השם איילי - לבת

ליטל172

New member
השם איילי - לבת

מעונינת לדעת לגבי השם איילי לבת על שם סבתא בשם צביה. האם צריך להוסיף את שם הסבתא בת.ז. או לא חייב? והאם השם איילי (אייל שלי) עונה על השם צביה- כלומר אפשר לתת על שמה?

ilanamysticana

New member
כדאי להבהיר

איל (בפתח מתחת לא') הוא שם כללי לחיות שהן מפריסות פרסה, מעלי גרה, עם קרניים . האיל הזה הוא הזכר שבזכרים. אייל השני הוא נכתב או בי' א חד או אפשר בשני י' כשהוא נכתב בי' אחד הוא מנוקד בפתח סגול מתחת לא'. פרוש השם: כוח עוז ואומץ. ישנן אפשרויות אחרות :אילה שהיא נקבת האיל. אפשרות נוספת לקרוא לה עופרה. כי הכוונה היא שחשובה. אם ברצונך לתת את שם הסבתא כשם שני אזי שאפשר לבחור שם ראשון שונה. שיהיה בשעה טובה

ליטל172

New member
תודה רבה על ההסבר ועוד שאלה

אם כך אילה שהכוונה לנקבת הצבי היא הי' אחד או אפשר שניים? לבעלי קוראים עופר כך שעופרה לא מתאים... השם איילה הכי מתאים אך עם זאת נראה לי קצת מיושן.. מה דעתך? ושאלה נוספת: אם נותנים את השם איילה (תגידי לי אם י' אחד או שניים) אז אין צורך לתת שם שני של הסבתא כי בעלי דיי מתנגד לשם השני? המון תודה על תשובתך וההסבר הקודם האיר את עיני מאוד

ilanamysticana

New member
תשובה

אפשר איילה ואפשר אילה, אך עדיף י' אחד. בהחלט לא צריך שם שני את הסבתא. בנוסף אפשר גם לבחור באילת, עם פתח מתחת לא' שיהיה רק טוב.

doingood

New member
תלוי את מי שואלים

יש הסוברים כי שם על שם קרוב צריך להכיל אותיות מאותו השם, ויש הטוענים כי מספיק שהמשמעות המילולית תהיה קרובה. אני בהחלט חושב שהשם איילי או שמות הקרובים לו יתאימו ויכבדו את נשמת הסבתא.

למעלה