השכרה או קנייה?

ref90

New member
השכרה או קנייה?

שלום רב,
יש לי בית בדרום ת"א שאני משכיר ב-7000 ש"ח. אין משכנתה על הבית.
כעת יש לי שתי אופציות שאני מתלבט ביניהן, האם לעבור לדירה שכורה אחרת במחיר זול יותר (כ-5000 ש"ח לחודש), או לקנות דירה נוספת ולקחת משכנתה של כ-1.5 מיליון שקל והחזר לעשרים וחמש שנה (הסכום שהבנק מאשר לי)?
אני בן 55 ואני לא בטוח שאני מעוניין לקחת משכנתה לטווח ארוך שוב. בנוסף הרווח שאקבל מהשכירות על הבית יהיה נמוך יותר.
מצד שני, קניית הבית יכולה להביא לי בעתיד תשואה גדולה יותר ובסוף תשלום המשכנתה יהיה לי בית נוסף.

3718

Member
החזר של כ 10,000 שקל לחודש עד גיל 70 ?

אני לא מכיר את המצב הפיננסי שלך, אבל, זה לא מפחיד אותך?
&nbsp
אותי זה היה מפחיד. מה אם לא תצליח למצוא שוכר לבית בדרום ת"א?

ref90

New member
מה שהבנק מציע

הבנק הציע לי היום למשכן את הבית בדרום ת"א ל-30 שנה ואת הבית שאקנה ל-20 שנה, בהחזר חודשי של 6000 ש"ח.

3718

Member
משכנתא של 1.5 מליון ל 25 שנה עם החזר 6000 לחודש?

אני לא מומחה בנושא, אבל יש פה בתפוז פורום של משכנתאות ויעוץ מחזור עם מומחים. אני מציע שתשאל אותם לגבי המסלול המוצע לך. יתכן שההחזר החודשי עולה עם השנים.

עם 6000 ש"ח לא מחזירים משכתא של 1.5M שקלים

עם 6000 ש"ח אפשר לקבל משכנתא של 1.5M אשר ההחזר הראשון (!) הוא
6000 שקלים אך בסיכון גבוה לעלייה בהחזרים בעתיד.
אם המליצו לך על תמהיל בבנק אני מציע שתבחן אותו. ניחוש שלי - 100% משכנתא
בהחזרים משתנים.
&nbsp

ref90

New member
ההצעה מהבנק

בבנק הציעו לי למשכן את הבית הישן ל-30 שנה ומקבל מהבנק 600 אלף שחולקו לשלושה מסלולים: מסלול אחד 200 אלף בריבית של 2.3% צמוד מדד, מסלול שני 200 אלף בפריים -0.9 ומסלול שלי 200 אלף בריבית 2.8% לא צמוד, על הבית החדש נותנים לי משכנתה של 900 אלף ככשני המסלולים הראשונים דומים לאלה שעל הבית הישן והמסלול השלישי 300 אלף בריבית 1.8% משתנה בכל 5 שנים.
אני מתלבט האם כדאי לי להתחייב שוב למשכנתה לתקופה ארוכה והאם ההוצאות הכוללות של רכישת דירה אכן משתלמות לטווח הרחוק?

fieten

New member
אם אתה משכיר בית ב 7000 אז זו הכנסה של

7000 שיש לך לחודש שיכולה לכסות משכנתא. לכמה זמן החוזה עם הדייר שלך שלו אתה משכיר?

ref90

New member
החוזה הוא לשנה עם אופציה

הדייר היה מעוניין בחוזה ארוך טווח לשלוש שנים לפחות אבל אני העדפתי כרגע להחתים אותו רק לשנה

אולי אני קשה תפיסה אבל לא הבנתי

יש לך בית שאתה משכיר למישהו ב 7000ש"ח לחודש ויש לך דירה שאתה גר בה בשכירות? כמה אתה משלם עכשיו שכירות

למעלה