השכרת דירה

השכרת דירה

שלום רב. רציתי לשאול לגבי השכרת דירה פרטית לאגודת ספורט, כשהדירה תשמש לא כעסק, אלא למגורים של השחקנים. מאחר והחוזה הוא מול החברה עצמה ולא מול אדם פרטי - האם זה הופך את הדירה אוטומטית לשטח שאינו למגורים? אם כן, מה הדין לגבי שטח שכזה? האם אני אחראית במקרה זה באופן מיוחד על אנשים המבקרים בדירה? איך אני יכולה להבטיח את עצמי שההשכרה תהיה אך ורק למטרת מגורים של השחקנים הספציפיים שמצהירים לגביהם ואיך אני יכולה להבטיח שיתגוררו בה עד X אנשים לדירה? האם זה פוגע בי מבחינת מיסוי, ובמיוחד מיסוי במכירת הדירה (מס שבח או מס אחר), גם בזמן השכירות הנוכחית לאגודה או במהלך שנים לאחר מכן? לאילו דברים נוספים עלי לשים לב? תודה מראש!

לא. זה לא משנה את יעוד הדירה

מטרת השכירות וזהות האנשים צריכים להיקבע בהסכם, כמו גם כל יתר הפרטים הרלבנטיים. לעניין המיסוי רצוי להתייעץ עם רו"ח. מומלץ ביותר להיעזר בעו"ד לשם ניסוח הסכם השכירות, במיוחד במצב הזה בו ההסכם נעשה לא מול אדם פרטי - מצב הדורש התייחסות מיוחדת לבטחונות אותם עליך לדרוש.

תבדוק גם את נושא המע"מ

אם החוזה שלך מול האגודה אז יכול להיות שהתשלום שכ"ד יכלול מע"מ, מה שאומר שאתה תצטרך לפתוח תיק (או אולי יש פתרון אחר). הכי טוב שתבקש מהם לראות חוזים דומים שחתמו בעבר ולהתייעץ עם רו"ח

למעלה