מדינה שתקום על שטחים כבושים?
אוקיי,אז: "כיום צה"ל וכל מוסדות השלטון מופנים כנגד המתנחלים " לא נכון. לא מפנים שום דבר נגד, אלא בעד- בעד כלל וטובת כלל תושבי המדינה. מדינת ישראל תמיד תבוא לפני ארץ ישראל, אם זה היה להיפך- לא היינו שורדים כאן 58 שנה. מה גם שאתה יכול להשוות את היחס של צה"ל אל המתנחלים בפינוי ובהפגנות, לבין היחס של צה"ל למפגינים בבילעין. על המתנחלים מעולם לא ירו כדורי גומי, למרות הבלוקים והאמצעים האחרים בהם התקיפו את כוחות הביטחון. "ציון תהייה מדינה יהודית ריבונית שתפקידה הוא התיישבות וגאולת ארץ ישראל מפני הכופרים האיסלמיים " מדינות שיושבות על טהרת הגזענות,קנאות דתית וכיבוש- סופן רע. בהתאמה: דרא"פ, עיראק. דר"אפ בה הלבנים למדו שהשחורים יהיו וישארו שם וכן שהינם אזרחים בעלי אותם זכויות כמותם (בעירבון מוגבל)- רמת הפשיעה במקומות מסויימים, עד כמה שאני יודעת, הינם מאוד גבוהים- מניחה שזה קשור למצב החברתי-מדיני. עיראק- במלחמת המפרץ הם כבשו את כוויית מה שהקים את העולם נגדם, כמובן שהם הפסידו. עיראק כיום- פיגועים כל יום כמעט בין זרמים דתיים. אני אתעלם לרגע מעד כמה שהרעיון של מדינת "ציון" "יהודה" נשמע לי מגוחך מיסודו. נאמר ויקום כזה דבר, מי יהיה לצידכם? תרומות ומשאבים זה טוב ויפה, אבל... אף מדינה לא תתמוך בפורעי חוק שמחליטים לכבוש איזורים לא להם. לא משנה עד כמה אתה מאמין שהשטח שלך, כל עוד אין הכרה בינ"ל בכך (ואין) יכולת ההישרדות שלך היא נמוכה מאוד. מה שאתה מאמין שיקום- הוא מה שהעולם יראה כאירגון "חמאס יהודי" במקרה הטוב (שכן החמאס עד לא מזמן יכל לטעון שהוא אירגון התנגדות), ואירגון טרור לשמו שמטרתט היא לערער את המזרח התיכון. על כל מקרה שלא יהיה, מדינה כמו זאת שאתה רוצה לא תשרוד. לעולם. "מדינת ישראל גמרה את התפקיד ההיסטורי שלה. היא מנוהלת בידי ישראלים פוסטציוניים השואפים להפוך אותה למדינה דו לאומית אזרחית נטולת סממני יהדות וריבונות יהודית." מדינת ישראל לא גמרה את תפקידה. היא מנוהלת ע"י ישראלים ציוניים, אלו שאתה בונה על התרומות שלהם אינם ציוניים. אף אחד לא שואף להפוך את המדינה לדו-לאומית- יש חוקי יסוד שמגינים על ציוויונה של המדינה. עם זאת, מכיוון שאנו מדינה דמוקרטית ושיוויונית, יש צורך בהכרה במיעוטים ובמתן זכויות שוות גם להם. מדינת ישראל תמיד תהיה בעלת סממני יהדות וריבונות יהודית, על בסיס זה היא קמה ובסיס זה יישאר. עם זאת, כל אדם יוכל להיות יהודי בצורה בה יבחר-כלומר, עצירת הכפייה הדתית והמנדט הבלעדי של האורתודוקסים על הדת. התנ"ך והאמונה הם דבר נתון, מה ששונה הוא דרך הפרשנות של כל זרם ושל כל רב. היותנו במדינה זאת הוא על בסיס התנ"ך והיהדות.