השם יינטה=Jente

• פותח הנושא zogu
  • פורסם בתאריך

zogu

New member
השם יינטה=Jente

השם יינטה=Jente, לאילו שמות בעברית הכי קרוב?
משהו מזכרון ילדות: בתור בנות צעירות, כשהיינו יושבות ומרכלות על העולם ואשתו, המטפלת של הקבוצת גיל בבית הילדים (בלינה המשותפת- מהגלגול הקודם בקיבוצים...)תמיד הייתה אומרת לנו תפסיקו להיות "יינטות"- יעני, זקנות רכלניות.... אתן בנות צעירות, והתכונה של ריכולים לא מתאימה לגיל שלכן....

הלני

New member
אצלי: מטרנוב לסלובקיה:

יינטה-איטה- רוזה - שושנה. שמעתי גם על קישור לשם ינטל, שהיה שם גם בפני עצמו. הלני

Melitz

New member
ינטה שם ביידיש שהמקור כנראה מהשם הצרפתי Gentille = נחמדה, עדינה. אין שם מקביל ישיר בעברית, אצלי באחד הענפים מופיעה ינטה (יעל).

Melitz צודק../images/Emo45.gif

כך לימד אותי פרופ' יוסף בר אל ז"ל - פרופ' ליידיש.

יוד בית

New member
סיפור על ינטה

אצלנו במשפחה יש סיפור נחמד עם השם ינטה, ומעשה שהיה כך היה: בת דודה שלי נולדה בשנת 48. אם אביה (אני מצד אימה), כלומר סבתה, קראו לה ינטה, והיא נספתה בשואה. האב עמד על כך שלתינוקת יקראו ינטה. תארו לכם, שנת 48, הצבריות פורחת, כל העולים החדשים נאלצים להחליף את השמות הגלותיים שלהם,וילדה צברית שנולדה במדינה החדשה נקראית בשם ינטה. כל המשפחה ניסתה לשכנע את האב עם כל מיני תחליפי שמות, אבל שום דבר לא עזר. הוא אהב מאוד מאוד את אימו, היא נספתה בשואה, צריך להנציח את שמה, ואין על מה לדבר. בקיצור, התינוקת הלכה עם השם ינטה לטיפת חלב ולקופת חולים וכל אחד הרים גבה וצחק. כשנכנסה לגן הילדים החליטה האמא ששבעה ממרורים לקרוא לה יאנטה (פתח תחת היוד, סגול תחת הנון), אולי לרכך קצת את המכה. הגננת לא הבינה את השם. מה זה יא-נטה? היא צעקה, תורידו לה את ה-יא, ונקרא לה נטה, כלומר, נטע. ומאז ינטה שלנו היא נטע, ובא לציון גואל. בילי בלוך

למעלה