השכרת דירה..

השכרת דירה..

היי, כיום אני שוכרת דירה ואני עומדת לפנות אותה ולעבור לדירה חדשה. בעלת הבית שלי טוענת שאני צריכה להחזיר לה קירות צבועים בלבן - כלומר - שאני אצבע אותם בעצמי כפי שקיבלתי אותם. אך בחוזה, לפחות ממה שאני קוראת, לא כתוב במפורש שאני צריכה לצבוע את הקירות. הנה 2 הסעיפים שמדברים על צביעת הקירות: התחייבויות השוכר: "לא לשנות את מבנה המושכר באיזה אופן שהוא, לא לעשות בו כל שינויים, ולא לבצע בו כל עבודות שיפוצים בלי קבלת רשות בכתב ומראש מאת המשכירה. מבלי לפגוע בכלליות הרי כל תוספת או שינוי שייעשו במושכר יחשבו כרכושם של המשכירה, אולם המשכירה תהיה רשאית לדרוש מהשוכר לסלק מהמושכר כל שינוי או תוספות כאלו על חשבונם של השוכר, ולהחזיר את המצב לקדמותו (בין השאר, צבוע בלבן בלבד!), וכפי שהיה בעת שהשוכר קיבלו בו חזקה לפי תנאי חוזה זה" פינוי המושכר: "בתום תקופת השכירות, או בכל מקרה בו תבוא השכירות לקיצה לפי הוראות חוזה זה, השוכר מתחייב לפנות את המושכר ולהחזירו למשכירה במצב נקי, תקין, (לרבות צבע הקירות בלבן) כשכל הריהוט והציוד שהושארו בו לשימוש השוכר פועל, תקין, ונקי, כגון תריסים, חלונות מזגן, מקלט טלוויזיה + ממיר כבלים, פרט לבלאי הנובע משימוש זהיר וסביר. השוכר יחזיר למשכירה כל מפתח השייך למושכר אשר יהא מצוי בידו באותה עת" לפי הבנתי - בסעיף הראשון בהתחייבויות השוכר - אני צריכה לצבוע את הקירות בלבן במידה ועשיתי שינוי כלשהו בקירות... כלומר - אם קדחתי חור או צבעתי קיר... יש לציין שלא קדחתי שום חור ולא עשיתי שום שינוי מהרגע שקיבלתי את החדר. ובסעיף השני אני נטו צריכה להחזיר את המושכר כאשר צבע הקירות הוא לבן, אם הוא לבן ונשאר לבן - אין שום סיבה שאני אצבע אותו. השאלה אם המשפט: "לרבות צבע הקירות בלבן" - מבחינה משפטית שווה ערך ל: "צריך לצבוע את הקירות בלבן" ? מודה מראש לעונים..

הפרשנות נוטה לדעתי לטובתך

מאחר ואין התחייבות מפורשת לצביעה מחדש של הקירות במיוחד לא כאשר לא נעשו שינויים או תוספות.

לצערי אין לי כוח להתווכח..

בעלת הבית שלי היא בהמה שאין שנייה לה.. צורחת כמו לא יודעת מה.. ואין לי כוח להיכנס לתביעות למרות שאני יודעת שאני אנצח בתביעה. אני אצבע לה את הקיר בחפיף ואח"כ אלך לעירייה ואתלונן על העובדה שהיא חילקה דירה ומשכירה אותה - דבר האסור בחוק... זו תהיה הנקמה הקטנה שלי... :) (כמובן אחרי שהיא תחזיר לי את כל הצ'קים שלי..)

joshh

New member
מעבר לנאמר

אם צבעת את הקירות לגוון אחר אזי את צריכה על חשבונך להחזיר לגוון המקורי שקבלת את המושכר (דירה). בעלת הבית לעומת זאת רוצה "שתשפצי" לה את הדירה על חשבונך... וזה לא מצוין בחוזה במיוחד שצריך לבהיות סע' בחוזה שמדבר על בלאי טבעי. אם הקיר נשאר לבן, אין שום צורך שתצבעי את הקיר מחדש היות ולא כבר לבן. אם יש לה בעיה שצבע התישן אזי זה בלאי טבעי (לאחר שימוש סביר). זה בדיוק כמו שתבקש תרכשי תריסים חדשים כי הם התישנו ... למה היא לא מבקשת את זה? או חלונות, מקלט טלוויזיה חדש וכיו"ב... תגידי לי שאם היא רוצה לשפץ, שתעשה זאת על חשבונה היות והקיר לא שונה והוא כבר לבן. ואת יכולה להשתמש במטפורות של התריסים וכו'...

למעלה