתם גם סביבת העבודה ותבנית האפייה צריכה להיות נ"ג. אין כזה דבר פיצה נ"ג שנגעה בה כף לא נטולה, כי אז הפיצה כבר לא נ"ג. ומה שהם כן חייבים לי זה אמת, ובמקרה כזה שלא יקראו לפיצה נ"ג. וחוץ מזה, למה אם אכלת במסעדה והאוכל לא טעים או שיש בו לכלוך הם מחליפים לך את המנה? הם חייבים לך משהו? אם לא יהיה בנו קצת רצון טוב, העולם יהיה מקום קר ולא נעים, ולא רק לצליאקים!

נועית7

New member
ודבר נוסף

אם הם לא מבינים מה המשמעות של נ"ג שלא ישווקו זאת. כלל ידוע הוא לבדוק טוב טוב נושא שאתה מתעסק בו, אם זה הצהרה של מופחת קלוריות, חסר צבע מאכל, או כל דבר אחר.

למעלה