דברים על דיוקם: קומבינות מול אובר רגולציה
לא הספקתי לגמור את התגובה בבוקר - אני בקוריאה וויש 6 שעות הפרש, וכל הזמן חדשות מהמעבורת - אז הנה ההמשך.
זכותו של כל שייט לשמור על חייו, וחובתו לשמור על חיי הצוות שלו . אם אתה חושב ש EPIRB זה מה שדרוש לך, אני האחרון שאתווכח. לך על זה. רצוי (ולדעתי הרבה יותר חשוב, אם כבר) גם PLB לכל אחד מהצוות או לפחות לאלו שבחוץ.
ה"קומבינה" שלנו עם רספ"ן לצערי לא עברה בשלמותה - אנו התנגדנו בכלל לחייב יאכטות להתקין משואה לווינית, אבל הסכמנו כפשרה לכך שכל תקשורת לווינית תהיה מספקת - כגון מטיס, טלפון לוויני, וכו'. רספ"ן הסכים בתחילה אבל מסיבותיו שלו נסוג בו ונאלץ להסכים גם ל-PLB היות והנוסח המקורי לא היה ברור, וכמקובל וועדות הכנסת הינן חותמת גומי (אמרתי את זה כבר?) והיו"ר דאז גלעד ארדן הצביע פה אחד (שלו) והופ - יש לנו תקנה. כשייטים הדגשנו אז את דעתנו שהמכשיר לא תורם הרבה לבטיחות השייט באזורינו, אבל הדגשנו גם שכל שייט יעשה את החשבון שלו ויחליט אם לרכוש או לא בלי חובה חוקית. לצטט את העו"ד שהיה איתנו בישיבה : לא מדובר בבעל אניות קמצן שאינו דואג לצוות אלא באנשים פרטיים שמפליגים להנאתם ואין לכפות עליהם גחמות כאלו ואחרות באצטלה של בטיחות החיים. בנוסף אין גם סטטיסטיקה לכך שמשואה באמת דרושה בים התיכון, להבדיל למשל מהאוקיינוס השקט וההודי. אני לא מחזיק EPRIB על הסירה שלי היות ולדעתי הוא מיותר. אבל אם כבר מחזיקים, צריך לדעת איך להתקין ומה ואיך לעשות בחירום - אבל זה כבר נושא כבד שלא אכנס אליו עכשיו.
אני מבין שהנסיון שלך עם השכרות גרוע - יש אולי גם נסיונות אחרים? בזמנו שכרתי טלפון לוויני ודווקא היה בסדר גמור, אבל פעם אחת או פעמיים זה לא סטטיסטיקה.
ולגבי הסידור שאיננו בשום מקום אחר - איזה מדינות עד היום חייבו יאכטות לשאת EPRIB , חוץ מישראל? יש לך בוודאי מידע שחסר לנו. מבחינתי זוהי עוד תקנה שאין לנו כשייטים צורך בה, אובר רגולציה, היות ומי שרוצה לשמור על חייו כמוך (וזה לא נכתב בזלזול) לא צריך תקנות בשביל זה. ואילו שלא רוצים, כמונו, עזבו אותנו בשקט.