השכרתי דירה

aorly

New member
השכרתי דירה

לאחר שהתקנתי בה מזגן, ופלדלת, לפי דרישת הלקוח, שלמתי חצי מהעלויות. בחוזה נאמר שאם הלקוח נשאר בדירה מעל חצי שנה - המוצרים הללו נשארים ברשותי. עברה בדיוק חצי שנה. האם המוצרים יישארו ברשותי, או שיש לו זכות לקחתם כמחצית הסכום? בכבוד,

aorly

New member
המשך

יש לציין שהלקוח מבקש לעזוב את הדירה, ודורש את המזגן לבעלותו.

aorly

New member
הסעיפים הרלוונטיים הם:

"אם תקופת השכירות עברה את מחצית מהתקופה, דהיינו 6 חודשי שכירות, המזגן יישאר בבעלות המשכיר לאחר תום תקופת השכירות." ובדיוק עברה חצי שנה והם עוזבים כלומר. - האם המזגן נשאר?

אני עדיין לא מבינה

את הסיטואציה: מי שילם עבור המזגן? מדוע הוחלט שהבעלות בו תקבע לפי משך תקופת השכירות?

aorly

New member
הסיטואציה היא:

המזגן שולם ע"י המשכירה וע"י הלקוח שדרש מזגן ( חצי בחצי)ולפי החוזה נרשם שלאחר 6 חודשי שכירות יעבור טוטלית לרשות המשכירה. האם ה המצב? עברו בדיוק 6 חודשים.

אם טרם חלפו

ששה חודשים מלאים (כלומר לא הגיע היום הראשון שלאחר ששת החודשים) - אז לפי הציטוט מההסכם וההסבר שלך, כנראה שהמזגן שייך לשוכר. אני באמת מתקשה להבין את הרציונל העומד מאחורי ההסכמה אליה הגעתם. מדוע שלא תשלם לשוכר את חלקו ותשאיר את המזגן בדירה??

aorly

New member
אז

גם אני לא מבינה אותך. לא הגיע היום הראשון שלאחר 6 חודשים? הגיע היום הראשון, ויום זה יהיה כאשר הם כבר לא בדירה.... מה לא מובן בזה? השאלה היא האם אני צריכה לשלם או לא?? האם יש לו עילה לדרוש את החזר התשלום? בכבוד.

למעלה