השכן הדמנטי

zs1957

New member
השכן הדמנטי

אחד השכנים בביתנו רכש דירה ומשפץ אותה. נכתבה מודעה בנושא וכל השכנים יודעים. כאשר יש שיפוץ בבית יש רעש עצום במיוחד כאשר דופקים וקודחים בכל שעות היום. מתחתינו בקומה השלישית גרים זוג זקנים הבעל דמנטי והאשה בדרך. שקטים לא שומעים ולא רואים אותם פרט למפגש במעלית. השכן הדמנטי גם לוקה בשמיעה וכל הרעשים החזקים מוציאים אותו מדעתו כי הוא מקבל טינטון והצלצול באוזן איום ונורא. מה גם, שמפריעים לו לנוח בשעות הצהריים. 4 פעמים עלה לביתנו בשעות הצהריים והתלונן על השיפוץ הסברנו לו שלא בביתנו משפצים כי אם, בקומה ה-2 וכל פעם הוא חוזר בכעס ומבקש תפסיקו את הרעש.. אמש מצאה בתי על דלתינו מכתב הכתוב בכתב יד, בדפוס,בלורד אדום בו הוא מוחה על ההתנהגות שלנו וכי אין אנו גרים בוילה,ועל הרעש של עבודות השיפוץ בלילה.( הפועלים עובדים מ- 8:30 -17:00 ) החלטתי ללכת לשוחח עם אשתו ולהסביר לה כי הרעש אינו בוקע מדירתינו. צלצתי בפעמון , מחכה שהדלת תפחת שמעתי את הצעדים וראיתי את העין מציצה בעינית של הדלת אך הדלת לא נפתחה. הבנתי כי הוא פוחד , לא זוכר אותי. בלית ברירה, פניתי לדיירים המשפצים והסברתי להם את הנושא.הם זוג חמוד ,שגר בבנין וקנו דירה יותר גדולה הבינו את הנושא ואמרו שישוחחו עם אשתו ויסבירו לה את הנושא. הבעל הוסיף ואמר כי הוא מבין אותו ויבקש מהפועלים לא לקדוח בצהריים. השכן הדמנטי הוא אדריכל ידוע מאד ועדיין נוהג. אני לא מבינה איך משפחתו מאפשרת לו לנהוג? פעמים רבות הוא שכח את מפתחות הרכב והבית בתיבת הדואר . אנחנו שמצאנו את המפתחות החזרנו לו והוא היה כל כך שמח. כואב הלב ועצוב מאד לראות מה מחולל האלצהיימר במוחו של האדם.

ענתי44

New member
הלוואי וזה יסתיים רק בלשכוח מפתוחות האוטו|הלו

כי לתת לחולה אלצהיימר לנהוג זה כמו לתת לאדם עיוור לנהוג. אותה רמת מסוכנות. כבר אמרתי לא פעם בפורום שההחלטה לשלול רישיון צריכה לבוא ממשרד התחבורה ולא מהמשפחה. לא תמיד בני משפחה מודעים לאלצהיימר ולא מפנימים שנהיגה עם אלצהיימר זו סכנת נפשות. אני קוראת את מה שאת כותבת על השיפוצים וליבי יוצא לשכן הדמנטי שלך. אני מאמינה שלא סתם הוא בא אליך. בפנים הוא יודע שיש לך לב רחב ונפלא. מקווה שהשיפוצים יסתיימו מהר והשלווה תחזור לבניין שלכם.

ענתי, הלוואי ומשרד התחבורה היה עושה משהוא...

הצרה היא שמשרד התחבורה בכלל לא מודע לכך שיש חולה אלצ' בסביבה, ממשרד הבריאות בכלל לא מגיעים שום דיווחים למשרד התחבורה, ואם מגיעים זה בנושא סכרת וכו' שגם בהם יש סכנה , אבל בכל מה שקשור בעניין האלצ' אין להם שום קשר לנושא, המשפחה צריכה להוריד את הנהג מהכביש יותר נכון חייבת, אם הרשויות היו מקושרות בניהן מביטוח לאומי היה צריך להגיע חומר למשרד התחבורה עם 10 נורות אדומות, ואפילו לשלוח נציג שיקח את הרשיון פיזי. אצלנו היו 3 -4 מקרים שאחריהם פשוט העלמתי את הרשיון והסברתי שביטוח לאומי שלח מכתב בנושא וצריך להחזיר את הרישון לביטוח לאומי, חלק מהשקרים הלבנים שהשתמשתי בהם, אחרת לא היית שום ביררה. נקווה שיגיע היום הזה!!!!!!!! ועד אז שיהייה לכולם ערב מקסים!!! ניצה.

ענתי44

New member
זהו אחד הדברים שצריך להלחם עליו

הבעיה שכל משפחה בדלת אמותיה עם המחלה. למעט אנשים נדירים כמו אסתר או גרשון הרוב הדומם נותן לממשל ולמוסדות לרמוס את זכויות יקירנו. יש כל כך הרבה דברים שאנחנו המשפחות מתמודדות גם בלי להתעמת עם יקירנו על הנהיגה. למזלי לאמא לא היה רישיון נהיגה אבל זו סוגיה איומה.

את לא מסוגלת לתאר לעצמך איזה

טעויות איומות הוא עשה על הכביש, היה ממש פחד, וביחוד שהיינו כולנו באוטו יחד עם הילדים. למזלי הוא האמין לכל השטויות שסיפרתי לו במסגרת המחלה האיומה הזאת, זה המזל שלי. שלחתי לך מייל. לילה טוב, ניצה.

ענתי44

New member
דווקא יודעת

מכר שלי שחלה באלצהיימר סירב להפסיק לנהוג. ועד שהמשפחה החרימה לו והמציאה גם איזה תירוץ זה היה ממש פחד הנהיגה שלו. קיבלתי המייל. תודה.

כמוני כמוכן

אבי לא העביר את המכונית טסט 5 שנים...בנס ניצלנו מתאונות ושאר ירקות עד שהצלחתי להורידו הנשמה יצאה לי מליון תחבולות ושקרים יו כמה קשה היה ו...הקשיים לא נגמרים אפילו כשהוא במוסד.קורע

למעלה