השם Getzel בליטא כשם פרטי, מישהו יודע איזה שם עברי הוא? אני מקווה לצבי האם יתכן?
ע ענתר New member 18/5/07 #1 השם Getzel בליטא כשם פרטי, מישהו יודע איזה שם עברי הוא? אני מקווה לצבי האם יתכן?
ל ליהיא51 New member 19/5/07 #2 מעונינת מאוד גם לדעת, מאחר וסבי נשא שני שמות, וזה אחד מהם. לא נתקלתי בשם זה במקום אחר חוץ מליטא. האם אני טועה ?
מעונינת מאוד גם לדעת, מאחר וסבי נשא שני שמות, וזה אחד מהם. לא נתקלתי בשם זה במקום אחר חוץ מליטא. האם אני טועה ?
Y yarpd New member 19/5/07 #3 גצל אני לא יודע לגבי הפירוש, אבל במקרים רבים נתקלתי בגצל בצמוד לשם "אליקים"
ל ליהיא51 New member 19/5/07 #4 בדיוק ! שני השמות של סבי הם: גצל + ואליקים (באידייש: אליקום) מענין אם מישהוא ידע את פירוש השם גצל, ומדוע יש סמיכות בין שני השמות ?
בדיוק ! שני השמות של סבי הם: גצל + ואליקים (באידייש: אליקום) מענין אם מישהוא ידע את פירוש השם גצל, ומדוע יש סמיכות בין שני השמות ?
M Melitz New member 19/5/07 #1 אליקים ו-גצל גצל (Getzel) כשם פרטי הוא קיצור לגוצחלק (Gottschalk) שהוא הכינוי לאליקים התנ"כי בקרב (יהודים, אך לא רק) דוברי גרמנית, מכיוון שקשה לבטא את השם גוצחלק (Gottschalk).
אליקים ו-גצל גצל (Getzel) כשם פרטי הוא קיצור לגוצחלק (Gottschalk) שהוא הכינוי לאליקים התנ"כי בקרב (יהודים, אך לא רק) דוברי גרמנית, מכיוון שקשה לבטא את השם גוצחלק (Gottschalk).
ע ענתר New member 19/5/07 #5 תודה להסבר גם אצלי השם הוא אליקים גצל מאוד קיוויתי שגצל = להשל = להרשל = לצבי אבל לא יוצא צריך להמשיך לחפש
תודה להסבר גם אצלי השם הוא אליקים גצל מאוד קיוויתי שגצל = להשל = להרשל = לצבי אבל לא יוצא צריך להמשיך לחפש
א אלימיט1 New member ביום שני ב- 09:35 #9 רוביק עונה: גצל הוא תוספת ל' החיבוב ל'גץ' שהוא בגרמנית אליל נערץ, וכן ראשי תיבול של גר צדק. כמו כן אפשר לראות בו כינוי חיבה לגדליה.
רוביק עונה: גצל הוא תוספת ל' החיבוב ל'גץ' שהוא בגרמנית אליל נערץ, וכן ראשי תיבול של גר צדק. כמו כן אפשר לראות בו כינוי חיבה לגדליה.