השלמה לניקו...

mirisaar1

New member
השלמה לניקו...

ויש ערב-חורף נוגה בא,
ואבלו שדמות בר.
תתבונן, תבחין דרכך -
שושנתך נקטפה כבר.

אשרי האיש שנמצאה לו (שושנת הפלאים)
ובשעתו קטף זו
ואוי לו לאיש לא הכיר בה
בדרכי חייו הוא.

טוב לו, לו כבה נרו בו,
וכנפל ירד בור:
הן דומה הוא לעיוור זה,
שחשך בעדו אור.

מילים פנטסטיות ויפהפיות על חשיבות הייחודיות שבכל אדם ואדם וכמה הכרחי לכל אדם לממש את המקום הזה, למצוא את אותה שושנה ולעשות עימה משהו...כי אם אין אותה- אין כל סיבה או תוכן לחיים...
ובכן, כל מי שחושב שיש משהו שלא מיצה ויודע לספר לעצמו כמה הגורל אשם בכך...שיחשוב פעם שניה: האחריות היא עלינו לבחור בחירה והיא למצות וללכת אל האור. לא להישאר בחושך ולהגיד- כיבו לי את האור ואני לא רואה אלא לחפש נקודת אור חדשה. לא לבכות- היה לי רע בילדות אז מותר לי היום לשנוא את עצמי מספיק כדי לחיות חיים חצויים ולא שמחים...מותר לי להיות הפכפך ולא לדעת מה אני רוצה רק כי אכלו לי ושתו לי...אלא- יש לך שושנה שלך, השתמש בה, בחר לבחור את החיים. בחר לעשות מה שמתאים לך ולא מה שהחיים מכניעים אותך. משפטים אלה אני אומרת לעצמי כמעט בכל יום. ויש כל כך הרבה אנשים שלצערי מדחיקים משפטים אלה לצד וחיים את החיים הבינוניים, הבלתי שלמים, הפשרנים לעצמם.
פעם אמרתי לאיזה חבר שאני בוחרת בכל יום לבחור בו כחבר. הכל בחירה שלנו. אנו צריכים לבחור בבחירה לחיים מתאימים לנו יותר. ואם יש לנו חברים שאין להם כוח- עלינו להיות שם להראות להם היכן השושנה הזו ולהאירה בפנס החיים...למען ידע החבר לאן לפנות כשיהיה לו כוח לכך. אז,,,ליל מנוחה ואגרו כוח לשושנתכם הייחודית.

ניקו 45

New member
התקרבתי הלום מיריסער

קראתי המילים (למרות שנהוג גם להצמיד את שם היוצרים מפאת זכויות יוצרים והגינות )
קראתי מילותייך .... וזאת אומר :
מילים כתובות הן ככל יצירה אחרת לעיני המתבונן/קורא בלבד . כל אחד רואה בציור/תמונה את שרק הוא רואה .
על כן , נדיר ביותר שאני אפרש , אנסה להסביר מילים (אף לא את שלי ) אלה פשוט אגיש אותן כפי שהן ולא אוסיף .

אבל ... בהחלט מעניין לקרוא את שפירשת המילים ואימצת אל חזך , הבנתך . כן , גם מוצא עצמי שותף לאי אלו מילים .

וזאת אומר :
כל אדם מאז היוולדו מקבל מהוריו , מוריו , חבריו וסביבתו את שמקבל .
אך :
כל אדם ביום היוולדו קיבל מתנה אחת מידי היושב במרומים : "זכות הבחירה"
ויש כאלה אשר מקבלים מידי היושב במרומים את "זכות הבחירה" פעמיים . ויצא בחלקי וזכיתי לקבלה בשנית ובחרתי ב... חיים .
כלומר : בחרתי בצד היותר חיובי , טוב , מטיב , שמח , יוצר , פורה ועוד... של החיים .
מי שבוחר ב"צד האפל של הירח " שיבושם לו על בחירתו ואין לי עניין להתווכח אתו .
ומכאן תמשיכי את ...

והבוקר אבחר במשהו שמן הראוי לבחור לקראת ערב . אך באם אגיש זאת לקראת ערב יחשדו בי ב"כשרים"

אבל ... תנסי לקרוא המילים של ארז הלוי בליווי קולו של האחד והיחיד אשר משמיע המילים באופן שכזה שיהדהדו בך עד ערבו של יום.

הלילה

ביצוע: דני ליטני האחד והיחיד
מילים ולחן: ארז הלוי

הלילה אנגן לך בכינור אדום
הלילה על כנף ציפור נרחיק לנדוד
אך אם תעזביני, אנא הביני
אין לילה בו תוכלי אלי לבוא

הלילה הקסם את גופך ישטוף
הלילה באור לבן נשוט רחוק
אך אם תעזביני, אנא הביני
אין לילה בו תוכלי אלי לבוא

למעלה