השכרה לחברה....

Drill Bit

New member
השכרה לחברה....

אהלן
מה דעתכם על השכרת דירה לחברה??? החשש שלי הוא שאם חברה מחליטה להפסיק לשלם יהיה לי הרבה יותר קשה להתמודד מולם. מה דעתכם?
תודה על כל תגובה.

Drill Bit

New member
בעל החברה....

חותם על החוזה והוא למעשה השוכר. ממנו אני מקבל המחאת בטחון, 11 המחאות (אני משכיר ל 11 חודש ומחדש). האם זה מספיק?
תודה לכל תגובה ועזרה בעניין!

פרל דוד

New member
השכרת דירה לתאגיד - התייחסות.

יש הבדל משמעותי בהשכרת דירה לאדם פרטי בהשוואה להשכרת הדירה לחברה/תאגיד [בע"מ].
לכאורה השכרה לאדם פרטי די פשוטה.[אחריות אישית,בטחונות, יציבות, וכו']
השכרה לתאגיד נתפסת כהתקשרות יציבה ולטווח ארוך , מה שיוצר ולו לכאורה תחושה של שקט לאורך זמן.

אבל...כדי להשכיר דירת מגורים לתאגיד יש לקחת בחשבון מס' נקודות למחשבה :
בטחונות :
להבדיל מאדם פרטי, תאגיד הוא דמות משפטית נפרדת מבעליו. כלומר, קיימת הפרדה מלאה בהתנהלות החברה ומצבה הפיננסי לבין בעליה.
בעוד אדם פרטי נדרש לתת ערובות/בטחונות אישיים כגון שטר חוב, ערבים ועוד... כאשר מושכר נכס לחברה - הערובות ניתנות ע"י תאגיד על מגבלותיו,ומיופי הכוח בחברה חותמים בשם התאגיד, וכך גם הבטחונות.

לכן כשמחליטים להשכיר לתאגיד יש צורך בבטחונות מהחברה ובנוסף לדרוש ערבות אישית של המנהלים לחובות החברה כדי ליצור מחויבות אישית ברורה ומוחלטת.
ובנוסף :
במידה ומדובר על ניהול משרד / עסק יש צורך לקבל אישור [רישיון] רשות הרישוי המקומי לניהול עסק בדירת מגורים.[אישור חורג מהרשות]
חברה תבקש לבצע שינויים בדירה כדי להתאימם לצרכיה.[האם ידרש היתר בניה ?]
שכנים יכולים להתנגד להפיכת הדירה למשרד/עסק/אחר.
כדאי לבחון באמצעות דו"ח עסקי את מצבה הפיננסי של החברה לאורך זמן שיכולים להשפיע על יציבות התשלומים וההסכם לאורך זמן. [כמו : דו"ח מאזן כספי,שעבודים,וכו']

היבטי מיסוי שונים :
בהשכרה לאדם פרטי - הרווחים פטורים ממס עד לגובה תקרה שנקבעה.
בהשכרה לתאגיד - ללא קשר לשימוש בו יבצע התאגיד בדירה, המשכיר יחשב מצד רשויות המס כעוסק, כלומר פתיחת תיק ברשות המיסים ובביטוח לאומי,על כל תשלום יש להוסיף מע"מ, וההכנסה תמוסה כדין.

בעת מכירת הדירה אין פטור ממס שבח [התנאי לפטור הוא שימוש למגורים]

עפ"י "פקודת העיריות" בנוגע לתאגיד בעל אישיות משפטית נפרדת בעלי החברה לא יחוייבו אישית במקרה של קריסה כלכלית של התאגיד בתשלומי ארנונה ומים, כלומר העירייה עלולה לנסות לדרוש את החובות מבעלי הדירה.
[כדי למזער סיכונים, חשוב לרשום בהסכם השכירות כי אדם פלוני בעל תפקיד בחברה ירשם לצד החברה כשוכר וערב]

zookini

New member
דוד, האם הדבר נכון לגבי השכרת דירה לעמותה?

לעמותה- כלומר לעובדים או אנשים שהם חלק מהעמותה לצורך מגוריהם.
לדוגמא, להשכרת דירה לשומר הצעיר\ הנוער העובד והלומד\ בני עקיבא ועוד לצורך שיכון המדריכים שלהם לאורך שנת השירות שלהם.

למעלה