השלכות עתידיות

TikvaBonneh

New member
השלכות עתידיות

היינו אצל פסיכיאטרית של מכבי והיא אמרה שלדעתה נוסף ל- ADHD יש לבן שלנו עוד בעיות והמליצה על אבחון אצל פסיכולוג קליני. כיום בקופת חולים ובמשרד החינוך רשום שיש לו ADHD, אבל לא יותר מזה. החשש שלנו הוא מה יהיה אם יהיו רשומות עוד הפרעות ( OCD; אספרגר, בעיות רגשיות). היום הוא בן עשר. נניח שמצבו ישתפר מאוד תוך כמה שנים , איך זה ישפיע רישום כזה על גיוסו לצבא, על הסיווג הבטחוני שלו? על סיכוייו במקומות עבודה? האם כדאי לעבור לטיפול אצל פסיכיאטר לא דרך קופת חולים?

סוס אש

New member
יש הבדל עצום בין

אספרגר ו-OCD לבין בעיות רגשיות.בכל אופן ב OCD ובאספרגר חובה לטפל גם במחיר של הורדת פרופיל וסיווג.הפרעות מסוג הזה לא עוברות לבד,בזה האמינו הדור של ההורים שלנו.

TikvaBonneh

New member
ישתפר בעקבות הטיפול.

תודה סוס אש. לא חשבתי שהוא יתגבר לבד. הוא מטופל אצל פסיכולוג פעם בשבוע מאז גיל 7, וחשבתי שאם אכן מצבו ישתפר (המוח עדיין ממשיך להתפתח בגיל הזה), אולי כדאי לשלם את הכסף לפסיכיאטר לא דרך קופת חולים, כדי שלא יהיו רישומים בקופת חולים על הפרעות נוספות ל-ADHD. הוא ילד מבריק, כל הציונים שלו מעל 90, משתתף בתכנית המחוננים של משרד החינוך (לאחר שעבר מבחן מותאם לADHD) וחשבתי שהוא יכול לתרום המון בצבא דווקא בחיל המודיעין , וחבל לסגור דלתות בעתיד.

סוס אש

New member
אם את יכולה להרשות לעצמך מבחינה

כלכלית - זו אופציה סבירה.קחי בחשבון שהבעייה היא לא הביקור הראשוני והאבחון,אלא במידת הצורך לקבל מרשמים.במידה ואת רוצה לשמור על גליון נקי בקופ"ח תהיה צריכה כל חודש או כל שלושה חודשים ללכת באופן פרטי לרופא פסיכיאטר או רופא משפחה שיקבל את המלצת הפסיכיאטר וגם לקנות את התרופות ללא סיבסוד. בכל אופן אם יאובחן OCD או אספרגר בתור הורה אני הייתי מודיע לצבא בעצמי ולא מחכה שיתגלה או לא יתגלה במקרה , ואפילו במחיר של סגירת אופציות רבות בצבא.

למה החשש מקופת חולים

בספרות המקצועית מתייחסים במסגרת "הפסיכולוגיה של הטיפול" על תהליכים הקרוים "הפסיכולוגיה של ההתנגדות לשינוי לטיפול" וחלק מהתהיות שלך מופיעות במסגרת התייחסות זאת. איבחון מחד עושה סדר ומראה מה הבעיות, באיבחון מסודר מוצע גם טיפול (לכן עדייף במקרה שלך פסיכאטר ולא פסיכולוג) בגלל הטיפול התרופתי והתגנשות בין תרופות. מדוע את חושבת שלבנך יש עוד הפרעות חוץ מבעיות רגשיות, שאולי קשורות ל ADHD. אל תתני למורה, שהוא חלק חשוב בזוהי בעיות רגשיות ואקדמיות הקשורות לתהליך הלמידה. ל"אבחן עבורך". אבחנה מבדלת בהפרעות נפשיות היא מלאכה מורכבת. אני מציע לגשת לאיבחון ולבדוק. אגב, סימנים מוקדמים המנבאים פוטנציאל לאספרגר יש מגיל מאוד צעיר. גשי לאיבחון מסודר ותראי, האבחון גם יכול להציע דרכי התערבות, שאינן תרופתיות בהתאם לאבחנה. לגבי ההודעה לצבא. בכל מקרה, לא כדאי להסתיר מיידע רפואי מהצבא, הואיל והצבא הוא גורם מעורר דחק, ועלול להחריף מצבים נפשיים ורגשיים רגישים. עדיף שידעו ויורידו פרופיל (במידת הצורך) מאשר שהוא "יתגלה" כלא אחראי, או "לא בסדר", שהסיבה לכך לא ידועה. אני תוהה למה את מפחדת לאבחן דרך קו"ח, לא הבנתי. האם בגלל הדיווח לצא וכללי סודיות?? אני לא בטוח שפרטי מחוייב לכללי סודיות אחרים?, אשמח אם משהו בפורום שיודע את התשובה, ילמד אותי על ההבדלים.(תודה מראש) שבת שלום, גיל

למעלה