השכרת מאזן SM

Squid

New member
השכרת מאזן SM

אני כנראה נוסע בעוד חודש לעשות קורס מערות 1+2 בפלאיה דל קרמן. הקונפיגורציה המועדפת עלי משיקולי בעיות גב היא SM. הקורס כולל לימוד צלילה בקונפיגורציה זו אבל אין למועדון 'מאזן' (הרנסט וכנף) להשכרה. מישהו יודע על מועדון בארץ שמשכיר?

zulufox

New member
יש גם בתל אביב.. הדנג'ן ?

macavity

New member
לסרז' מיו-דייב היה פעם סט כזה לקורסים במועדון

נסה אצלו.

חי בר

New member
יש מצב שנמצאים אצלו כמה סטים מעשה ידיו

של וולפי.

לאחרונה יצא לי להתרשם מהמאזנים שהוא התחיל לייצר והם בהחלט מרשימים בכל מובן אפשרי.

Wolfy השקיע המון מחשבה והצליח להעביר את הנסיון שלו בקונפיגורצית SM היישר לתכנון המאזנים (המילה "מאזן" קצת עושה עוול למערכת SM, אבל כרגע אין כנראה מונח טוב יותר
).

יש בהם שפע פטנטים ורעיונות שהופכים את המערכת לוורסטילית, מודולרית, פשוטה ונוחה לתפעול (נו, וכמובן תחזוקה, טיסות וכו'). באופן אישי הייתי משתמש במערכת גם לקונפיגורציה של מיכל בודד על הצד במקום BM

חי בר

New member
לא, ממש לא.

אפשר לצלול עם מיכל יחיד ולמרות שבמחשבה ראשונה זה נראה כאילו הצלילה הולכת להיות כולה על הצד. בפועל, צללתי עם מיכלים בודדים אלומיניום 10, 12 וגם מיכל פלדה 15 והיה נח וללא שום בעיות איזון.

צריך לזכור שהמיכל לא מפריע- הוא לא תלוי כמו פוני או סטייג' אלא נמצא יחסית מאחור, כשהברז מתחת לבית השחי כך שמצד אחד הוא מאוד נגיש, ומצד שני לא בולט ולא מפריע כלל במהלך הצלילה.

אם כבר הזכרת "שניים", אז המערכת של וולפי מאפשרת לחבר בו זמנית שני בלאדרים בקלות ובפשטות, למקרים שנדרשת יתירות.

WolfY63

New member
איזה מזל שנכנסתי וראיתי את השירשור.

סקווידי, שלחתי לך מסר חזרה.
בקצרה, כפי שחיבר הסביר טוב ביותר. המערכת באמת וורסטילית ואפשר לצלול איתה עם מיכל אחד (וסת אחד עם שני דרגות שניות)
או שני מיכלים ויותר. (וסת אחד ודרגה שניה על כל מיכל) כמובן מד לחץ עם צינור קצר על כולם.
אבל זה יהיה לא אחראי למכור מערכת SM ללא קורס תפעולי והבנה שלה וניהול המיכלים, כמו גם התאמת וסתים למערכת.

לסרג' היו כמה מערכות בטא והם כרגע מושבתות עקב שידרוגים.
נכון להיום יש כמה מערכות מוכנות לשימוש נסיוני/ קורסים. ז"א לא למכירה. כל השאר ריתמה הכוללת פלטות גב וכו' במצב גמור ומוכן למכירה.(סקופ).
המאזנים החדשים יגיעו באמצע מרץ. (עוד סקופ).

WolfY63

New member
למי שמעוניין בתחום פתחנו קבוצה בפייס

Israeli Cave & SM divers
מקווה שתתחיל שם פעילות ענפה עם הזמן.
תמונות וסיפורי לצילת מערות, חדירות לספינות וסיידמאונט בכלל.
גם חידושים וסרטונים מהעולם יתרכזו שם.

למעלה