השם זענדעל (ZUDNEL)

yoavep

New member
השם זענדעל (ZUDNEL)

הי אני בקשר עם מישהו אשר מנסה לברר האם אנו קרובים. הוא טוען ששמו של אב סבו הוא זענדעל (כנראה באידיש ותסלחו לי מראש אם אני שוגא בכיתוב). הוא אמר לי שזענדעל זה ילד קטן וכנראה שסב סבו חיכה לבן הרבה שנים וכאשר הוא נולד (אב סבו), קראו לו כך. שאלותי 1. האם מישהו מכיר ושמע על שם כזה או על תופעות כאלה? 2. האם יכול להיות שזענדעל היה כינוי והיה לו שם "אמיתי" או שזענדעל הוא ממש שם יהודי? (מה שלא נראה לי). 3. כרגע האתר של ג´וייש ג´ן לא זמין אז אין לי אפשרות לברר בארכיונים שם לכן אודה לכל ממוחי האידיש וסתם לכולם
על כל עזרה שהיא שכן יכולה להיות כאן פריצת דרך ע נ ק י ת עבורי.

א י י ב י

New member
זונדל

אב סבי נולד בירושלים (נפטר בשנת 1929) ושמו הפרטי היה זונדל. - אין לנו מידע אם הוא היה הקטן ביותר מבין 11 הילדים. דוד שלי שעדיין חי - שמו השני הוא זונדל (שם אמצעי) ע"ש הסבא הנ"ל והוא באמת הקטן ביותר.

א י י ב י

New member
זונדל - עדכון

אב סבי נולד בירושלים (נפטר בשנת 1929) ושמו הפרטי היה זונדל. - אין לנו מידע אם הוא היה הקטן ביותר מבין 11 הילדים. דוד שלי שעדיין חי - שמו השני הוא זונדל (שם אמצעי) ע"ש הסבא הנ"ל והוא באמת הקטן ביותר. דיברתי עם אמי והיא אומרת שיתכן ואב סבי היה באמת הקטן ביותר. היא אומרת שזונדל הוא באידיש כינוי לאחרון.

yoavep

New member
אז זה היה ממש שם?

ולא רק כינוי? אני אסביר - לאבא שלי יש בן דוד שקואים לו משה אך כולם הכירו אותו בשם אינגלה (ילד). אני מבין שזונדל היה ממש שם פרטי ?

ידועלי שזונדל הוא קטן בידיש

ואפילו אומרים זונדלה,יתכן בהחלט שזהו גם שם פרטי ממש. שלך חנה גונן

זיסער

New member
בן שמש...

זונדל הוא שם פרטי לכל דבר. תחילת השם ´זונ´ מתפרש/ת באידיש כ´בן´ או כ´שמש´...

זונדעל

שמי בני על שם סבי זונדל פירוש הוא בן. את השם בני קבלתי לאחר שהורי התייעצו במחנה מעצר בקפריסין עם כל מיני יועצים לעברית. לאחר שאין לי את מי לשאול מבני המשפחה, שאלתי איזה רב לפני כמה שנים באקראי על מהות שמי, הוא אמר לי חד משמעית אין שם "זונדעל" כל הזונדעל במזרח אירופה השם המקורי "בנימין זונדעל". מאז שמי נהפך לבנימין בעליות לתורה.

friend9

New member
כבוד הרב.....

.....במקומו מונח. לו חיפש במאגר גדול למדי עם שמות פרטיים יהודיים היה מוצא שרוב הזונדלים דווקא אינם בנימין. נכון שנהגו לצרף את השם זונדל לבן זקונים, אבל לאו דווקא לבנימין. אני בדקתי בקטלוג המאוחד של ספריות ישראל. כשם פרטי בודד הוא נדיר מאוד. כשם פרטי שני הוא מופיע בצירופים : חנוך זונדל, יוסף זונדל, בנציון זונדל, מרדכי זונדל, חיים זונדל, מאיר זונדל, יהודה זונדל מרדכי, יהודה זונדל, יצחק זונדל. כמו כן יש שם משפחה זונדל.

yoavep

New member
האמת ...

חיפשתי בג´וייש ג´ן ואכן זונדעל מופיע כשם שני לחנוך, מרדכי וכל מיני שמות ופעמים מעטות מאוד כשם פרטי - כפי שחבר9 אומר. בלאגן קטן, אתם לא חושבים? אני אנסה לברר עם אותו אדם שמסר לי את השם האם הוא יכול לצלם את הקבר של סבו ושם נראה כיצד מופיע שמו של אב הסב... תודה רבה לכולם בכל מקרה.

למעלה