השכרת דירה בפריס

גולד100

New member
השכרת דירה בפריס

אני מתחילה ללמוד צרפתית בסורבון באוק' הקרוב והייתי רוצה לדעת פרטים בנוגע להשכרת דירה: איפה כדאי לחפש דירה מבחינת אזור, היכן מחפשים- אינטרנט וכ',באילו אתרים, איך הולכת הפרוצדורה מבחינת הצגה אשרת השהייה כי לסורבון נרשמים בבי"ס עצמו בפריס ואני לא אקבל את ויזת הסטודנט בארץ.. ובכלל איך הולך כל התהליך הזה של השכרת דירה. אני בת 22, אין לי דרכון אירופאי,מקסימום יהיה לי פולני עוד מעט... אני מעוניינת להשכיר דירה לתקופה של לפחות חצי שנה.. הייתי רוצה גם לקבל פרטים מה הכי משתלם- דירת סטודיו, עם שותפים,מה הכי נפוץ, דירה מהרוהטת/לא מרוהטת ומה קורה אם אני לא מוצאת דירה מהארץ- כאשר אני אגיע לשם אם יש מקומות לינה כמו מוטלים קטנים שאפשר ללון בהם בינתיים,איך אני חותמת שם על חוזה השכרה וכו' בקיצור- אשמח לקבל כל מידע שחשבו לדעת!!! אשמח מאוד לקבל את המידע הדרוש-זה חשוב לי מאוד!

קצת

היחידה ללימודי צרפתית של הסורבון נמצאת ברובע החמישי אבל אולמות הלימוד נמצאים בכל מיני מקומות בפריס. המעבדה הלשונית נמצאת לא הרחק מהפנתאון, וכנ"ל המזכירות. כיתות לימוד נמצאות לא הרחק משם גם, אבל יש כיתות שנמצאות הרבה יותר דרומה (שלא לדבר על המקום שבו עורכים את המבחנים, שאליו כבר צריך לקחת רכבת). בקיצור, קשה לענות לך היכן בדיוק תהיה ממוקמת הדירה האופטימלית שלך עד שלא קיבלת את מערכת השעות שלך ואת מיקום כיתות הלימוד. במקומך, הייתי בוחר את אזור המגורים שלי לפי הנטיות האישיות ולא רק לפי מקום כיתות הלימוד. אם לא ביקרת מעולם בפריס יהיה לך קשה לבחור, משום שלכל אחד מאיתנו יש אופי שונה ורובע שונה שמתאים לו. חיפוש דירה: אפשר דרך סוכנויות נדל"ן (כמו בארץ, יש טובות ויש גרועות ויש נכלוליות); אפשר באינטרנט (pap למשל) אבל את יודעת איך זה... בדיוק כמו בארץ, כולם מבטיחים הרים וגבעות ובסוף את מגיעה לדירה ככה-ככה (בלשון המעטה). הבשורות הטובות: לא חייבים לשכור דירה לשנה. אפשר גם לשבועיים או לחודש, ובינתיים לחפש דירה אחרת ולעבור לאחר מכן. אם את מאלו שאוהבים בטחון בחיים ויש לך מספיק כסף, כדאי לעשות סיור הכנה שבמהלכו גם תחפשי דירה וגם תבררי פרטים נוספים שחשובים למחיה (כמו למשל חשבון בנק). קחי בחשבון שדירה באזורים המרכזיים של פריס תעלה לך כמה מאות עד אלף ומשהו יורו לחודש... ככל שיוצאים החוצה המחירים יורדים. אם את יוצאת החוצה תביאי בחשבון נסיעות ארוכות ברכבת מדי בוקר, ושישנם אזורים שלא כדאי לך לבחור בהם למגורים (כמו אלו שבהם הציתו מהגרים אלפי מכוניות בשנה שעברה). איזו דירה הכי משתלמת? תלוי בך. אם אין לך בעייה לתת אמון באנשים זרים כשותפים, סבבה. בפורום הבית (691) היו בזמנו סיפורים על שותפים נכלוליים להפליא. דירת סטודיו היא כנראה פתרון לא רע. קחי בחשבון שהדירות קטנטנות. אבל ממש קטנטנות. רוב הדירות יהיו מרוהטות (בריהוט ג'יפני להפליא) מכיון שזה יותר משתלם לבעל הבית להשכיר דירה מרוהטת מבחינת מיסוי. אם אינך יודעת צרפתית בכלל, כדאי לך לבקש מסוכנות הנדל"ן שמטפלת בך תרגום של החוזה לאנגלית. אחרת עלולים לשים לך עזים בחוזה. עוד דבר שחשוב לדעת: ברוב המקרים תידרשי למסור לבעל הבית סכום השווה לחודשיים שכירות כדמי בטחון, ומרבית המשכירים אוהבים לעשות בהם שימוש בתום השכירות כדי לצבוע את הדירה, לנקות או לתקן אותה וכו' וכו'... הביאי זאת בחשבון מראש. חוץ מכל ההפחדה שלי: עשי זאת בזהירות ולכי על זה. מובטחת לך חוויה מדהימה. אין כמו פריס

גולד100

New member
קןדם כל תודה...

לשלאתך..אני יודעת צרפתית ברמה בסיסית..נראה לי פתרון טוב לשכור דירה לחודש ובמהלך החודש להכיר את האזור ולבחור.. אבל שאלתי היא מהיכן אני משכירה דירה לחודש- מאותן סוכנויות נדלן בארץ או בפריס? ושאלה שנייה- חייבים לשכור דירה אפילו לתקופה קצרה טרם ההגעה לשם? אי אפשר למשל ללון במוטלים קטנים שבוע-שבועיים עד שמוצאים דירה? ואיך אני אדע שלא מרמים אותי אם אני משכירה דירה מהארץ? שהדירה באמת קיימת,בוא נגיד ככה? הדירות מרוהטות כפי שאני מבינה נכון? תוכל להמליץ לי על רבעים שלא ממש במרכז ויקרים אבל יחד עם זאת כאלו שלא הכי במרכז ובלי פשע ולא מסוכנים- משהו באמצע כזה אני מתכוונת? יש לי כסף,ולא מעט, אבל עדין אני לא רוצה להוציא אלף יורו בחודש,חשבתי על 600 משהו כזה...

המממ...

קודם כל, איפה ראית שכתבתי על סוכנויות נדל"ן בארץ? שנית, את יכולה לבחור לעצמך מלונות לגור בהן באופן זמני. זו כנראה הפתרון שתיאלצי לבחור בו בהתחלה. תתכונני להוציא בין 50 ל-200 יורו ללילה. מוטל זה קונספט אמריקאי. בפריס אין מוטלים. איך תדעי שלא מרמים אותך? לא תדעי, כנראה, אלא אם יש לך חושים בריאים והיכרות טובה עם החוק הצרפתי. כפי שאמרתי, לא כל הדירות מרוהטות. מרביתן מרוהטות וברהיטים טרנטה. משיקולי מיסוי של בעל הבית. בעקרון מרבית הרובעים בפריס לא מסוכנים. במרכז לא מומלץ לבחורה להסתובב בלילה לבד באזור les halles. רובעים לא יקרים? אין דבר כזה. אני מניח שברובעים החיצוניים יותר תוכלי למצוא דירה בסכומים שאת מדברת עליהם. הביאי בחשבון שבפריס יש מצוקת דיור.

גולד100

New member
תשובה

נכון על נדלן בארץ לא פירטת..אבל מסרתי לך תודה על התשובה והזמן שהקדשת... אני גם מוכנה לשלם 800 יורו..אבל העניין הוא שלא ברור לי איך מתבצע כל העסק הזה של חתימה על חוזה ... - הרי אני מניחה שאצתרך להציג ויזת סטודנט או אשרת תייר,ויזת תייר לתקופה מסויימת ...והבנתי שאת זה אני צריכה להוציא בפריז כך שנדמה לי כאילו יקח הרבה מן עד שאמצא דירה להשכיר..ואם אני מוצאת כבר מהארץ דירה אז איך אותו אדם שמשכיר לי את הדירה האמת יבטח בי, איך אני אציג לו יוזת סטודנט או ויזת תייר, הרי לא תהיה לי עדיין בארץ.. יש אוצפיה לגור אצל משפחה- תמורת תשלום על כל לילה או על כל שבוע אבל לא תשלום ממש יקר ובתמורה לזה לעזור להם בעבודות הבית, לטפל בילדים, נקיון וכאלה-מן סוג של אופר...האם זה נפוץ שם?

אלוניס

New member
אני מציעה

שתחפשי דירת נופש. משהו שדומה לצימר בארץ. את אומרת שאת יודעת צרפתית בסיסית. עשי חיפוש בגוגל או יאהו בעניין. כשאנחנו הגענו לגרמניה באנו אחרי שהזמנו מקום בדירת נופש כזאת. היה מקרר קטן, כירה עם שני ראשי חימום, כלים במטבח ואפילו טלויזיה. זה עלה 50 אירו לשנינו ללילה. לשמחתנו מצאנו דירה תוך שבוע. את הדירה מצאנו רק תוך חיפוש במאגרי המידע המקומיים. מהארץ ניסיתי לברר על מלונות והסכומים היו מטורפים - החל מ-90 אירו ללילה עד יותר ממאתיים. כך שדירת נופש היא אולי הפתרון בשבילך לימים הראשונים. אני התארגנתי על לממן את המקום לפחות לשבועיים ובסוף נזקקתי לכל גרוש בשביל העירבון שעליו דיבר האיש - דרשו שכר דירה של חודשיים, מראש ובמזומן חוץ מהתשלום על החודש הראשון.

גולד100

New member
היי

תודה על המיד..נראה לי שאני אמת אלך על הדירת נופש ושם כבר אחפש דירה לטווח הארוך. בענין דירות הנופש- דמוי צימר,אני מחפשת באינטרנט ופשוט מזמינה מהארץ?

אלוניס

New member
yep

אולי יהיה צורך להרים טלפון ולדבר קצת בצרפתית עם המשכיר, אבל יש יותר סבירות שהם גמישים בענייני שפה.

גולד100

New member
מהיכן מזמינים דירות נופש בפריז?

היי, ידוע לך מהיכן אני מזמינה דירת נופש בפריז לשבוע שבועיים הראשונים? מאילו סוכנויות? מאילו חברות?

גולד100

New member
יש מצב..

יש מצב שאני לא אמצא שם דירה בכלל? נשמע לי קצת תמוה.. אפילו אם אני קצת אתפשר במחיר???

bulllli

New member
אם את מאמינה באלוהים

אז נראה לי שרק הוא יוכל לענות לך על השאלה הזאת.... יהיו הרבה מצבים לא צפויים, זה חלק מהעבר למדינה זרה עם שפה, תרבות ומנהגים אחרים. מנסיוני בגרמניה - פחות ירמו אותך, יותר אנשים יהיו אמינים בהנחה וגם את כזאת, והדברים יזרמו לאט אבל בטוח. אל תחפרי יותר מדי בשאלות בסגנון "מה יהיה אם" ו"מה לעשות כש...". יש לך בסיס של שפה וזה מעולה, יש לך קצת זמן כדי לחפור באתר שנתנו לך כאן, אז לכי על זה ותעשי את זה בכיף. אם יש לך חסכונות ויש לך רצון ואנרגיה, אז יהיה בסדר ולא תישני ברחוב! תתכונני לחוויות מדהימות ולצידן חוויות קשות ומתישות, אבל מבטיח שזה יהיה כיף ושווה כל גרוש ומאמץ. בהצלחה!

temuchin

New member
דירה בפאריז

התהליך די מורכב - כמו כל פרוצדורה צרפתית: 1. חיפוש הדירה להשכרה (location): יש לחפש באתרים כמו: www.seloger.fr או www.explorimmo.fr (מרכזים דירות מסוכנויות בעיקר) או www.pap.fr (בעיקר מפרטיים) . החיפוש מתבצע לפי שטח , מיקום, טווח מכירים וכו' .כמובן שניתן גם להסתובב בין סוכנויות, אבל לדעתי זה הרבה פחות יעיל. 2. ביקור בדירה: שלב מעצבן אך חשוב. דירות רבות בפאריז נמצאות במצב תחזוקתי מחפיר (יש לשים לב בעיקר לביוב, אינסטלציה וכו') לכן יש לבדוק היטב את מצב הדירה. בד"כ מומלץ להגיע לביקור עם כל "תיק" הניירת שלך (dossier) כדי שתוכלי להשאיר אותו אצל הסוכן\ת\בעל\ת הבית. במקרים רבים תפגשי עוד מחפשי דירות כמוך, כי יש כאן את הנטיה המעצבנת (כמו בארץ) להזמין את כולם ביחד. 3. בהנחה והשארת את הניירת אצל הסוכן\ת\בעל\ת הבית ואת לא היחידה, כעת בוחרים בין המשכירים. 4. חתימת החוזה. תיק הניירת: צריך לכלול ברוב המקרים 1. דף פרטי חשבון הבנק שלך בצרפת (נקרא RIB). 2. שלושה תלושי משכורת אחרונים (אם יש) 3. תעודת סטודנט (אם יש) 4. חוזה העסקה, או התחייבות להעסקה (promesse d'embauche) . 5. העתקים של הדרכון והויזה\אישור שהיה הערות: 1. בד"כ יש צורך בסוג של ערבות (caution): במקרה כזה יש לפחות שתי אפשרויות: 1. בוס\חבר\קרוב משפחה שיש לו חשבון בנק והכנסות בצרפת חותם על ערבות. 2. במידה ויש לך סכום שווה ערך לשנה שכירות, את יכולה לסגור אותו בבנק למשך תקופת השכירות (גם אם היא יותר משנה), למטרת ערבות (ועדיין לקבל תשואה עליו). ישנה עוד אפשרות לערבות והיא שירות בשם locapass (חפשי בגוגל) 2. יש סוכנויות (המנוולות שבהן ) שדורשות שתרוויחי לפחות פי 2.5 או 3 משכר הדירה. 3. לגבי שותפים, אין לי ניסיון נסי כאן: http://www.colocation.fr/list_annonces.php?action=offre&from=home 4. אני מאד ממליץ לך להתחיל בדיור זמני\מעונות. נסי לבדוק האם בסורבון יכולים לעזור לך בזה - להערכתי כן. בנוסף , הייתי ממליץ מאד לנסות ב- cite universitaire אם לא השנה, אז אח"כ . זה מקום מצויין ומאד מבוקש www.ciup.fr. בהצלחה

גולד100

New member
המון תודה

על התשובה המפורטת..אני חייבת לציין שזו התשובה הכי מועילה שקבלתי עד כה... כבר הבנתי מלא מעט תשובות שכדאי מאוד קודם לגור במקום זמני, ורק כאשר אני שם לחפש את הדירה.. העניין הוא שאת המקום הזמני הזה אני צריכה למצוא, לשריין מהארץ- בין אם זה מעונות ובין אם זה דיור זמני כמו דירת נופש,כמו כאלו שיש בת"א למשל.. ידוע לך אולי היכן אני מבררת על מעונות או דיור זמני-שאותו למירב הבנתי חייבים לסדר מהארץ? אודה לך מאוד על התשובה, ושוב- המון תודה על המידע והסיוע!!!!!

../images/Emo45.gif תשובה נאה

רק שלפעמים יש מלכודים בעסק.. כדי להציג RIB צריך שיהיה חשבון בנק, וכדי לפתוח חשבון בנק צריך כתובת... כלומר: דירה עם חוזה שכירות

דג29

New member
לא בהכרח../images/Emo62.gif

ניתן לתת כתובת לבנק גם באחת הדרכים הבאות: 1. מגורים זמניים כגון מעונות מספיקים מהחלט. 2. הצהרה בכתב מחבר או בן משפחה, שאת מתגורת אצלו. הצורה המקובלת ביותר לאישור כתובת בפאריזהיא חשבון גז או חשמל

למעלה