השמאל העיוור

השמאל העיוור

הוגי שמאל רבים אינם מסתפקים בעקירת גוש קטיף. הם מבקשים, באותה הזדמנות חגיגית, לחסל את נפשה של תנועת ההתנחלות, לא רק את גופה. מאמרים רבים מוקדשים להוקעת התנהלותה ההיסטורית של התנועה ולגיחוך משנתה, בעיקר כדי להעניק חזות מוסרית לעוון העקירה. בין השאר מוצאת מנרתיקה הטענה המשומשת, כאילו המתנחלים התמקדו כל השנים בעשייה התנחלותית, והפנו עורף למצוקותיו הלא ביטחוניות של העם היושב בציון. רוביק רוזנטל, למשל, בעקבות הביטאון "ארץ אחרת", כתב כאן שלשום, כי הגיעה עת הציונים הדתיים להודות, שתנועתם "הפרה את האיזון ביחסה אל המרכיבים השונים של חיי הציבור בישראל, וכבר קרוב ל-40 שנה הם מכוונים את עצמם ואת בניהם, את השיח שלהם ואת האנרגיה שלהם לנושא אחד ויחיד: ההתנחלות". כסניגור ותיק של תנועת ההתנחלות, עייפתי מלהתווכח עם הטיעון הקנטרני והמתנשא הזה. נמאס לי לנסות לשכנע את הציבור המוסת, שרק אחוזים מעטים מאונו וממרצו של המתנחל המצוי מושקעים בכיבוש השממה, ואילו שאר האנרגיות שלו מנוקזות לאותם אתגרים שמעסיקים פטריוט ממוצע מצדו המערבי של הקו הירוק. הפעם לא אטרח להציג כאן קבלות, שיוכיחו כי היקף התרומות של תושבי עפרה או קדומים למועצת יש"ע ולמאחזים הבלתי החוקיים קטן בהרבה מתרומותיהם לעניים ולחלכאים. על אילו בריקדות עליתם? לשם שינוי, אעשה לעצמי חיים קלים ואשיב באותה טענה עצמה לחיקם של רוזנטל ועמיתיו לדעה: ואתם, האם ב-40 השנים האחרונות עסקתם בסוגיות אחרות מלבד סוגיית החזרת השטחים? על אילו בריקדות עליתם בדורותיים האחרונים זולת בריקדות השלום והקפאת ההתנחלויות? כל מי שחי פה מאז הרבע האחרון של המאה שעברה יודע שלא היו בריקדות כאלו. את השמאל החילוני, על כל גווניו ודובריו, העסיק בתקופה ארוכה זו כמעט אך ורק חלום ההסדר עם הערבים. הוא לא התעסק ברצינות עם שום נושא אחר, חברתי או רוחני. עיקר מאווייו וכישוריו הושקעו ללא הרף בחיזור סיזיפי אחר הפלשתינים וברדיפת מתנחלים עד חורמה. שלוש ממשלות השמאל האחרונות - רבין, פרס וברק - הקדישו 95% מזמנן לניסיונות פיוס עם הערבים. זה היה הנושא האמיתי היחיד על סדר יומן. לא מובטלים, לא בעיית הזקנות במסדרון, לא מלחמה בבערות, לא תאונות דרכים ולא קיבוץ גלויות, רק ערפאת וייבוש התנחלויות. תחת שם הקוד "שינוי סדרי עדיפויות" הן העניקו עדיפות עליונה לעניין חד-ממדי בעליל: תהליך מדיני ונסיגות. תנועות "שלום עכשיו" ו"ארבע אמהות", הגופים החוץ פרלמנטריים הבולטים של השמאל, התמקדו אף הן באותו תחום עשייה צר, וכך גם מפלגות שקמו באופן מוצהר למען קידום אתגרים אחרים. תנועת שינוי, מפלגת העבודה ואפילו סיעת "עם אחד" הוכיחו לאחרונה, שעקירת מתנחלים מלהיבה אותם יותר מכל החזונות האחרים במצען, חזונות פיקטיביים מתברר. גיוס חרדים, דוח דוברת, או שוועת המובטלים נבעטו הצדה, ברגע שבו נפתח חלון הזדמנויות לחיסול התנחלויות. רק פתי יאמין שהן יחפשו משימות חדשות למחרת ביצוע זממן. חגי סגל.

אimר

New member
מקרה קלאסי של הפוסל במומו

זה תמיד משעשע לראות אדם כאילו מנהל ויכוח עם עצמו, שואל את השאלות ועונה עליהן. באופן די מרשים הצלחת לא להבין את השאלה ששאלת את עצמך. עיקר הטיעון הוא לא על כך שהמתנחלים הם פנאטים וכל מעייניהם בהתנחלות במובן שהם שוכחים אפילו להתקלח (וואו, אתם גם אוכלים ועובדים ועושים עוד דברים כמו שאר בני האדם?) אלא במובן שסדר העדיפויות של המתנחלים הוא בעייתי. בעיה אחת היא שמתנחלים פועלים תחת הנחה מובלעת שההתחלויות חשובות לרוב הישראלים אם לא לכולם במידה רבה ומקבלים כנתון שהשקעה בהתנחלויות על חשבון פרויקטים אחרים זה לגיטימי וסביר ואף רצוי. במובן הזה "שינוי סדרי עדיפויות" נתפס אצלך לא כחלוקה מחדש של משאבים לפי מפתח אחר אלא כבורות או נקמנות שבה רק מונעים כסף מפרויקט ההתנחלויות בלי לעשות בו כלום. הבעיה השניה היא שמידת המחויבות הגדולה של המתנחלים להתנחלות מקשה עליהם, שלא לומר מונעת מהם, לראות שאולי עדיף לוותר על העניין. גם לאור טענות חוזרות ונשנות שמצביעות על כך שיש הסכמה רחבה על כך שיש למצוא פתרון מדיני שכולל הסרת התנחלויות (ומן הסתם הפסקת בנייתן) המתנחלים מעדיפים להאחז בקרנות המזבח לפיהן רוב הישראלים גם תומכים בהתנחלויות. אז חברה, אפשר במקביל לתמוך ולחשוב שהגיע הזמן להתבגר ולעבור שלב ולשנות גישה ומדיניות, הראייה הסלקטיבית של מצב העניינים לא אמינה במיוחד.

אנגרן

New member
ע"פ כל הסקרים, רוב החברה הישראלית

תומכת בקיום ההתנחלויות הגדולות - אריאל, גוש עציון וביתר עילית. גם קיימת תמיכה גדולה להתנחלויות הקטנות יותר. הבעיה מתחילה בהתנחלויות המבודדות.

../images/Emo41.gif חשובות לרוב הישראלים... ../images/Emo41.gif

לא כיף לקרוא את מה שכתבת היות ולא חילקת את הטקסט לפיסקאות ולא ירדת שורה במקומות הנכונים (אם לא היית מפסק בכלל לא הייתי קורא, כנראה). אשמח אם תסדר את העיניין. הדגשתי את הנושא כי אני חושב שחשוב לקרוא את זה. אתם חושבים שגוש קטיף הוא מאחז של פאנטים שחושבים רק על הגינה ועל החממה שלהם. טעות. ראשית, הוריי באו לגור שם מאהבת הארץ בלבד. אבא שלי לא ירים יד על חייל שיבוא לפנות אותו ואמא שלי בטח ובטח לא (מה גם שרק השבוע היא הכינה לחיילים עוף, שיהיה להם טוב בלילה הצונן). ושניהם בכושר מצויין ברוך השם. כך גם רוב אם לא כל המשפחות בגוש קטיף (אני מכיר את רובן). שנית, כמה ידיעות על גוש קטיף לטובת המדינה:
בגוש קטיף גדלים 70% מהגידולים האורגניים בארץ, ורובם הולך לייצוא (=המדינה מרוויחה). שימו לב מה יקרה בשעת פינוי חלילה, שהחממות שם לא יהיו בפעולה.
בגוש קטיף מיוצרים 40% מהתבלינים בארץ (שוב, רובם הולך לייצוא. שוב, המדינה גם מרוויחה).
בגוש קטיף של 4 מיליון מטר רבוע של חממות מהסטנדרט הכי גבוה שיש.
היבול בגוש קטיף מגיע לשווי של למעלה מרבע מיליארד דולר.
בזכות גוש קטיף נמכרת חסה בארץ (ובעולם!) ללא תולעים. 86% מהחסה הנמכרת בארץ היא תוצרת גוש קטיף, וכן כל מקום בעל כשרות שבו נמכרת חסה (מסעדות, מלונות וכו'). רוצים לדבר גם על ההיבט הביטחוני?
לאחר הפינוי גורמים ביטחוניים מודיעים חגיגית שהקסאמים יגיעו גם לאשקלון, שם יש 50% מהדלק בארץ (פגיעה אחת, מוות המוני).
ידיעות מודיעיניות על קטיושות רדומות-לרגע-הנכון גם זורמות בקצב. ואלו רק שתי נקודות מתוך עשרות אם לא מאות... תודה לא אמרתם. לפחות תנו לנו להמשיך.

sela v

New member
שיניתי את דעתי

רק בגלל שאני שונא לאכול חסה עם תולעים. אני נגד פינוי גוש קטיף. נראה לך? את אותם גידולים אפשר יהיה להעתיק למקומות אחרים. אותו תקציב אותו נדרש היום כדי להגן על אותם ישובים, והייתי פעם אחת מכפר דרום, וראיתי מה זה ישוב מבודד לעומת המחיר שהמדינה מרויחה מהחסה שלכם הוא כמעט אפסי. רוב הישראלים בעד פינוי ההתנחלויות בגוש קטיף.

Smarkash

New member
וזה רק מחזק את טענתי...

שמאלנים הם צפונבונים לא מתחשבים שחושבים רק על עצמם בחור בתל אביב. אם בעלי הטכנולוגיה יהיו מספיק ממורמרים מהפינוי, הם יכחידו את אותה (בטח לא יתנו להם לעבוד עוד, הם אנשים מבוגרים, ושטחים כמו בגוש קטיף- איפה ימצאו להם?). מה גם שמרוב "קטילות" מאנשי הימין בפורום וההודעות שלכם לא היו תשובות עליהן, כבר מזמן הייתי מצפה מאדם מתחשב, משכיל ויפה נפש כמוך שנלחם למען צדק ושלום לשנות את דעתך...

sela v

New member
מה אתה מכניס מילים לפי

אני לא נגד שמדינת ישראל תתן למתנחלים פיצויים, אני חושב אף שזו חובת המדינה, להעתיק את הישובים, ולנסות לגרום לנזק הקטן ביותר. ועדיין אני לא חושב שרווחת כמה אלפי אנשים בגוש קטיף חשובה יותר מרווחתם של מיליון וחצי הפלסטינאים שגרים שם.

Smarkash

New member
רווחתם לא אמורה לעניין יהודי שפוי.

אתה לא כל כך מתחשב כמו שאתה מתיימר להיות. מוזר שאתה מודע לאי רווחתם של הפלשתינים הרוצחים ולא מודע לכאבם של המשפחות השכולות שילדיהם מתו בפיגועים שהחברים שלך עושים.

sela v

New member
שוב קשקוש

אני לא בעד הרג משום צד, מי אמר לך שאני לא מודע לכאב של שני הצדדים? בשביל שלא ימשך הכאב בשני הצדדים אני בעד החזרת המתנחלים למקום שממנו באו.

Smarkash

New member
למה לא להחזיר אותם?

אני אתן לך 3 סיבות למה הם לא צריכים להיות כאן: א. כי הם ערבים וזו מדינה יהודית לפי כל הדעות, ההיסטוריה והתנ"ך. ב. כי הם האויב, והם הבעיה. מבעיה לא בורחים, אלא פותרים אותה. אם בורחים ממנה היא רודפת אחריך (עדיין אין לשמאל תגובה על ההיבט הביטחוני של הגירוש. תמוה? לי לא). ג. כי הם פליטים, ולכן צריך להחזיר אותם למקום ממנו הם הגיעו. אני אחכה לתשובה חכמה ומשכילה משמאלן מתייפייף כמוך בנוגע להשלכות הביטחוניות של גירוש יהודים.

sela v

New member
כל התגובה שלך חשבתי שאתה שואל

לגבי הערבים, ואז דיברת על ההשלכות לגבי היהודים. האם אתה יכול להסביר את עצמך בבהירות?

Smarkash

New member
לא לא...

האם אתה יכול להסביר את עצמך בבהירות? כי, באמת, בלבלת אותי עכשיו לגמרי
מה זה "כל התגובה שלך"?

למעלה