השמאל ממש מזדקן

jewjew1

New member
השמאל ממש מזדקן

תיראו אנשי מחנה השמאל ככה המצב לא יכול להימשך. הייתי בהרצליה עיר בת 90 אלף תושבים ביום עיון בנושא יוזמת ז'נבה. החלק הראשון היה מיועד לבני נוער וצעירים בשיחה עם רון פונדק. אני קצת אחרתי, וציפיתי לכנס ענקי ובמקום זה מצאתי כ8 אנשים שמתוכם שני מדריכים בני עקיבע שמתנגדים להתנתקות אבל רצו דיאלוג עם השמאל, וחלק בכלל היו מבוגרים, ובני הנוער היו בכלל שלושה מנוער מרצ הרצליה. ועם כל הכבוד לרון פונדק כריזמה זה לא הצד החזק שלו. בערב באו יוסי ביילין והשר לענייני אסירים ברשות הפלשתנאית. בהתחלה שנכסתי לעולם חשבתי שהגעתי לערב תרבות בבית אבות. היו פחות מעשרה צעירים, אולי כמה בני 40-50, ומלא פנסיונרים עם עודף זמן גדול. הרגשתי כמו איזה חייזר, ועפו שם בדיחות חופשי שזה כמו ועידת המפלגה של מפא"י, ובאמת היה שם איזה זקן עם תיספורת סטייל גלילי-בן גוריון. בדיחה שניה התלוננה על הדמוגרפיה של השמאל שמביאה 1.4 ילדים וכלב. תשמעו חברה צעירים ובני נוער נכון שיש לחצים מכל מיני סוגים מהלימודים ועד החברה, ונכון שיש מלא תחביבים וביילויים אבל איאפשר ככה. אני נוסע בכבישי הארץ ורואה בכל מקום אנשים כתומים מכל הגילים צועקים ומחלקים סרטים. איפה הנוער והצעירים של השמאל למה כולם כל כך אדישים. מוכרחים להתעורר עיתון ידיעות אחרונות הראה בסוף השבוע ש68 אחוז מהנוער כולל הערבים ימני. עוד עשר-עשרים שנה אנחנו עלולים להתכווץ לגמרי מוכרחים לפעול להפלת ממשלת הימין, והעלאת ממשלת שמאל שוחרת שלום וחברה צודקת גם בתחום הכלכלי.

[אורן]

New member
ברור

שרי חינוך מהימין בצורה כמעט רצופה במשך 30 השנים האחרונות גרמו לנבערות ודרך חשיבה מעוותת אצל בוגריה. למה אפשר לצפות?

לדעתי, שר חינוך

כשלעצמו אין לו השפעה מכרעת. הוא/היא אינו האחראי היחידי למצב המתואר להפליא בחתימה שלך. למרבית הפלא(?) אנשים אינם רגילים לחשוב, אלא להיסחף אחרי סיסמאות נבובות אך... קליטות. בדיחה סובייטית מספרת, שכאשר נפוליאון בונפרטה קרא את עיתון "פרבדה" הוא אמר: לו בזמני היה לי עיתון כזה, הייתי מוכיח, שאני הוא זה שניצח בקרב וטרלו! העיתונות שלנו, גם כאשר היא מדווחת על הכל באופן די מלא, יודעת מה להבליט בכותרות הראשיות, הצועקות, הנשארות בתת-ההכרה של ההמונים, אשר ברובם אינם טורחים להסיק בעצמם את המסקנות המתבקשות מממה שכתוב באותיות הקטנות. די היה ל"מנהיג מחנה השמאל" לצעוק ש"אין פרטנר" כאשר הוא עצמו פוצץ את "השיחות" שלו עם ערפאת, והמוני אנשים שלא רגילים לאמץ יותר מדי את התאים האפורים, בלעו בשקיקה את השקר הזה והתייאשו מהשלום ונהרו אחרי דמגוגים מסוג טומי לפיד. מבחינתם כבר אין כיבוש, או שהפלסטינים עצמם רוצים את הכיבוש וכן הלאה. באיזו שקיקה קונים אנשים כל סיסמה המופרחת לאוויר! דוגמה נוספת: אין מנהיג אחר! אם לא שרון, אז מי?! ואנשים, שכלל אינם תומכי ימין, חוזרים על זה עם הבעת פנים רצינית: אין מישהו אחר! כאילו הם מכירים את כישוריהם הפקידותיים, הארגוניים, הניהוליים של אישים שונים! הרי זה כמו שהדיוטות (כמוני למשל) בתחום מסויים יטענו: רק פלוני הוא המאמן היחידי האפשרי לנבחרת ישראל בכדור-מים! המונים שמעו את הסיסמה וחוזרים עליה כמו תוכים, כאילו הם מכירים את כישוריהם המקצועיים של כל המאמנים לכדור-מים. החבדניקים מפיצים סיסמאות גזעניות מובהקות כמו "ביבי טוב ליהודים" או "ביבי או טיבי", והשמאל אינו מתרגש, אינו מתריע ואינו זועק חמס על הגזענות הפומבית הפושה בחוצותינו ללא בושה, והמניבה פירות באושים. אז זו התוצאה. אי רצוננו לחדד דברים, הרגלנו רב-השנים לעגל פינות, לשלם מס-שפתיים לימין הקיצוני, כדי לרָצות מתנדנדים למיניהם, דוחף אנשים אוהבי בהירות אל הימין, המחדד ללא בושה את דבריו ואת תכניותיו. אפילו עכשיו אנחנו מתלהבים מ"ההתנתקות" של שרון, ומסרבים לראות את ההמשך, למרות ששרון וסביבתו כלל אינם מסתירים את תכניתם לבלימת התהליך המדיני ולסיפוח רוב שטחי הגדה, תוך הקמת מספר בנטוסטנים פלסטיניים שיכונו "מדינה" ושאין סיכוי שהם יתרמו להפסקת שפיכות הדמים ההדדית.

למעלה