השכרת דירה

חיה פה

New member
השכרת דירה

אני משכירה את הדירה, ובעל העסק הציע את ההמחאות האישיות שלו או של העסק ,אני חוששת שהדירה תשמש ללינה/מנוחה לעובדים בעסק (במתכונת בית מלון קטן: בלאי גדול ,שימוש בדירה ללא פיקוח שלי)אני משכירה את הדירה לאחד העובדים, 1)האם די בהזכרת שמות האמורים לגור בדירה?( יכול להיות שהדירה תשמש כמנוחה בין המשמרות לעובדים בעסק הסמוך לה, ולא כמגורי קבע לעובדים.) 2) איך אוכל לעגן את זכויותי? 3)האם אפשר לבקש לראות /לצלם תלושי שכר מהשוכרו/הערבים? 4)שווי הדירה כ160.000$ ,דמי השכירות 550 מה גובה הערבות שעלי לבקש? (בדירה מזגן ,מטבח מסודר) תודה.....

אני מציעה לך

לפנות לעו"ד שינסח הסכם ברור וחד משמעי באשר לאופן וזהות המשתמשים המושכר וכן באשר לבטוחות (אופיין וגובהן). מאד לא מומלץ לקבל צ'קים של עסק.

חיה פה

New member
תשלום השכירות

בעל העסק היציע לשלם בהמחאות האישיות שלו, האם צריך לכתוב בהסכם שמתן ההמחאות לא מקנה לו כל זכות בדירה?

טיפים

1. לא לקחת שיק של עסק אלא רק אישי. 2. לציין בהסכם שהדירה תמשמש למגורי השוכרים בלבד. 3. לציין שהשוכרים לא יוכלו להעביר את השכירות לאחר בתמורה או שלא בתמורה 4. לקבל ערבויות , בוודאי, שטר חוב פתוח עם 2 ערבים טובים (תלושי שכר וכו') 5. להתייעץ עם עו"ד שיכין לך הסכם טוב __________________________ גונן אללוף - משרד עו"ד 03-5259050 www.ga-law.co.il

טלי 1231

New member
ועוד טיפ

אם קיים חשש מוחשי משימוש בדירה שלא לצרכי מגורים פרטיים / שימוש ע"י עובדי החברה - ממליץ להכניס סעיף פיצויים מוסכמים בגובה משמעותי על הפרה מסוג זה (וכך גם תוכלי לדעת מהן כוונותיו האמיתיות של המשכיר כבר בשלב המו"מ). * האמור לעיל אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.

למעלה