השכרת דירה

nicole91

New member
השכרת דירה

פעם ראשונה אני משכירה דירה. מה אני צריכה לבקש מהדיירים כדי להגן על עצמי? 3 משכורות אחרונות.
צ'ק ביטחון, ערבים. מה עוד? במידה ואני מבקשת ערבות בנקאית, על איזה סכום נהוג לבקש?
מה עושים במידה והדייר מפסיק לשלם? אם אני מכניסה סעיף בחוזה שאומר שהדייר חייב לפנות את הדירה במקרה
כזה מיידית והוא לא עושה זאת. למי פונים?

אשמח אם מישהו יוכל לשפוח קצת אור על הנושא של השכרת דירה.
תודה רבה והמשך יום טוב.

avvv

New member
זאת שאלה קצת כללית

אני נתתי צ'קים פתוחים לזכות עירייה/חברת מים/חברת חשמל/ועד בית, ושטר חוב או צ'ק ביטחון של 4-5 חודשי שכירות.
ערבות בנקאית פחות טובה לשוכר, ובגלל שהיא בטוחה אולי אפשר להתפשר על סכום נמוך יותר.
במידה ודייר לא מתפנה, על פי החוק יש לפנות לבית משפט, אסור לך לעשות לו שום דבר. על פי הנוהג, עקב היעילות של בתי המשפט (לא שמעת את זה ממני) אנשים מנסים להפעיל טרור על השוכרים (איומים בעצמם או ע"י בריונים).

לפי ההיגיון

מספר חודשי ערבות בנקאית תלוי בגובה שכר הדירה, 3-6 חודשי שכירות אמורים להספיק, שוב תלוי בגובה שכר הדירה, אין סיכוי שמישהו יסכים ולא כל אחד יכול לסגור סכומים ענקיים בבנק לטובת ערבות בנקאית. זה לא אומר שהוא לא דייר טוב, אבל לא לכל אחד יש 40-50 אלף שקל במזומן שהוא יכול לסגור בצד.
מה שעושים במקרה והדייר מפסיק לשלם ומסרב להתפנות, קודם כל פונים לערבים שלו שילחצו עליו לשלם או להתפנות או שניהם. אם זה לא עוזר לוקחים עו"ד ומתחילים להריץ את העניין כי צריך פנות לבית המשפט. זה לוקח איפושהו בין 8 ל- 6 חודשים לפנות דייר סרבן וזה בסדר דין מקוצר.

למעלה