השלב שלפני המעבר

shimi2611

New member
השלב שלפני המעבר

שלום לכולם,
בספטמבר אני מתחיל תואר שני בניו יורק, ורציתי לשאול את בעלי הניסיון על ההתחלה.
אני וזוגתי עתידים להגיע לניו יורק בתחילת אוגוסט ואחת הדילמות שלנו האם לשכור דירה מהארץ או להגיע ואז לשכור?
מה לעשות בימים הראשונים לאחר ההגעה ומהו סדר העדיפויות הנכון?
יש לציין כי אני מתכנן להגיע 3 שבועות לפני תחילת הסמסטר ולצערי אין לי היכן לשהות בניו יורק אפילו לא במעט.
כמו כן אם זה רלוונטי אנחנו מגיעים על ויזת J1 ו J2.
תודה לכל העוזרים ושבת שלום,
שמעון

Philip Jr

New member
שאלה טובה..

אהלן שמעון,

לגבי דילמת השכירות, באופן אישי לא הייתי שוכר דירה מהארץ ואני לא בטוח שגם תוכל.. זה מאד תלוי אם תשכור ממישהו פרטי או מסוכן, ובכלל אני בספק שמישהו יסכים לתת לך דירה בלי להיפגש, בלי להיות נוכח במעמד החתימה על החוזה וכדומה. אולי אני טועה.

אשתי ואנוכי הגענו כמה חודשים לפני המעבר לסיבוב בתים וסידורים אחרים וחתמנו על חוזה לקיץ. כשהגענו שלושה שבועות לפני המעבר כבר היה לנו בית, ומשם המשכנו לסידורים הבסיסיים של פתיחת חשבון בנק, חשבונות ושירותים לבית, הוצאת מספרי SSN, רשיונות נהיגה וכדומה..

אם אתם מגיעים שלושה שבועות לפני אני ממליץ לבדוק מלונות זולים או דירות לשכירות לטווח קצר מאד באמצעות אפליקציות כמו AIRBNB. נסו לקבוע עם סוכנים מומלצים מראש לראות דירות בטווח המחירים ובאזור שרלוונטי לכם לאור המיקום של לימודך ונסו לחתום על חוזה בזריזות..

לסיום אני לא בטוח מה הכוונה בסדרי עדיפות, יש כמה דברים די בסיסיים שכנראה תצטרכו לעשות עם ההגעה אבל כל דבר בזמנו.. ואם תרצה עצות יותר פרטניות אתה מוזמן ליצור קשר במסרים.

shimi2611

New member
שאלת המשך

היי,

קודם כל תודה על עזרה. אני גם חושב לא לשכור דירה מפה, כי בכל זאת עד שלא מרגישים את הדירה אי אפשר לגור בה,
הפחד שלי הוא שניקח מלון ולא נמצא בזמן דירה, ולכן רציתי לשאול אם מישהו יכול להמליץ על סוכן אולי? בנוסף,
נגיד וראיתי דירה שמצאה חן בעיני מניסיון כמה מהר אפשר להיכנס אליה כביכול? הכוונה איך תהליך ההשכרה עובד בארה"ב.

תודה לעוזרים.
שמעון

Philip Jr

New member
תגובה

להמלצות על סוכנים מקומיים אני ממליץ על שני דברים:

1. לשאול גם בקומונה של ישראלים בארה"ב, פורום ישראלים בחו"ל וכדומה.
2. להיעזר באתרי המלצות כמו YELP כדי למצוא את נותני השירות המומלצים ביותר.

מכיוון שארה"ב גדולה כל כך, תהליך ההשכרה לא אחיד. אפילו בניו-יורק יש הבדלים בין אזורים, ובינתיים לא הבהרת איפה תרצה לגור, או מה התקציב שלך לבית. בגדול בשוק ב - NYC הרבה יותר תזזיתי ודינמי מאשר איפה שאני חי, וסביר שתוכל להיכנס לדירה תוך ימים אם לא מיידית אבל שוב - זה תלוי בכל מיני פרמטרים. אני לא מומחה לאיזור, אולי תמצא מישהו שכן.

אור302

New member
כמה עצות

תתחיל את החיפוש עוד מהארץ. למצוא את הדירה עצמה זה רק חלק מהעניין. צריך להכיר את איזורי המגורים הקיימים, קווי תחבורה, היכן בטוח לגור והיכן פחות, קרבה לאזורי קניות ועוד. מדובר בפרוייקט לימוד לא קטן, ודי מרתק למען האמת. תתחיל לברר רמות מחירים, מה מקובל לשלם היכן, ולא פחות חשוב, היכן גרים רבים מן הסטודנטים שלומדים במוסד שלך. המחלקה לתלמידים זרים תוכל לעזור בעניין ואולי יש להם גם מאגרי מידע. שלח גם אימייל למחלקה ואולי למחלקות אחרות ושאל אם מישהו מפנה דירה או מכיר דירות שמתפנות. מרגע שיש לך את המידע הזה, קל יותר לאתר את הדירה עצמה.

תצטרך לגור במלון לכמה ימים, אין בררה. חפש מלונות מחוץ לעיר עוד מהארץ ואת קווי התחבורה הנדרשים להגיע לעיר ולאזורי המגורים. הכי טוב אולי למצוא מלון באזור שבו אתה רוצה לגור.

ברר מתי מקובל להיכנס לדירות. תגיע כמה ימים קודם ותוכל להיכנס כמעט מיד.

אפשרות נוספת היא לשכור עוד מהארץ לתקופה ממש קצרה ואז לחפש משם.

בהצלחה

למעלה