השכרת מכשירי PLB ?

GuyRom

New member
השכרת מכשירי PLB ?

יש מישהו שמתעסק בנושא בצורה מסודרת ?

בעבר היו "נובה תקשורת" שפרשו מהמכשיר המתאים לים (לטובת SPOT)

תודה מראש

אם מישהוא מוכן להשאיל / להשכיר מכשיר אשמח לשמוע ממנו במסר.....

אני לא סומך על מכשיר מהשכרה. חיים שלי - מכשיר

שלי שאני שומר ומשגיח עליו. שום שיקול מסחרי של מישהו אחר לא ייכנס אצלי כשמדובר בהצלת חיים.
אולי מכשיר של חבר שייט שאפשר לסמוך עליו.

מטש1

New member
קצת פרופורציות

כשרספ"ן החליט לכפות את חובת ההצטיידות ב- EPRIB על יאכטות ישראליות התנגדנו למהלך, שמבחינתנו אינו ממש דרוש לבטיחות השייט כל זמן שמדובר בים התיכון עם תנועת האניות המאד ערה והקרבה היחסית לחוף. כמובן שבהפלגת אוקיינוסים המצב שונה. כפשרה עם רספ"ן הוסכם שיאכות יוכלו לשכור את המכשיר להפלגה בינלאומית ולא לקנות אותו, ורספ"ן התחייבה לוועדת הכלכלה של הכנסת כי הם ידאגו לכך שיהיה מי שישכיר מכשירים כאלו. לעניין זה גם PLB מספק.

כך שלגבי שמירת החיים לא הייתי דואג יותר מדי, ולגבי אמינות המכשירים המושכרים היה מאד מענין לקרוא כאן על התנסויות בהשכרת מכשירים - לשם כך נועד הפורום. יתכן שאחזקת המכשיר המושכר עולה על זה של בעל מכשיר פרטי, שווה בדיקה. ייתכן גם שלא.

ו

zina71955

New member
בהמשך למטש. על פי הכלל שלך לא היית שוכר גם

רכב מחברת השכרת רכב, אלא שואל מחבר (אולי). בסטטיסטיקה יש יותר נפגעים בדרכים
אכן, קצת פרופורציות. באשר לסייפא שנכתבה ע"י קודמי, אני מאשר את נכונותה בתוספת, שבים התיכון בלמעלה מ 90% מאזורי ההפלגה שלנו אנחנו באזור A-1 . יש לזכור זאת.

רכב שכור דוגמה טובה כי מרימים טלפון וחב'

ההשכרה מחליפה את הרכב הבעיתי - גם כיום יש בעיות עם רכבים מהשכרות. פעם שכרנו טלפונים לחו"ל ומצבם היה די עלוב רק שהם לא היו צריכים להציל חיים!!!

את החיים שלי או של מישהו שיקר לא אפקיר בPLB שהתגלגל קודם אצל מוצילר שנה בדרום אמריקה ומי יודע בדיוק מה מצבו אם הגיפיאס תקין ומצב הסוללה שלו. במקרה אסון יש הזדמנות רק ללחיצה אחת.

ותשובה למטש1 זה שמשרד התחבורה הסכימו לPLB במקום EPIRB מראה על הבנתם המעמיקה... אין "סידור" כזה בשום מקום אחר - מדינה של קומבינות.

קומבינות ? למה אתה מתכוון ?

ה PLB של היום מספקים את כל מה שנדרש כדי שכוחות הצלה יגיעו אליו ובדיוק גבוה.
עיקרי ההבדלים בינו לבין EPIRB הוא זמן סוללה (שבים התיכון גם ה PLB יספיק) והפעלה אוטומטית שכאן יש דעות חלוקות באוטומציית הפעלת אמצעי חירום (הסדה, מטף וכו').
אישית בים התיכון אני מרגיש טוב עם PLB. באוקאנוס הייתי מוסיף גם EPIRB.
אגב, בפער המחיר (אולי בתוספת קטנה) ניתן לרכוש טלפון לווייני (משומש ותקין) ואז יש יותר דרכים להזעיק עזרה.
יש טלפונים לווייניים שניתן בשלוש לחיצות לישלוח מיקום שיופיע על גבי מפה בכל מחשב שתרצה וגם להודיע שהכל בסדר או HELP.
זו דעתי האישית כמובן.

zina71955

New member
רכב שכור אכן דוגמא טובה. חברה שמשכירה מכשירי

איכון לווינים, מתחזקת אותם כראוי, בדיוק כפי שחברה להשכרת רכב מתחזקת כראוי את מכוניותיה. תקלות נגרמות גם אם אתה מחזיק במכשיר פרטי, אבל בחברות להשכרת ציוד אין בעייה של תחזוקה ויש מעקב מסודר אחרי התחזוקה. הערתך לגבי ה PLB מוכיחה בעליל על "הבנתך העמוקה" בנושא. וגד הדגיש זאת במפורט. אתה יכול אולי לציין היכן/באיזה מדינות "אין סידור כזה בשום מקום אחר" ולגבי איזה אזורים? כולל ההוכחה לכך. תודה.

zina71955

New member
לעניין הקומבינות כמובאה נפרדת

מול IMOT (בעלי ה"הבנה המעמיקה") ישבו באותה עת 2 רבי חובלים (שייטים מגיל צעיר) האחד עם למעלה מ 60 שנה והשני עם למעלה מ 45 שנה בים. עורך דין ימי (שייט) ידוע (כיום שופט מחוזי) ושייט וותיק ומוערך. ומידי פעם גם אחרים המעורים בענף הזה. על פי קביעתך הצוות הזה "עבד" על IMOT בהצלחה ועשה איתם "קומבינה" בעניין ה PLB בניגוד לאינטרסים הבטיחותיים של השייט. זו המשמעות של מה שכתבת. זו עילה לתביעה פלילית. תהיה לי בריא, ורק שתחזור בשלום, בריא ושלם מהפלגותיך.

nissim60

New member
כמה בכלל עולה לשכור מכשיר?....

נאמר להפלגה של שבועיים עד חודש בים התיכון? מישהו יכול להאיר את עיננו?

GuyRom

New member
עלות השכרה

כנס לאתר החברה ,עולם קטן" לפרטים מלאים

כ 120 ש"ח לחודש לפי האתר ל PLB

בהתחשב במחיר קניה, בארץ, של קרוב ל 2000 ש"ח ובצורך בחידוש סוללה אחרי חמש שנים לחודש בשנה עדיף לשכור (לדעתי)

אם הייתה לי האופציה להביא מכשיר מארה"ב ללא מיסוי זה משנה את התמונה מעט במחיר של 250 דולר למכשיר PLB חדש

ולגבי הערותיו של "משטרת הקיטורים" כל אחד שיעשה לפי מצפונו והבנתו וישלם כמה שישלם.....

מטש1

New member
דברים על דיוקם: קומבינות מול אובר רגולציה

לא הספקתי לגמור את התגובה בבוקר - אני בקוריאה וויש 6 שעות הפרש, וכל הזמן חדשות מהמעבורת - אז הנה ההמשך.

זכותו של כל שייט לשמור על חייו, וחובתו לשמור על חיי הצוות שלו . אם אתה חושב ש EPIRB זה מה שדרוש לך, אני האחרון שאתווכח. לך על זה. רצוי (ולדעתי הרבה יותר חשוב, אם כבר) גם PLB לכל אחד מהצוות או לפחות לאלו שבחוץ.

ה"קומבינה" שלנו עם רספ"ן לצערי לא עברה בשלמותה - אנו התנגדנו בכלל לחייב יאכטות להתקין משואה לווינית, אבל הסכמנו כפשרה לכך שכל תקשורת לווינית תהיה מספקת - כגון מטיס, טלפון לוויני, וכו'. רספ"ן הסכים בתחילה אבל מסיבותיו שלו נסוג בו ונאלץ להסכים גם ל-PLB היות והנוסח המקורי לא היה ברור, וכמקובל וועדות הכנסת הינן חותמת גומי (אמרתי את זה כבר?) והיו"ר דאז גלעד ארדן הצביע פה אחד (שלו) והופ - יש לנו תקנה. כשייטים הדגשנו אז את דעתנו שהמכשיר לא תורם הרבה לבטיחות השייט באזורינו, אבל הדגשנו גם שכל שייט יעשה את החשבון שלו ויחליט אם לרכוש או לא בלי חובה חוקית. לצטט את העו"ד שהיה איתנו בישיבה : לא מדובר בבעל אניות קמצן שאינו דואג לצוות אלא באנשים פרטיים שמפליגים להנאתם ואין לכפות עליהם גחמות כאלו ואחרות באצטלה של בטיחות החיים. בנוסף אין גם סטטיסטיקה לכך שמשואה באמת דרושה בים התיכון, להבדיל למשל מהאוקיינוס השקט וההודי. אני לא מחזיק EPRIB על הסירה שלי היות ולדעתי הוא מיותר. אבל אם כבר מחזיקים, צריך לדעת איך להתקין ומה ואיך לעשות בחירום - אבל זה כבר נושא כבד שלא אכנס אליו עכשיו.

אני מבין שהנסיון שלך עם השכרות גרוע - יש אולי גם נסיונות אחרים? בזמנו שכרתי טלפון לוויני ודווקא היה בסדר גמור, אבל פעם אחת או פעמיים זה לא סטטיסטיקה.

ולגבי הסידור שאיננו בשום מקום אחר - איזה מדינות עד היום חייבו יאכטות לשאת EPRIB , חוץ מישראל? יש לך בוודאי מידע שחסר לנו. מבחינתי זוהי עוד תקנה שאין לנו כשייטים צורך בה, אובר רגולציה, היות ומי שרוצה לשמור על חייו כמוך (וזה לא נכתב בזלזול) לא צריך תקנות בשביל זה. ואילו שלא רוצים, כמונו, עזבו אותנו בשקט.

zina71955

New member
מטש - איטליה, מעבר ל 50 מייל מהחוף ונדמה לי

שגם באוסטרליה מחוץ לאיזורי A-1 וגם שם PLB מוגדר כ EPIRB .

למעלה