השם הכי נפוץ

oranje boven

New member
השם הכי נפוץ

בעקבות עיון בכתבה הזו, גיגלתי את השמות הכי נפוצים בהולנד. באתר של קצבאות הילדים מצאתי את ה-top20 מהשנים האחרונות וגם את הרשימה מ-1941. מעניין לראות איך לפני 60 שנה קראו לילדים בהולנד רק בשמות הולנדים וכיום קוראים לילדים בשמות יותר אינטרנשיונאלים. והשם מוחמד, אגב, לא מופיע ברשימה.

Nobilis

New member
אז - למה אני מתעב את YNET וכתבות על מוחמד

אז, YNET שוב פעם פירסמו את כתבת ההפחדה התקופתית שלהם על נפיצות השם מוחמד (הפעם בבריטניה). בתמצית, הם טוענים ש-"מוחמד" עומד להפוך לשם הנפוץ ביותר בין תינוקות אנגליה ווילס. מה מעצבן אותי בכתבה הזאת (אין חשיבות לסדר): א) מדובר בנתון מעוות ומטעה. השם מוחמד לא נמצא אפילו בין עשרת המקומות הראשונים לשמות בנים באנגליה ווילס. מה שעיתונות הימין בבריטניה (אותה YNET מצטטים) עשתה הוא לחבר את הסך של כל השמות שנשמעו להם כמו מוחמד לשם אחד. אבל, הם לא עשו את זה עבור שמות אנגליים דומים (ריצארד, ריצי וריץ, לדוגמא, נשארו שמות נפרדים). אז מה הפלא שפתאום השם מוחמד קופץ מהמקום ה-17 למקום ה-1? ב) אין לנתון הזה חשיבות סטטיסטית. שיעור המוסלמים בחברה הבריטית (אפילו לפי YNET) הוא 3%. כבר ידענו עד קודם לכן שהם אוהבים מאד את השם מוחמד (על סוגיו השונים), ומכאן הדירוג הגבוה שלו. אבל זה עדיין לא אומר שום דבר על שיעור התינוקות המוסלמים מקרב התינוקות כולם (שיעור שנשאר נמוך למדי - אחוזים בודדים). ג) הכתבות האלו משחקות על תחושת עליונות ישראלית (ואני אומר את זה בצער, בתור אוהב ישראל). קרי - ראו ראו כמה מוסלמים יש שם, הכי טוב כאן! אבל, מה שהכתבות הללו לא עושות הן להזכיר לקורא הישראלי את המצב בישראל. קרי - 15% מהאוכלוסיה הם מוסלמים (פי 5 לעומת בריטניה). גם בישראל, כמובן, אם סוכמים את כל המוחמדים למיניהם, זה השם הנפוץ ביותר. ד) ואם כל זה לא מספיק, אז צריך גם להוסיף, מה שצריך להיות ברור מאליו, ולצערי הוא אינו - אדם אינו נבחן בדתו, או בשמו, אלא במעשיו ובדעותיו. אין לי כל בעיה עם מוסלמי מודרני וחילוני בשם מוחמד. ולעומת זאת, יש לי בהחלט בעיה עם יהודים שאינם כאלה (ושרוצים לכפות עלי את דרך חייהם), ששיעורם בישראל אינו בדיוק במגמת ירידה. אז מה יש לנו כאן - YNET פירסמו כתבת דמגוגיה שהיא מטעה במקרה הטוב (ושקרית במקרה הרע), ושיחקו הישר לידיהם של עדר הבבונים מבין הקוראים (ראה ערך - הטוקבקים). מרגיז ומעצבן.

jonbaum

New member
קולע

הנה לעומת זאת רשימת 50 השמות הפופלריים באירלנד (25 לבנים ו-25 לבנות)

oranje boven

New member
אז אם לא מוחמד

אילו שמות לתינוקות הכי נפוצים בבריטניה? מסכימה איתך באשר לטענות נגד למה-נט. אני קוראת אותם רק כי זה אתר נוח לגלישה זריזה.

דמדומים

New member
רק טעות אחת בסיסית.

לכל עתון "המוסלמים" שלו... ynet לא המציא את הגלגל של דחיפת אגנדות במסווה של חדשות ל-bbc וה-cnn דוקטורט בנושא.

Nobilis

New member
מממ...

לא זכור לי שטענתי ש-YNET היחידים שעושים את זה. אין ספק שהם לא. אבל מאחר שאנחנו ישראלים, מטבע הדברים העיתונות הישראלית מקבלת מאיתנו תשומת לב מיוחדת. זה הכל.

forglemmigej

New member
ואלו השמות

בדנמרק בנות:
Mathilde, Emma, Laura, Sofie ,Freja ,Caroline, Ida ,Sara, Julie, Anna​
בנים:
Magnus, Lucas, Mathias ,Oliver, Frederik, Emil ,Mikkel ,Tobias ,Nikolaj ,Victor​

forglemmigej

New member
næh

Freja זה שם של אלה מהמיתולוגיה הסקנדינבית היא אלת הפריון,אהבה יופי ומיניות והיתה אשתו של אודין עוד אל מאותה תפוצה ומבטאים את זה פְרֵיַ‏ה בדנית האות J מבוטאת כאות יוד. אגב השם Friday בשבוע מגיע משמה וגם Wednsday מגיע משמו של האל אודין וגם השם Thursday מגיד משמו של האל תור Thur שהיה בנו של אודין ופריה.וגם יום שלישי Teusday מגיע מאל בשם Tyr בדנית זה Tirsdag ואיכשהו זה הפך באנגלית לTuesday.

Nobilis

New member
והנה הרשימה באנגליה ווילס

Top 10 names in England and Wales, 2007 ================================== Boys ------ Jack, Thomas, Oliver, Joshua, Harry, Charlie, Daniel, William, James, Alfie Girls ------ Grace, Ruby, Olivia, Emily, Jessica, Sophie, Chloe, Lily, Ella, Amelia

grants

New member
מפתיע לטובה

חשבתי ששמות הבנות יהיו: ביונסה, קיילי, ריאנה, ויקטוריה ושאר סלבס.

een ogenblik

New member
בחודש האחרון

חמשת השמות הפופולריים ביותר בפלנדריה לבנים הם: Milan, Kobe, Lars, Louis, Victor (וכמה לא מפתיע, לבן של השכנים ממול, שנולד החודש, קוראים קוֹבֶּה). בשנה האחרונה 20 השמות הפופולריים ביותר היו: Milan, Lars, Wout, Daan, Senne, Robbe, Noah, Stan, Kobe, Thomas, Jasper, Liam, Arthur, Lucas, Rune, Seppe, Xander, Alexander, Louis ב-1996 20 השמות הפופולריים ביותר היו: Thomas, Jonas, Robin, Jens, Jordy, Kevin, Simon, Tom, Arne, Michiel, Niels, Nick, Stijn, Ruben, Sam, Mathias, Sander, Matthias, Cedric, Pieter (אין נתונים על שנים קודמות.)

smaak

New member
מסכן הילד של השכנים

הוא לא יודע שקוראים לו על שם מאכל כורדי נפוץ (טוב כמעט, שם זה קובה בשורוק).

een ogenblik

New member
במאגר שמות הבנות בפלנדריה

נמצא השם אליפלט ברזילאי (Elipheleth Barzillai). הווה אומר - הייתה ילדה מסכנה אחת באזור ולאמס-בראבנט ו/או בריסל ב-7 ביוני 2005 שהוריה חשבו שזה שם מקורי מאוד לבת. להקרא על כמעט שם מאכל כורדי נפוץ יחד עם עוד 3.7% מהבנים ילדי אותה שנה, נשמע כבר סימפטי בהרבה.

את הנתון הזה קראתי לפני כמה שבועות

בצהובון THE SUN הבריטי אם זה צריך להפחיד ולהדאיג מישהו זה לא אותנו אלא את הבריטיים, שבמקום להלחם במימשל שלהם הם מעדיפים להגר

למעלה